Arama sonuçlarınız

1. Ege Anıl EFE

Karasız kaldım Wr250R mı Xt660 X'mi

Gençler uzun bir aradan sonra selamlar. Ducati idi , Triumph'tı derken düştük yine xmax'e. Ancak onca şeyden sonra motosiklet kullanırken eğlenemediğimi farkettim xmax ile.Bu yüzden apaçilik kabilesine tekrar dönüş niyetindeyim. Ancak bir yanda aklımda wr250r alıp supermoto yapma niyetindeydim...
  2. Ege Anıl EFE

Amortisör Parça kırığı

Öncelikle herkese merhabalar. Daha önce yaşadığım ufak bi kaza sonucu çamurluk ve Çamurluğu tutan amortisör parçası kırıldı. Yeni çamurluk aldım fakat tek vida ile de tutturmak istemiyorum. Bu kırılan parça yerine nasıl bişey yaptırabilirim. Kırılan parça kaza esnasında kayboldu. Mesela sunfixi...
  3. Ege Anıl EFE

Zincir Değişiminde Dişli Değiştirmemek

Selamın aleyküm arkadaşlar. 18 ay önce aldığım mt25'min zincir ömrünün sonuna geldi artık. En Son gerginlikte olmasına rağmen bir hayli bol. Bu Yüzden Zinciri Değiştiricem. Fakat zincir değiştireceğim zaman dişliyi değiştirmesem ne gibi sıkıntılar çıkar. Dişlilerin durumu iyi.
  4. Ege Anıl EFE

Eksik ekipmanı tamamlamak

Cümleten iyi akşamlar. Kasıktan pantolona,monttan eldivene bütün ekipmanlarım tamamdır. 1 ayı aşkındır motoru normal Bot ile kullanıyordum. Fakat son zamanlarda popüler olan bi kaza videosunda artcinin ayağının kırıldığı görünce psikolojim alt üst oldu ve hazır imkan var iken kamp malzemeleri...
  5. Ege Anıl EFE

Ybr İle Trabzon'dan Tokyo'ya (15.573Km)

Arkadaşlar belki bilen veyahut tanıyan vardir. Ama ben henüz bir kaç saat önce gezerken denk geldiğim ve etkisinde kalarak hayretler içerisinde tüm gezisini tek solukta okudugum Alp Zekeriya SARAÇ'ı ve macerasını sizlerle de paylaşmak istedim.Kendisi 2014 Model ikinci el aldığı Ybr 125 Esd ile...
  6. Ege Anıl EFE

Bell Vortex Grinder Kask İzlenimlerim

İyi günler sevgili Motosiklet.net ailesi. Forumda daha önce bu kask ile ilgili pek detayli yorum ve inceleme görmediğim için açmak istedim bu konuyu. İlk olarak söylemek istediğim şey tamamen şahsi görüşümdür tüm yorumlanan. Bundan önce kullandigim kask Ls2 FF384 idi. İlk önce Kaskın...
  7. Ege Anıl EFE

Viraja girerken sürekli hızım fazla yuksek mi dusuncesi?

Cümleten hayırlı ramazanlar. Sorum şudur büyük ihtimalle acemilik ve bilinmezlik yatıyor bu sorunun altında. Bi süre önce grupça izmirde karagole doğru gittik ve motosiklet bana ait değildi.Daha önce kullandım o motosikleti ama uzun süreli değildi. Neyse geri dönüş esnasında grubun en arkasının...
  8. Ege Anıl EFE

Motosiklet Zinciri Nasıl Ayarlanır? Adım Adım Zincir Gerginliği Rehberi

Hocam tonajlı araçtan kastım lastik büyüklüğü . Yanlış kelime kullanmışım kusura bakmayın. Düzelteyim o zaman teker boyutu büyüdükçe gereken hava basıncı azalır. Mesela :https://youtu.be/EWaiDrEvYE4
  9. Ege Anıl EFE

Motosiklet Zinciri Nasıl Ayarlanır? Adım Adım Zincir Gerginliği Rehberi

Yanlış anlaşılmasın ama ufak bir bilgi . "Lastik büyüdükçe hava değeri küçülür. Yani atıyorum rakamı. Tonajlı araçlarda lastik basıncı 10 psi iken motosiklette 33 bisikletlerde 60 psi olmalıdır. (Rakamlari salladim)"
  10. Ege Anıl EFE

Plaka çıkartma sorunsalı

Arkadaşlar merhaba. Ufak bi sorunum var sizlere danışmak istedim. Yeni bir motosiklet alacağım 0 km. İzmirde okuyorum fakat ikametgahım kahramanmaraşta görünüyor. İzmirden motosikleti aldıktan sonra izmir ruhsat ve şoförler odasından plaka çıkartabilir miyim. (35ve46 plaka hiç farketmez)...
  11. Ege Anıl EFE

Motorda "ABS"mi olurmuş?

Abs'yi seven var sevmeyen var fakat bugün başımıza gelen olay sonrası abs'nin güzel bisey olduğu yönünde. Olay şuydu.Motosiklet Xmax250Abs idi. Kuzenimle bornovadan çıktık ağaçlı yola doğru gidiyorduk bilen bilir. Tam ağaçlı yola geldik. 1 km kadar düz ve çift şerit bi yol. Hızımız 60 Km h...
  12. Ege Anıl EFE

Tech90 City Kevlar Jean

Arkadaşlar öncelikle merhaba, Yarın motoplusa kaskimi degistirmek için gidicem. Gitmişken pantolon icin kenara ayırdığım parayı da alıp gideyim ve pantolon alayim dedim. Hepimiz biliriz ki Tech90 gerçekten iyi bir marka fakat bi yorum sonucu aklıma kurt düştü. City-Kevlar-Jean Almak istediğim...
  13. Ege Anıl EFE

Trafikte ilk yardim nedir,nasil yapılmalı, neler yapilmamali?

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Hepimiz hem fikiriz diye düşünüyorum. Ülkemizde gerek trafik bilinci gerek ise ilk yardım bilinci yüksekler de değil. Bu konuyu acmamım asıl sebebi öğle saatlerinde oturduğum evin önünde meydana gelen trafik kazası ve ardından bilinçsizce yapılan ilk yardımı...
  14. Ege Anıl EFE

Kameram icin daire 3m bant

Öncelikle merhaba, çok sevdiğim bi abimden (burdan ona saygılar:thumleft: ) sj4000 wi-fi kamera aldım ve kaskın çene kısmına takacağım. Fakat kaskın şekline uymadığı için 3m yapiskanin olduğu aparatı takamıyorum , daire bi parça istediğim yere cuk diye oturuyor. Ama bu parça için çift taraflı 3m...
  15. Ege Anıl EFE

Izmir trafik sigortası tavsiye

Arkadaşlar 2015 0 km yer alicam, yaşım 18 ve İlk defa sigorta yaptıracam. Haliyle yüksek çıkacak bunun farkındayım. Bana tavsiye edebileceginiz, şurası diğerlerine nazaran daha uygun olur dediginiz herhangi bi yer veya kişi varmıdır. Teşekkür ederim.
  16. Ege Anıl EFE

Venom Diablo II (d2) veya

Arkadaşlar ayın 19nda ybr alıyorum fakat ekipmanları almaya başladım ama; İki mont arasında kaldım kullanan,bilen,fikri olan var ise yardımcı olabilir mi? İlk düşüncem Venom Diablo II ; http://www.motoplus.com.tr/urun/9901020992003/VENOM-CEKET-D2-RACING-BLACK Fiyatı 570TL fakat pantolonda...
  17. Ege Anıl EFE

0 motor alımı ve sonraki süreçler?

Öncelikle merhabalar. Bu ayın 15'nde mont ve pantolonumu da alıp bi sorun çıkmaz ise ilklerim olacak yani; İlk kendi motosikletim (0 km Yamaha Ybr125 esd) Haliyle ilk trafik sigortam İlk ruhsat plaka gibi işlemlerim olacak. Bu yüzden sizlere danışma nın mantıklı olacağını düşündüm. -İlk...
  18. Ege Anıl EFE

Ehliyet Maceram

Abilerim,kardeşlerim öncelikle herkese selamlar :) Yaklaşık 2 yıldır hayalini kurduğum motosiklet hayatına Ekim ayı gibi bir zamanda yeni yasaya girmeden hemen önce ehliyet kursuna yazıldım ve kasım gibi ehliyetimi aldım. Öyle böyle derken tam motosiklet alma arifesinde iken ayın 27'sinde İzmir...
  19. Ege Anıl EFE

İlk kaza ilk tecrübe derler.

Öncelikle merhaba. Yaklaşık 1 ay önce ehliyetimi aldım ve eğitimlerim sırasında başıma gelen bi olayı anlatmak istiyorum. Sanırım 4ncü dersimdi ve panik fren ve dar alanda slalom çalışıyorduk hocamla beraber.:) Neyse slalom ıvır zıvır yaptım bi sorun olmadı 7-8 kez panik fren yaptım, gayet...
  20. Ege Anıl EFE

Sıra Dışı Kask

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Geçen yaz konu açmıştım. Ekim Kasım gibi ehliyet alıp eğitimler sonrasında Mayıs Nisan gibi motor almayı planladığımı belirttiğim bi konu idi. Çok şükür bi aksilik çıkmadı, ehliyet ve eğitimlerimi aldım ve sıra ekipman ve motorda. Ekipmanları almaya başlayacağım...

Yeni mesajlar