Viraja girerken sürekli hızım fazla yuksek mi dusuncesi?

Cümleten hayırlı ramazanlar.
Sorum şudur büyük ihtimalle acemilik ve bilinmezlik yatıyor bu sorunun altında.
Bi süre önce grupça izmirde karagole doğru gittik ve motosiklet bana ait değildi.Daha önce kullandım o motosikleti ama uzun süreli değildi.

Neyse geri dönüş esnasında grubun en arkasının bi önünde idim. Dönüş yolu hafif aşağı eğimli ve virajlı idi. Tek gidiş tek geliş olduğu için ve sol tarafda uçurum olduğu için her dönüşte acaba fazla hızlı mi giriyorum düşüncesi ile viraj öncesinde yavaşlıyorum.

Öndeki arkadaşlarımın viraja hangi hızla girdiğini neler yaptığını görüyorum.sorunsuzca dönüyorlar fakat dediğim gibi ben hızlı olabilirim düşüncesi ise biraz daha yavaşlayarak giriyorum virajlara.

Bu zamanla ve tecrübe ile çözülebilecek bi düşünce mi?
Verebileceğiniz bi tavsiye varmıdır?
(Yazım ve imla hataları yüzünden kusura bakmayın, mobilden giriyorum)

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Hem deneyim kazandıkça hem de altınızdaki motosiklete alıştıkça yavaş yavaş kafanızdaki bu soru işaretleri geçer.Kafanızdaki bu şüphe genel olarak iyi bir şey.Ne kadar deneyim kazansanızda her zaman biraz paranoyak olmakta ve buna bağlı temkinli olmakta fayda var.Bazen benim bile bilmediğim yollarda virajlara girerken benzer düşünceler kafamdan geçiyor.

kafanda soru işaretleri varken en iyisini yapıyosun. viraj bittiğinde gazlar gruba yetişirsin.

Fazla soru olduğu surece yolun ve manzaranın manzarasına yogunlasamıyorum, inşallah kendi motorumu alınca cozucrm bu işi de :)

Virajlı yolda manzaraya bakma zaten.
Kendi motorun olsa, sınırlarını, frenini, lastiğini çok iyi bileceğin için o zaman bu yaşadıkların sıkıntı olabilir.
Ama mevcut durumda bu normal. Yaptığın da doğru. (Manzaraya bakmamak, gruba yetişmek için kendini zorlamamak vs. )
Not:Teknik bilgi verebilecek donanımda değilim, sadece emanet motorda yaşadığın duruma aşinayım. Belki içini rahatlatır diye yazdım.

Motosikleti
Rsv4+D250
Hem deneyim kazandıkça hem de altınızdaki motosiklete alıştıkça yavaş yavaş kafanızdaki bu soru işaretleri geçer.Kafanızdaki bu şüphe genel olarak iyi bir şey.Ne kadar deneyim kazansanızda her zaman biraz paranoyak olmakta ve buna bağlı temkinli olmakta fayda var.Bazen benim bile bilmediğim yollarda virajlara girerken benzer düşünceler kafamdan geçiyor.

Thracian özetlemiş ben tek başıma sürekli girdiğim zorlu virajlarda adına antreman dediğim kısa sürüşler yapıyorum özellikle uzun süre şehir içi sürdüysem böylede limitlerini görebilirsin grup sürüşlerinde fazlaca dikkatli olmak fayda getirir tehlike anında siz hata yapmasanız bile önde ki yada arkadaki yapabilir.

Gerçekten içimi rahatlattı çünkü acaba fazla mi düşünüyorum diye sürekli sorular soruyordum kendime. Bu iyi geldi ve kendime inancım daha da arttı.
Tecrübe kazandıkça keyif alacagimi da düşünmeye başladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar