Arama sonuçlarınız

1. A

Ölme karabaş (bir cup hikâyesi)

Yaklaşık 2 aydır düldülün yağına hiç bakmadan zırt oraya zırt buraya gidip gezip duruyordum. Bugün çamurlu yolda kayıp malak gibi düşünce bir de yağına bakayım şu keratanın dedim ve ne göreyim. "Oo May gaatt, domatis çorbası" diyen teyze gibi şaşırdım. Moturda yağ kalmamış,çıbığın ucuna ya...
  2. A

Bir fren merkezi vakası

Eskiyen balataları değiştirmek için el attığım olay elimde patladı. Yeni balatalar için eski balataları tornavida ile kanırtmaya çalışırken fren merkez yağ gösterge camı patladı. Yağ komple döküldü falan filan Siz siz olun üst merkezin kapağını açmadan kaliper pistonlarini yittirmeye kalkmayın...
  3. A

Arka dişli tamburunun saplama alerjisi (cup)

6 ayda ikinci takımı da kırdı. Önceki takımdan sonra somunlari kaynatmıştım ama fayda etmedi.Cg tip saplama takozu dışında önerisi olan varsa yeşillendirsin pıliiz. 9.10 kalite 10'luk çelik saplama bulma girişimim olacaktır ancak farklı zihni fikirlere açığım.
  4. A

Zincir muamması

Merhaba arkadaşlar, Başlıktan anlaşılacağı üzere Zincir konusunu ele almak istedim. Zira,bu konuda çeşitli söylentiler var.Az önce de yabancı bir Zincir markasının videosuna gelen yorumları okuyup bu konuyu açma gereği duydum. Satıcılar ve reklam alanlar animasyon veya lens karşısında ürünü...
  5. A

Altın/ gümüş/ bakır /alimenyom

Merhaba arkadaşlar, Malumunuz günlerdir kamuoyunun diline pelesenk olmuş bir konu 🤣 Ons çıkarma maliyetinin 2200$ civarında olduğu şu günlerde yine birilerinin cebini doldurduğu bir hatıra olarak mı kalacak yoksa Fiat sisteminin ciddi şekilde sarsılmasını çekirdek cıtlayarak mı izleyeceğiz merak...
  6. A

A2 ehliyet sekiz çizme

Merhaba arkadaşlar Ehliyete yazılmıştım,bugün direksiyon egitimine katıldım Hoca ısrarla 8'i o kadar geniş dönmene gerek yok diyip durdu Ben de izlediğim videolardan ötürü full geniş dönüp durdum Bu iş tam olarak nasıl oluyor? Yani çizgiye temas edersek sinav iptal mi? Veya çok dar dönüş...
  7. A

Kaplin takozu

Merhaba arkadaşlar Arka kaplin için fikire ihtiyacım var. Yeniledikten sonra 1 ay dayanmadan takozları parçalıyor,göbek yine bosluk yapıyor Ne yapıp bu işi kökten çözerim?
  8. A

Düşük devirde tekleme

Merhaba arkadaşlar Karbüratörlü cup düşük devirde tekliyor,kerkiniyor,kafa atıyor Gaz açınca sorun yok Buji ve pipo değiştim,sorun devam ediyor CDI beyin mi yoksa bobin mi sizce? Statör üzerindeki okuyucudan yapar mı bu sorunu? Yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler
  9. A

Buji başlık

Merhaba arkadaşlar Bugün düldülün ön grenaji söküp (vidalar pas tutmuş,wd40 basıp vida tepelerine matkap ucu taş ile yiv açmak zorunda kaldım. Düz tornavida ucu ile tıklatarak açabildim.) biraz bakım yaptım.Sağ sinyal göstergede yanmiyordu bu gibi ufak tefek sorunları hallettim,soket yuvalarına...
  10. A

Motor yağ akıttı

Merhaba arkadaşlar, Bugün ufak çaplı bir kaza atlattım. Sapağı kaçıran araç en soldan en sağa geçmek için hareket etmiş tam trafik ışıklarında,yeşil yandı diye gaz kesmeden devam ediyordum ki halk otobüsü önünden burnunu görünce fren yaptım ve kızaklayarak yan düştüm. Hafif gidon ayarı bozuldu...
  11. A

Tek amortisör ile tamirciye düşmek

Merhaba arkadaşlar, bugün yaşadığım ilginç fakat bir o kadar da korkunç sayilabilecek bir olayi paylaşmak istedim. Deprem bölgesindeyim,alt yapı çalışmaları devam ediyor ve yollar köstebek yuvasından beter durumda. Her neyse,emme basma tulumba şeklinde her zamanki gibi yolda ilerlerken bir...
  12. A

Havalar soğuyor, karbüratör ayarını ihmal etmeyin

Merhaba arkadaşlar, Malumunuz soğuk ve sıcak havanın yoğunluğu farklı.Bu sebepten yazdan kışa geçişlerde soğuyan havaya göre karbüratörler güncelleme istiyor. Kendi yaptığım ayarda 80'lik cup motosikletimle 100km/2lt oranını yakalamış olmanın mutluluğu ile sizlere ayar konusunu hatırlatmak...
  13. A

Cup debriyaj mantığı

Merhaba arkadaşlar, Cup motosiklete sahibim,bu motordaki debriyaj çalışma mantığı nedir? Benim kullanırken gözlemlediğim şu; Vites pedalına basılı tutunca sanki debriyaj kolunu sıkmış gibi bir tepki var Pedala tam basıp vites değistirince daha yumuşak gaz geçişleri oluyor,yarım pedal vites...
  14. A

Benzin kokusu

Merhaba arkadaşlar, aranızda yeniyim İlk motorum Arora ar-50 kasırga Başlangıç için iyi bir seçenek olacağını düşündüm Sizlere danışmak istediğim konu şu; Motoru stop ettikten sonra biraz benzin kokusu geliyor.Bu normal mi? Damlatma falan yok. Az çok tamirden anlarım,tofaş motoru söküp...

Yeni mesajlar