Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar
Karbüratörlü cup düşük devirde tekliyor,kerkiniyor,kafa atıyor
Gaz açınca sorun yok
Buji ve pipo değiştim,sorun devam ediyor
CDI beyin mi yoksa bobin mi sizce?
Statör üzerindeki okuyucudan yapar mı bu sorunu?
Yardımlarınızı bekliyorum
Teşekkürler
Temizledim,memeler falan tertemiz
Yine de ateşlemeyi kesiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Özellikle yokuş başlangıcı ve tümseklerde gaz kesip tekrar açarken tekliyordu
Buji kablosunu da değiştirdim
Şimdilik sorun yok gibi
Tekrar nüksederse bobin yenileyeceğim
Ayriyeten bobine extra şase verdim
Bu arada önceki buji kablosu uzun zamandır yenilenmemiş,nikel alaşımlı ve uç kısımları paslanmıştı
Yeni kablo daha kalın,izolesi daha iyi ve bakır alaşımlı
Sorunu çözene kadar kurcamalaya devam...
Son durak statör
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Tekrar ve yeniden merhaba arkadaşlar.
Sorunu buldum.
Suçlu: şamandıra
Özellikle yokuş ve tümseklerde bu sorunu yaşadığımdan bahsetmiştim.
Karbüratör temizliği önerileri geldi ancak ben zaten karbüratör temizledikten sonra bu olay nüksetmişti.
Karbüratör temizliği yaptıktan sonra parçaları toplarken şamandırayı bı ters takıp zorlamıştım.
O ara şamandıra ayarı bozulmuş.
Bundan sebep ayar bozulduğu için depodan gelen yakıtı hazne dolduğu halde kesmiyor,sürekli açık kaldığı için de yokuş ve tümseklerde depo içinde ziplayan yakıtdan boğaza extra benzin basıyormuş.
Bunu çözmem iki günümü aldı ancak sonuç olarak hata bulundu.
Eğer sizde birgun karbüratör temizleyeceğim deyip kolları sıvarsanız mutlaka şamandıraya ve ayarına dikkat edin.
Bu konuda ecnebilerin şamandıra ayar videoları bana ilham oldu.
Gerçi onlar bunun için özellik ölçüm cetveli kullanıyor ancak parçacıda oring bulamayan bizler için fazla gereksiz bir icat.
Dipnot olarak şunu da ekleyeyim;
Üretici sitesine bakmak faydalı olabilir,bulamazsanız ortalama şamandıra yükseklik ayarı 15-17mm civarı
Bazı geçmişi rahmet isteyen üreticiler ise karbüratör havuzu içine açılış mesafesi için set koymuş,dolayısıyla siz sadece kapanma ayarını yapıp işi bitiriyorsunuz.
Neyse bir maceranin daha sonuna geldik.
Herkese dikkatli sürüşler dilerim