Arama sonuçlarınız

1. B

Benzin istasyonunda yaşadığım olay

Merhaba güvenlik için kaskımda kamera var hali hazırda çekim yaparken benzinliğe girdim pompacı beni çekiyon mu kamerayı kapat beni çekme gibi hitamlarda bulundu. Bu işin adabı resmi kanun vs. Nedir böyle bir hakkı var mı.
  2. B

Taşıma kapasitesinin üstüne çıkmak

Cümleten selamınaleyküm. Önerilen taşıma kapasitesi 150 kg olan 125 cc motora artçıyla birlikte toplam 200 kg binmenin motor bloğuna zararı var mıdır. Arada sırada düz yolda biniyoruz. Konudan bağımsız forum birbirine girdiği için konuyu yeniden açma gereksiniminde bulundum. Kötü yorum...
  3. B

Yolda Giderken Arıza Lambası Yandı

4. Vites 55km/h civarı giderken artçımı duymak için debriyaja bastım sonra motor ışığı yandı debriyajı bıraktım motor canlanmadı vites düşürdüm yine canlanmadı tık tık etti. Sağa çektim bekledikten sonra motoru çalıştırdım ve egzozdan beyaz duman attı. Şuan bir problem yok. Ne olmuş olabilir...
  4. B

Gidon ayarı

Arkadaşlar merhaba usta gidonum sert döndüğü için gidonuma ayar yaptı ön frene basarsan tak diye ses gelir dedi. Şimdi tümsekten geçerkende tık diye ses geliyor. Bu neyden kaynaklı oluyor. Ne yapmam lazım
  5. B

Bloğun üstündeki conta

Arkadaşlar merhaba. Motorumun benden önceki sahibi şarj dinamosu için kapağı açtırmış. Geçen motoru yıkarken deterjanlı sudan olmalıki conta elime geldi. Bu bana bir sorun teşkil eder mi. Normal mi. Eğer normal değilse orijinal conta taktırmak istesem piyasadaki gibi blok tamir işçiliği olarak...
  6. B

Bloktan gelen ses normal mi

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Motorumdan çok ince bir ses geliyor. Bugün ustaya gittim yoo bi ses yok normal çalışıyor dedi abi iyice yaklaş ince bi ses var diyince hee dedi. Bloğu açmadan bir şey diyemem dedi. 5 bin lira para istiyor. Motorum 16 binde drift l ses normal mi. Bazıları normal...
  7. B

Motosiklet muayene motor no okunamadı

Arkadaşlar merhaba bugün motorumu muayeneye götürdüm ilk defa. Rutin bir şekilde kontroller yapıldıktan sonra ruhsatım bana teslim edildi ve senin işin tamam gidebilirsin denildi. Telefonuma tüvtürk’den mesaj geldi mesajdaki rapora girip baktığım zaman 3 tane hafif kusur görünüyor bunlar...
  8. B

Egzantirik zincir sesi hk

Arkadaşlar merhaba motorumdan subap sesine benzer bir ses geldiği için geçen gün ustanın yanına gittim. Usta subap ayarını yaptıktan sonra ses azaldı ama ses subaptan değil egzantirik zincirinden dedi. Değişimle beraber 3.5-4 bin tl arası istiyor. Bazı kullanıcılar bu sesin normal olduğunu...
  9. B

Motosiklet taşıma kapasitesi hk.

Merhaba arkadaşlar 125cc mondial drift l motorum var. Taşıma kapasitesi 150kg. Bazen babamla binmek durumunda kalıyorum ve ikimizin ağırlığı 195 kg motora fazladan 45 kg yük bindirmiş oluyorum. Genelde dümdüz yolda motoru sıkıştırmadan kullanıyorum. Hastane işimiz olunca vs %20 civarı eğimli...
  10. B

Mondial Drift L Motul 5100 yağ

Bugün yağ bakımına gittim. Usta motul 3000 koycaktı ben normalde castrol kullanıyorum. Benim bildiğim bunlara 5100 konuluyor usta 5100 olmaz 3000 koy falan dedi ben istemedim. Millete göre iş yaparsan motoru eline alırsın diye fırça attı kafamda biraz karıştı siz ne düşünüyorsunuz. Artı olarak...
  11. B

2.5 ay yatan motor hk

Herkese hayırlı günler diliyorum. Motorum 2.5 aydır yatıyor. Hiçbir şekilde marş vs basılmadı. Motorumun yağ bakımına 30 km varken yatırdım. Yatış esnasında motorun yağı zarar görmüş müdür. Sizce motoru çalıştırmadan evimin yanındaki dükkana götürüp yağ değişimi mi yaptırayım. Yoksa çalıştırıp...
  12. B

2.5 ay motoru yatırmak hk

Arkadaşlar merhaba 1-2 güne motorumu 2.5 ay yatıracağım. Hiç marş basılmayacak. Motorumun yağ değişimine 50 km kaldı. Sizce motoru yatırmadan yağ değişimini yapıyım mı? 😥
  13. B

Motoru sıkıştırmak hakkında

Abilerim, ablalarım, kardeşlerim öncelikle iyi akşamlar. Aklıma takılan bazı şeyler var, motoru sıkıştırmak ne demek hani diyorlar ya ‘Motoru fazla sıkıştırmayın’ bu nedir. İkinci olarak benim 16 bin kilometrede mondial drift l marka motorum var 2 bin kilometredir biniyorum ilk motorum olduğu...
  14. B

Drift l

Arkadaşlar merhaba bugün 5 kilometrelik bir yolda basayım dedim 102-103 falan gördüm motorum drift l 16 binde bi sıkıntı olur mu.
  15. B

Headers paslanması hakkında

Öncelikle herkesin bayramı mübarek olsun arkadaşlar. Motorumun egzoz headersı pas tutmuş. Bu pas neden tutar normal bir şey mi.
  16. B

Motoru 3 ay yatırma hakkında

Arkadaşlar merhaba motorumu iş dolayısıyla 3 ay motorumu yatıracağım. Boş bir depo var oraya koymayı düşünüyorum. Depoyu fulleteceğim. Yağını değişeceğim. Ama merak ettiğim konu motora 3 ay boyunca dokunulmayacak. 3 ayda motorun bloğu zarar görür mü. Kranklar silindir hareket etmeyecek vs...
  17. B

1.000 km’de bir yağ değişimi

Arkadaşlar merhaba. 15 bin kilometrede drift l motorum var. Yağını kaç kilometrede bir değiştirmem daha sağlıklı olur. 1000 kmde bir değiştirmeden yanayım bazıları onaylıyor bazıları çok erken diyor. Ve drift l için en iyi yağ hangisidir. Şimdiden teşekkür ederim
  18. B

Düşük devir

Merhaba arkadaşlar. 15 bin kilometrede mondial driftl motorum var. Ben motoru uzun ömürlü olsun diye düşük devirde kullanıyordum. Sonradan bana düşük devir gitmenin zararlı olduğunu söylediler. Aklım karıştı. Yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim iyi forumlar

Yeni mesajlar