Arama sonuçlarınız

1. Storagon

Motosiklet Anlık Gaz Kesiyor

TVS Raider 125 kullanıyorum. 1. ve 2. viteste fazla gaz açınca bir anlık gaz kesiyor geri düzeliyor. Sadece 1. ve 2. viteste oldu. Biraz araştırdım ama tam emin olamadım. 3400 kilometre şu an. Neyden dolayı olduğu değil de ne yaparak çözüm yolu bulabilirim ?
  2. Storagon

Yağ Tapası Contası Hakkında

Motosikletimin yağ değişimi yapacağım. Yağ tapasının contasını değiştirmek istiyorum. Neye göre seçim yapmalıyım ? Her conta uyar mı ? Kitapçıklarda herhangi bir bilgi göremedim. Yedek parçacıdan temin edilebilir miyim ? (Motosiklet: TVS Raider 125)
  3. Storagon

Kitapçığa Uymayan Distribütör

Motosikletimin periyodik bakımı için bugün servise gittim. Şu an 3300 kilometrede. Kitapçığa göre bakım aralığı 3000 kilometre. Ama servisin bana dediği şu şekilde: "UMA (Uğur Motorlu Araçlar) sistemi 2000 kilometrede bir bakım aralığı veriyor. 2000' de gelmemişsiniz. Şu an 2000 bakımı yapıp...
  4. Storagon

Garantiyi Devam Ettirmek Hakkında

Motosikletimin bakımı için servise gidecektim. Fiyat sordum 1100 TL dediler (Motul 5100 10W40 için). Fiyat fazla geldi bu sebeple kendim yapsam diyerek yağın da orijinal olması açısından direkt Gaziantep Motul distribütörünü aradım. Tekli satışları varmış ve 400 TL dedi. 700 TL daha fazla verip...
  5. Storagon

Motor Yağı

Bugünlerde motosikletimin yağ değişimini yaptıracağım. 10W40 mı yoksa 15W50 mi daha iyi olur. En az 6-7 ay sonra değişirim muhtemelen. Motosiklet TVS Raider 125.
  6. Storagon

Kampana Fren Ayarı

Motosikletimin arka freni kampana. Fren tutmuyor diye ayar vidasını sıkıyorum. Ama orta sehpaya alıp lastiği elle çevirmeye çalıştığım da epey zorlanıyorum. Lastik zorlanmayacak şekilde ayar yaptığım zaman da fren tutmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. (TVS Raider 125 kullanıyorum.)
  7. Storagon

Lokma (Cırcır) Takımı Önerisi

Yağ değişimi vb. motosiklet tamir/bakım işlerinde kullanmak için lokma takımı alacağım. Çok kaliteli bir şey olmasına gerek yok. İşimi görsün yeter. NOT: Genelde hangi numaralar lazım olduğunu bilmediğim için soruyorum.
  8. Storagon

Yağ Önerisi

Merhaba, iyi forumlar dilerim. TVS Raider 125 kullanıyorum. Yakın zamanda yağı değiştireceğim. Motul 5100 10W40 kullanmayı düşünüyorum. Bu yağı kullanma şunu kullan vb. fikirlerinizi nedenleriyle birlikte belirtirseniz sevinirim.
  9. Storagon

Ön Fren Tutuşu Zayıfladı

Fren manetini kademeli olarak çekiyorum ama eskisi gibi tutmuyor, durmaya yakın biraz daha sıkınca sert bir şekilde tutuyor ve diski kilitliyor. ABS yok. Neden böyle olur veya ne yapmam lazım ? Motosiklet şu an 2800 kilometrede.
  10. Storagon

Motosiklet Kumaş Yan Çanta

Geçenlerde bir yerde gördüm. Şimdi bir anda aklıma geldi. Meraktan soruyorum. Kumaş yan çantayı da ruhsata işletmek lazım mı ? Hatırladığım kadarıyla arka çanta takıldığı zaman yolcu kapasitesi 1 kişiye düşüyordu. Kumaş yan çanta taksak da böyle bir durum var mı ? Çoğu şey hakkında ayrıntılı...
  11. Storagon

Motospartan güvenilir mi ?

Motosikletime koruma demiri alacağım fiyat olarak daha uygun olduğu için Motospartan sitesinden alacağım. Güvenli midir ? İade konusunda nasıldır ?
  12. Storagon

Zincir Hemen Bollaşıyor

Zincir gerginlik ayarını yapıyorum. Test sürüşüne çıkıyorum 1 dakika içinde tekrar biraz bollaşıyor. Motosiklet 2200 kilometrede zincir yağ bakımını periyodik olarak 250-300 kilometrede bir yapıyorum. Neden bollaşma olur ?
  13. Storagon

Lastik Hakkında

TVS Raider 125 kullanıyorum ve lastikleri değiştirmek istiyorum. Orijinal lastik ebatları ön: 80/100-17 arka: 100/90-17. Fakat bu ebatlarda lastik seti bulamadım. İnternette Anlas' ın 90/90-17 ve 110/80-17 ebatlarına sahip kışlık ve 4 mevsim (sanırım) olmak üzere iki farklı modeli var. Bazı...
  14. Storagon

Motosiklet Bakım Periyodu Hakkında

Merhaba, iyi forumlar dilerim. TVS Raider 125 kullanıyorum. İlk bakımı serviste yaptırdım. Geç olsa da servisin para tuzağı olduğunu anladım. Artık bakımları kendim yapacağım. Merak ettiğim bir konu var: Hangi kitapçığa uyacağım ? Türkçe olan kitapçığa mı, İngilizce olan kitapçığa mı ...
  15. Storagon

Montu Nereden Alabilirim

Biraz saçma bir başlık gibi oldu. Önceden açtığım konularda mont olarak Acerbis Ramsey Wented 2.0 önerilmişti. Almak istiyorum fakat hem bedeni yok hem de satıcısı yok. İnternet üzerinde Enduro Market sitesi var. Hepsiburada üzerinde satıcı yine Enduro Market. Fakat kendi sitesinde fiyat daha...
  16. Storagon

Bu parça sorun olur mu ?

Az önce zinciri ayarlattım. Eve gelince fark ettim bu parça oynayabiliyor fakat yerine tam oturmamış hafif aşağıda duruyor herhangi bir sorun olur mu ? Sorun olacaksa yarın gidip düzelttireceğim. Fotoğraf alıntıdır.
  17. Storagon

Yazlık Motosiklet Montu Önerisi

Maksimum 6000 TL bütçem var. Yazlık bir mont alacağım. Pek bilgim olmadığı için sorma ihtiyacı duydum. Önerileriniz için teşekkür ederim.
  18. Storagon

Mont Önerisi

Merhaba. Daha öce açılmış birçok konu var biliyorum. Fakat biraz da kişisel bir konu olduğu için yeni konu açma gereği duydum. Her mevsim giyebileceğim bir mont almak istiyorum. 3 mevsim mont olarak geçiyor sanırım. Montlar hakkında pek bir bilgim yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Gaziantep' te...
  19. Storagon

Subap Ayarı

Motosikletimden bu sesin aynısı geliyor. Tahminimce subap ayarı ile alakalı. Sizce nedir ve sorun olur mu ?
  20. Storagon

HJC C70 Alınır Mı ?

Önceden de konu açmıştım fakat saat geç olduğu için pek gören olmamıştı. Bu model alınır mı ? Elimde LS2 Rapid var (artık artçı için kullanacağım). Bu modeli de kendim kullanacağım. Şu anda bulunduğum ilde kampanya var ve fiyatı 4500 e iniyor. Başka model de önerebilirsiniz.