Yağ Önerisi

Motosikleti
TVS Raider 125
Merhaba, iyi forumlar dilerim.

TVS Raider 125 kullanıyorum. Yakın zamanda yağı değiştireceğim. Motul 5100 10W40 kullanmayı düşünüyorum. Bu yağı kullanma şunu kullan vb. fikirlerinizi nedenleriyle birlikte belirtirseniz sevinirim.

Castrol power 1 10W40 veya ipone 10.4 10w40 yağı kullanabilirsin. Hepsi aynı ayarda yağlar. Kitapçıkta tavsiye edilen viskoziteye sadık kalman gerekir.

Motosikleti
TVS Raider 125
Castrol power 1 10W40 veya ipone 10.4 10w40 yağı kullanabilirsin. Hepsi aynı ayarda yağlar. Kitapçıkta tavsiye edilen viskoziteye sadık kalman gerekir.
Kitapçıkta 10W30 TVS' nin kendi yağı yazıyor.

10w30 olması kötü olmuş, pek alternatif yok o viskozitede. Liqui molly vardı bir tek yarım sentetik motul haricinde yanlış hatırlamıyorsam.

Yetkili servisine sormak lazım 10w40 koymak sorun yaratılmı diye. Belki motorun yağ kanalları ince diye 10w30 önerdiler. Servis sorun yok derse kafana göre takılabilirsin. Linkteki ürün doğru ama ben tam sentetik yağın litresine o kadar para vermiyorum. Çok pahalı. Yarın servisi telefonla arayıp sor, 10w40 koyabilirsin derse en yakın BP benzinlikten castrol power 1 yağ al tarihini kontrol ederek. Gerçi castrol trendyol ve hepsiburadadan kendi satış yapıyor.

Motosikleti
TVS Raider 125
Yetkili servisine sormak lazım 10w40 koymak sorun yaratılmı diye. Belki motorun yağ kanalları ince diye 10w30 önerdiler. Servis sorun yok derse kafana göre takılabilirsin. Linkteki ürün doğru ama ben tam sentetik yağın litresine o kadar para vermiyorum. Çok pahalı. Yarın servisi telefonla arayıp sor, 10w40 koyabilirsin derse en yakın BP benzinlikten castrol power 1 yağ al tarihini kontrol ederek. Gerçi castrol trendyol ve hepsiburadadan kendi satış yapıyor.
Servisin hiç dikkat ettiğini düşünmüyorum. Motul almayı düşünüyorum, Castrol daha mı iyi olur ? Yarı sentetik mi daha iyi olur, tam sentetik mi ?

Tam sentetik yağ daha dayanıklıdır fakat düşük cc motosikletlerde debriyaj kaçırmasına sebep olabilir. Yarı sentetik yağlarda belirli markaların ORJİNAL ürünlerini kullanabilirsin. Castrol, motul, liqui molly ve ipone gibi markalar güvenilirdir. Kaliteleri birbirleri ile neredeyse aynıdır. Hangisi daha uygun fiyatlıysa onu al geç ama tarihine ve orjinalliğine kesinlikle dikkat et. Piyasada çok fazla sahte yağ var. Sırf bu yüzden ben önceki motorunda da sürekli merkezi yerdeki benzinliklerden alırdım yağımı, hala da öyle yapıyorum. Üretim tarihi 1 seneyi geçmemiş olsun.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Merhaba, iyi forumlar dilerim.

TVS Raider 125 kullanıyorum. Yakın zamanda yağı değiştireceğim. Motul 5100 10W40 kullanmayı düşünüyorum. Bu yağı kullanma şunu kullan vb. fikirlerinizi nedenleriyle birlikte belirtirseniz sevinirim.
Merhaba, bilindik markalardan motorunuza uygun olanı kullanabilirsiniz. Shell, Motul, Liqui Moly, Putoline, Repsol, Yamalube diye uzar gider. Yağı satın aldığınız yere dikkat edin sahte olmasın yeterki

Motosikleti
TVS Raider 125
Petrol istasyonları dışında nereden temin edebilirim ?

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Shell Advanced 10w40 iyidir. Shell benzinliklerden alabilirsiniz. Firmaların resmi satıcılarından satın alıyorum ben. Mesela Liqui Moly egemot otomotiv gibi ya da malum alışveriş sitelerinden resmi bayi olduğunu bildiğim satıcılardan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Shell Advanced 10w40 iyidir. Shell benzinliklerden alabilirsiniz. Firmaların resmi satıcılarından satın alıyorum ben. Mesela Liqui Moly egemot otomotiv gibi ya da malum alışveriş sitelerinden resmi bayi olduğunu bildiğim satıcılardan
İlk motorum Tvs apache rtr 150 de Shell advance 10w40 kullandım memnundum

Yetkili servis veya bazı satış platformlarında ki satıcıları internette araştırıyorum örneğin: FzRulman Motul'ün yetkili satıcısı ve ben oradan alıyorum. Hepsi neredeyse aynı CBR125R için 10w40 20w40 15w50 gibi yağları kullandım en sevdiğim 10w40 5100 çünkü 7100de ilk çalıştırırken debriyajda minik minik kaçırmalar vesaire yapabiliyor (düşük CClerde). Bilindik marka ve bunların lüküs halleri var. Motul , Shell , Castrol vs. bunlar çoğu kişinin kullandığı ve hem fiyat olarak hem dayanıklılık olarak sizi üzmiyecek yağlardır. İpone vs. (kullanmadığım için tam olarak sayamadım :D) lüküs markalardır . Yağ markalarının lüküs ve ucuz yollu halleri vardır örn: Putoline'ın N Tech yağı ve Super DX4 arada 2 kat fiyat farkı oluyor 4 litre yağ değiştiriyim diyince 1 bakım daha pahalıya geliyor . Bu tamamen sana kalmış bir şey , Motul'de 1.2Bin KMden sonra ben minik minik viteste geçirmelerinde sıkıntı oluyormuş gibi hissediyorum ama Putoline'da böyle bir şey hissetmesem de 1.4bin KMde ikisini değiştirince Putoline'da yağın tam değişme zamanı gelmiş gibi gözüküyorken Motul'de daha gider gibi gözüküyor .

Uzun lafın kısası bilindik markalar(Motul , Castrol , Shell) ve güvenilir satıcılar dışında alışveriş yapmazsan bir şey olmaz istediğin yağı kullanabilirsin .

performans motosikleti olmadığı için kabul görmüş herhangi bir markanın bulunduğun bölgenin şartlarına uygun yağını alıp geçebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar