Kampana Fren Ayarı

Motosikleti
TVS Raider 125
Motosikletimin arka freni kampana. Fren tutmuyor diye ayar vidasını sıkıyorum. Ama orta sehpaya alıp lastiği elle çevirmeye çalıştığım da epey zorlanıyorum. Lastik zorlanmayacak şekilde ayar yaptığım zaman da fren tutmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. (TVS Raider 125 kullanıyorum.)

balataların sertleştiyse fren performansı çok düşer , kampana fren kapalı bir düzenek dik yokuşları sürekli arka frenle iniyorsan balatalar çok ısınır hatta kavrulur hele yazın 3-4 kilometre bir yokuşu sürekli frenle in iğrenç bir yanık kokusu gelir balatadan , yokuş aşağı bir vites küçültüp kompresyonla yavaş in , sukuterde ise mümkün mertebe ön frenle yokuş inerken arkanın biraz soğuması için fasılalı kullanmak gerekir..

teker elle serbest dönmüyorsa kesinlikle öyle kullanma gevşet , tek elinle fazla bir güç uygulamadan dönmesi şart..

Motosikleti
TVS Raider 125
balataların sertleştiyse fren performansı çok düşer , kampana fren kapalı bir düzenek dik yokuşları sürekli arka frenle iniyorsan balatalar çok ısınır hatta kavrulur hele yazın 3-4 kilometre bir yokuşu sürekli frenle in iğrenç bir yanık kokusu gelir balatadan , yokuş aşağı bir vites küçültüp kompresyonla yavaş in , sukuterde ise mümkün mertebe ön frenle yokuş inerken arkanın biraz soğuması için fasılalı kullanmak gerekir..

teker elle serbest dönmüyorsa kesinlikle öyle kullanma gevşet , tek elinle fazla bir güç uygulamadan dönmesi şart..
Lastiği elle dönebilecek şekilde ayarladım zaten. Ama fren tutmuyor. Sorun bence balatalar ile alakalı değil.
Aslında dolaylı yoldan şunu anlatmak istedim:
Fren gevşek olduğu için fren pedalı basma mesafesi çok fazla. Basıyorum basıyorum çok aşağılarda tutuyor. Fren ayar vidasını sıkınca da teker elle dönmüyor.

Lastiği elle dönebilecek şekilde ayarladım zaten. Ama fren tutmuyor. Sorun bence balatalar ile alakalı değil.
Fren gevşek olduğu için fren pedalı basma mesafesi çok fazla. Basıyorum basıyorum çok aşağılarda tutuyor. Fren ayar vidasını sıkınca da teker elle dönmüyor.
Ayar ne demek ? birşeyi olur hale getirmek demek , ya çok gevşetiyorsun yada çok sıkıyorsun , olur şekilde ayar yapacaksın 😊 olmuyorsa ya balatanda ya fren mekanizmasında yada sende sorun var 😂 sorun sendeyse marş marş ustaya onlarda ekmek yesin 😉

reo

Arkadaşım sana fazla gelen boşluk normal olabilir zira ben de bu motoru kullanırken aynı şekilde hissediyordum. Ayrıca kombine fren olduğu için sen ön freni fazla sıkınca o da arkayı aynı oranda tutuyor ve pedalda veya manette boşluk varmış hissi veriyor.

Tavsiyem zaman kaybetmeden servise gitmeniz. Büyük ihtimalle "normal abi normal" diyecek ama yine de siz gidin.

Motosikleti
Arora kasırga
Kampana levye kolu iç tertibata bakmak lazım
Muhtemelen itici mil aşınmış olabilir
Bir de şunu diyeyim
Kampana freni çok hassas bir iş
Fren ayar somununu yarım tur gevşet veya sık şeklinde yapmak lazım
Extra olarak sadece tek somuna ben güvenemiyorum,diş atma olasılığına karşın iki somun takip kontra sıktım kafam rahat
Ne kadar sert bassam da sonunun diş atma riski kalmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar