Yağ Tapası Contası Hakkında

Motosikleti
TVS Raider 125
Motosikletimin yağ değişimi yapacağım. Yağ tapasının contasını değiştirmek istiyorum. Neye göre seçim yapmalıyım ? Her conta uyar mı ? Kitapçıklarda herhangi bir bilgi göremedim. Yedek parçacıdan temin edilebilir miyim ? (Motosiklet: TVS Raider 125)

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motosikletimin yağ değişimi yapacağım. Yağ tapasının contasını değiştirmek istiyorum. Neye göre seçim yapmalıyım ? Her conta uyar mı ? Kitapçıklarda herhangi bir bilgi göremedim. Yedek parçacıdan temin edilebilir miyim ? (Motosiklet: TVS Raider 125)
Onlarda conta olmuyor genelde.. Ama koyacaksan sanayiden 17 somuna bakır pul alabilirsin... Alüminyum da olur..

Motosikleti
Ns200 15"
Sizin karter tapınızda o-ring var, eğer terletme yapmıyorsa ellemeden devam edebilirsiniz. Eğer kaçak ve terletme varsa o-ring satan yerlerden yenisini 5-10TL'ye alıp değişebilirsiniz.

Motosikleti
TVS Raider 125
Sizin karter tapınızda o-ring var, eğer terletme yapmıyorsa ellemeden devam edebilirsiniz. Eğer kaçak ve terletme varsa o-ring satan yerlerden yenisini 5-10TL'ye alıp değişebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu o-ring in boyutu var mıdır ? Yedek parçacılardan mı alabilirim ?

Motosikleti
Ns200 15"
Karter tapanız Jupiter'in supap kapağı ile aynı, Jupiter'in parça kataloğundan o-ringin parça numarısını bulup ölçülerini buldum.

Karter tapanızın o-ring ölçüler 29.5x3'tür parça numarası ise R1200490'dır, karter tapasının parça numarası ise R1011010'dır.

28 Numaralı parça karter tapanız fakat sistem o-ring numarasını vermemiş.

5 Numaralı parça yine karter tapanız ama burada supap kapağı olarak kullnılmış o-ring ise 6 numaralı parçadır.

Motosikleti
TVS Raider 125
Karter tapanız Jupiter'in supap kapağı ile aynı, Jupiter'in parça kataloğundan o-ringin parça numarısını bulup ölçülerini buldum.

Karter tapanızın o-ring ölçüler 29.5x3'tür parça numarası ise R1200490'dır, karter tapasının parça numarası ise R1011010'dır.

28 Numaralı parça karter tapanız fakat sistem o-ring numarasını vermemiş.

5 Numaralı parça yine karter tapanız ama burada supap kapağı olarak kullnılmış o-ring ise 6 numaralı parçadır.
Teşekkür ederim ilgilenip cevap verdiğiniz için. Bu görselleri nereden buldunuz peki ?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Sökersem alıp gelemem :D Teşekkür ederim.
Yağ değişiminden önce bir servisten veya motosiklet yedek parçası satan yerden motosikletinize uyan tapa pulundan birkaç tane yedekli olarak önceden alırsanız problem olmaz. Genelde markalar ürettikleri modellerde benzer parçaları kullanırlar. TVS dediğinizde doğru tapa pulunu verirler.
Genelde alüminyum olurlar. Bir yüzeyi parlak diğer tarafı mat olur. Mat olan taraf kartere (bloğa) gelecek şekilde takarsınız.
Taktığınızda hafif ezilir ve sızdırmazlık sağlar. Yeter ki fazla sıkmayın.

Motosikleti
TVS Raider 125
Yağ değişiminden önce bir servisten veya motosiklet yedek parçası satan yerden motosikletinize uyan tapa pulundan birkaç tane yedekli olarak önceden alırsanız problem olmaz. Genelde markalar ürettikleri modellerde benzer parçaları kullanırlar. TVS dediğinizde doğru tapa pulunu verirler.
Genelde alüminyum olurlar. Bir yüzeyi parlak diğer tarafı mat olur. Mat olan taraf kartere (bloğa) gelecek şekilde takarsınız.
Taktığınızda hafif ezilir ve sızdırmazlık sağlar. Yeter ki fazla sıkmayın.
Servisin birine sordum tapa satıyorlarmış sadece. Bulmuşken yedekli alacağım.

Motosikleti
Ns200 15"
Teşekkür ederim ilgilenip cevap verdiğiniz için. Bu görselleri nereden buldunuz peki ?
Rica ederim, arama yaparken Tvs x parts finder diye aratırsanız pdf çıkacaktır (x dediğim yere motosikletin modelini yazınız).

Eski işi yedek parça ve servisti, bu tarz şeyler benim için çok basit. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Servisin birine sordum tapa satıyorlarmış sadece. Bulmuşken yedekli alacağım.
Tapanın içinde o-ring çıkmayabilir bilginiz olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar