Arama sonuçlarınız

1. ceyhunsen

Trafikte arac gecisi (sollama) ile alakali senaryolar

Aklimda son zamanlarda arac gecmek (sollama, overtaking) ile alakali birkac soru var. Bu sorular trafik kurallarina dair bilgi eksikliginden de olabilir tabi. Asagidaki senaryolar ile alakali (yapay zeka kullanarak resimle desteklemeye calistim) kanuni veya guvenlik acilarindan dogrusu nedir...
  2. ceyhunsen

Perte Çıkan Motorum Çekme Belgeli Teslim Edilecek, Tamir Ettireyim Mi?

Motorum 5k km'deki bir 2025 model Tiger Sport 660. Kaza sonrası tamir masrafları 377 bin TL. Perte çıkacak. Sigortanın dediğine göre hata oranı yarı yarıya. Sigorta motora alıcı bulamadığından bana motoru çekme belgeli olarak verip üstüne 300 bin TL değer biçti. Bana gelecek para ise 150 bin...
  3. ceyhunsen

Yüksek Hızdaki Trafik Kazam (RAHATSIZ EDİCİ İÇERİK)

Yaklaşık 20 gün önce işten eve dönerken önüme araba kırması sebebi ile 80+ km/h hızdayken yerde sürüklendim. Kaza O-2'de (ikinci köprü yolu) gerçekleşti. Biliyorsunuz, iş çıkış saatinin sebep olduğu trafikten kaçmak için İstanbullu bütün motorcular emniyet şeridinde ilerliyorlar. Benim de aynı...
  4. ceyhunsen

Kar, Tuz ve Sonrası

İstanbul'da olanlar belki biliyordur, dün hafif bir kar yağışı vardı. Motosikletimle işe git gel yaptığımdan dün de bugün de kullandım. Karlı günden sonra dümdüz su ile akşam radyatör ve motorun genel olarak altını suladım. Bugün ise en azından tuz kamyonlarının etrafında tuz vardı ve...
  5. ceyhunsen

Rüzgar Deflektörü ve Cam Ayarı Tavsiyeleri

Motosikletimdeki orijinal cam çok türbülans ve ses yaptığından Puig tur camı aldım fakat onda da yapmaya devam ediyordu. Bu yüzden GP Kompozit rüzgar deflektörü aldım ve ciddi fark yarattı. Fakat hala tam olarak çözüm olmadığından 1 saati aşkın uzun yollardan (hız 120+) sonra sürüş sonrası baş...
  6. ceyhunsen

21-22 Tracer 7 vs 23-25 Tiger 660?

Her gun Istanbul'da kita degistirip ise gidiyorum (~20 km), trafik icinde kivraklik onemli Hafta sonlari gazliyorum (performans cok onemli degil, 250 CC tek silindirli motorum bile yuzumu gulduruyor zaman zaman) Uzun tatillerde sehir degistirmeli gezi yapiyorum Boyum 187 cm Nakit olarak 400k...
  7. ceyhunsen

MV Agusta'lar Neden İkinci Elde Ölü?

Turismo Veloce 800 Rosso ilanlarina bakiyorum, en pahali ilan sifirinin yarisi fiyatina. Bu kadar guzel gozuken ve incelemelerde begenilen boyle bir makine neden bu kadar ucuza gidiyor? Tracer 7 veya Tiger 660/800 yerine bu motor aklimi cok celiyor. Celme sebebi de o guzelligi ve sesi aslinda...
  8. ceyhunsen

İstanbul'da kapalı alan hakimiyeti için çalışabileceğim yer önerisi

Küçük bir otopark benzeri, kimsenin olmadığı ve trafiğe kapalı asfalt zeminli bir yer arıyorum. Burada kendi başıma birkaç küçük koni ile çalışma parkuru kurup birkaç saat düşük hızda motor hakimiyetim üzerine çalışmak istiyorum. Bildiğim bir yer var fakat daha büyük bir alternatifi varsa...
  9. ceyhunsen

Ikinci elde Tracer 7 mi Tracer 700 mu?

Genelde ~50k km'deki motorlari inceliyorum. 2017-18 model Tracer 700'ler 300-350k bandinda yer alirken, 2021 model Tracer 7'ler 400-450k bandinda yer aliyor. Acikcasi ne kadar az para harcarsam o kadar iyi kafasindayim ama alirsam uzun sure de kullanacagimdan sikinti cikarmamasi da onemli. Ek...
  10. ceyhunsen

Motosiklet Borsası Hakkındaki Düşünceleriniz

Link vermek yasak mı emin olmadığımdan link paylaşmıyorum. Bu web sitesi/firma hasarlı veya hasarsız motosikletleri kendi sitelerinde açık artırma ile satıyorlar. Son sayının %5'i kadar da kendilerine ödeme yapıyorsunuz diye biliyorum. İlanlarda sadece kozmetik hatalarından dolayı piyasanın çok...
  11. ceyhunsen

Uzun boylu biri icin XSR700 mu yoksa Tracer 700 mu?

Boyum 187 cm. Su an 250 CC bir naked suruyorum. Motorun ileri dogru yatmami zorlayan selesini duzlestirdim ve bir de gidon yukseltme taktim. Motosikletle her gun ise git gel 30 km yol yapiyorum. Hafta sonlari gazlamaya cikiyorum. Birkac haftada bir de sehir disina cikip geziyorum. Son olarak da...
  12. ceyhunsen

Hangi kulak tıkaçlarını kullanıyorsunuz?

Motora başladığımdan beri Alpine Motosafe Race kullanıyorum. Web sitesinde ortalama 20 dB ses sönümleyebildiği söyleniyor (https://www.alpinehearingprotection.com/products/motosafe-race). Bugün 3M 1100 kullandım. Bu motosikletler için tasarlanmış bir kulak tıkacı değil ama 35 dB'ye kadar ses...
  13. ceyhunsen

Vergiler düşünüldüğünde en mantıklı motosiklet markaları?

Yakın zamanda yürürlüğe giren gümrük vergilerinden dolayı uzak doğulu motosiklet markalarının fiyatları bir hayli arttı. Fiyatların 100'er 200'er arttığını görmek çok can sıkıcıydı. Şu dönemde avrupalı üreticilerin alınabilirliği çok daha yüksek gibi geliyor. Mesela BMW'nin web sitesinden fiyat...
  14. ceyhunsen

İstanbul veya Yakınlarında Kask Test Edilebilecek Yetkili Esnaf Önerisi

Şu anki kaskım sanırım kafa şeklime tam uymuyor. Çünkü uzun kullanımda kulakta ağrı yapıyor (eni kafam için küçük) ve kafamın tepesinde bir boşluk oluşuyor (ağrı yapmıyor ama bu bir güvenlik sorunu). Alırken alında boşluk yok diye ve yanakları iyi kavrıyor (kafa sağa sola sallanmıyor) diye...
  15. ceyhunsen

Piyasası olmayan motosikleti ikinci el olarak almak?

Bir motosiklet hakkındaki yorumları okurken, dinlerken ve izlerken "her şey güzel de ikinci el piyasası yok" diye yorumlarla karşılaşıyorum. Tam olarak aynı kategoride sayılırlar mı bilmiyorum ama benzer durumdaki Trident 660'lar ile XSR700'ler arasında 70-80 bin TL fiyat farkı görüyorum. Şu an...
  16. ceyhunsen

Scorpion Gürültü Problemi - Apex EXO-GT SP Carbon

Motomax'tan ocak ayı gibi Scorpion Apex EXO-GT SP Carbon satın aldım. İlk aldığım günlerde sadece ~100 km/h hızlara çıkınca inceden rüzgar sesi geliyordu. Ancak MT Thunder 4 SV'den sonra ilaç gibi gelmişti. Kaskı aldıktan 2-3 gün sonra sağlık problemleri nedeni ile bir buçuk ay motora binemedim...
  17. ceyhunsen

Gidon Yükseltme Sonrası Debriyaj Ayarı

Bajaj Pulsar N250 motoruma 3cm gidon yükseltme taktım. Debriyajı gidon düzken ayarladım. Ancak gidon en sola dönünce kavrama noktası çok yukarıda kalıyor ve sanıyorum ki maneti tamamen bıraksam da debriyaj tamamen motorla birleşmiyor (manette boşluk sıfır oluyor). Sağ tarafa döndürdüğümde ise...
  18. ceyhunsen

300k Bandında Royal Enfield Himalayan Alınır Mı? Royal Enfıeld Servis Ağının Son Durumu Nedir?

Bajaj Pulsar N250'den sonra (9 ay 17k km) İkinci motorsikletim olması amacı ile yeni bir motor bakıyorum. Açıkçası aklımda japon motosiklet almak vardı fakat şu an 400-500 CC bandında bir motor kabul edilebilir fiyatlarda bulunmuyor. Bana güvenilir, arıza çıkartmayan (365 gün 24 saat) ve uzun...