Arama sonuçlarınız

1. Bergson

Trafikte Yaşadığım Olay

Merhaba. Bu sabah yaşadığım olayı anlatıp fikirlerinizi almak istiyorum. Belki sizler her zaman yaşıyorsunuz bu tarz sorunlar ama benim başıma ilk kez geldi. Karabağlarda ışıklarda önümde bir araç yardı, bende o araca yarım araç mesafede arkasında durdum, araları vs girmek istemedim.Neyse sonra...
  2. Bergson

Sınır Kapıları İpuçları

Merhaba. Türkiye çıkışı için sınır kapıları hakkında ipuçları püf noktaları deneyimleri paylaşmanız mümkün mü? Ben Hamzabeyli yi kullancağım bu kapsamda Sınır kapıları geçişi için ideal saat nedir? Bazı geri kalmış ülkelerde sınırlar mesai saati dışında kapatılıyor burda da böyle bir uygulama...
  3. Bergson

Yurt Dışında Kredi Kartı İle Benzin Almak.

Bunla ilgili bir kaç şey sormak istiyorum.Çok mecbur kalmadıkça nakit kulllanmak istemiyorum o yüzden nakit odaklı bir sorum yok. Nette 10 euroluk benzin alıp kartından 200 euro depozito çekildiğini ve bunu iki ay sonra alabildiğini söyleyen adamlar var. Bu bağlamda birkaç sorum var yardımcı...
  4. Bergson

Ab Otobanlarında Motosikletler İçin Vignette Olayı

Merhaba. Romanya,Slovakya, Polonya,Baltık ülkeleri ve Norveç dışındaki iskandinav ülkelerinde motosikletler için bu zorunlu mu? Özellikle Romanya için bazı kanyaklarda zorunlu bazılarında değil diyor. Sadece bu ülkelerde motosiklet ile gidip bunu deneyimleyenler kalem kalem yazarsa pek bir...
  5. Bergson

İzmir' de Motosiklet Fuarı mı Düzenlenecek?

İnstagramda gördüm. 15-18 Mayıs Tarihleri arasında Fuar İzmir' de motosiklet,bisiklet,ekipman ve aksesuar fuarı diye reklam. Fuar izmir sayfasında takvimde olduğunu görünce şaşırdım. Bu sene ilk kez yapılacak sanırım. Reklam olmasın link vermiyorum ama bu site genel anlamda fuarlara karşı neden...
  6. Bergson

Rusya Rotası Hakkında Bilgi

Merhaba. Umarım konuyu doğru yere açıyorumdur. Haziran gibi iki motosiklet Rusya turu yapmak istiyoruz. Henüz sadece buna karar verdik hiçbir plan yapmadık. Aslında Rusya turu uzun zamandır aklımda olan bir tur. Zamanla güncellenmek üzere bilenlere sorular sormak ve fikir alışverişi yapmak...
  7. Bergson

Norveç' te Türk Ehliyeti İle Araba Kiralamak

Merhaba.Aslında kendim araştırıp da bulabilirim ki AB bölgesinde sorun olmuyor ama özellikle Norveç özelinde böyle bir bilgi yok internette. Genelde hep kiralama şirketlerinin yarım yamalak cevapları var. Bu başlık en azından google aramalarında çıkar ve sitemiz like alır:)) Norveç kiralama...
  8. Bergson

Kiralık Araçlarda Yıkama Mevsuzu

Merhaba. Yakın bir arkadaşım İstanbul' da kurumsal bir araç kiralamış teslim ederken araç bedeline yakın bir yıkama parası kesilmiş ki araç söylemine göre kirli değilmiş? Bu konu bana biraz ilginç geldi. Başına gelen varsa birkaç şey sormak istiyorum 1-Eminim kira sözleşmelerinde aracın temiz...
  9. Bergson

Polis Memuru İnfluencerler

Merhaba.Son dönemde özellikle instagramda önüme bol miktarda bu arkadaşlar düşüyor. Aslında influencer tabiri ne derece doğru bilmiyorum youtube de videoları olsa youtuber diyip geçerdim ama genelde insta da takılıyorlar. Neyse konuya dönecek olursak hem sektördeki polis arkadaşların hem...
  10. Bergson

Tofaş Almak

Çocukken 1994 model sıfır bir Şahin almıştık. Onun üzerine gerek ailemin gerek benim pekçok arabamız oldu ama o ilk arabanın tadı lezzeti bu yaşıma geldim hala hiçbir arabada olmadı. Şu aralar ikinci araç 1994 model üstü Şahin, Doğan hatta Kartal almak gibi bir niyetim var. Amacım çocukluğuma...
  11. Bergson

Benzin İstasyonunda Yaşadığım Olay

Merhaba. Geçenlerde scooter için benzin almak üzere Total istasyonuna gittim. Adama 200 liralık dedim. Adam rutin pompanın düğmelerine vs bastı depoya takıp başka yere gitti. Neyse sonra geldi cihaza baktığımda 202,80-TL yazıyordu. Sisteme 200-TL girmesine rağmen bana 200-TL lik fiş vermesine...
  12. Bergson

Bulgaristan ve Romanya'da Sınır Kapılarını Sorunsuz Geçmek?

Merhaba başlık zaten yeterince açık.Belki schengen bölgesine dahil olduktan sonra artık düzelmiştir diye umut ediyorum. Ama düzelmemiş ise aramızda tır şoförü olup bu yolu sürekli kullanan arkadaşlar olduğunu biliyorum. Keza turlarda buraları tecrübe etmiş arkadaşlara sormak istiyorum. Türk...
  13. Bergson

Site Otoparklarında Motosiklet Alanlarının Tespiti

Merhaba. Site otoparklarında motosikletler için ayrılacak yerlerin konumu ve miktarı hususunda baz alınan hukuki yada teknik veri nedir? Bu konuda dava açmış, sonuç almış bir arkadaş var mı? Şöyle detaylandırayım. Büyük bir siteyiz. Kapalı açık pekçok otopark var. Geçenlerde motosikletler için...
  14. Bergson

Bayraklı Şehir Hastanesi Motosiklet Parkı

Merhaba. Belki nette basit bir araştırma ile bulabilirsin diyeceksin ama bulamadım:)) Bu hastanede motosikletler için kapalı park yeri var mı, kapalıyı geçtim güvenli bir park alanı varmı? giden deneyimleyen?
  15. Bergson

QJ Svt 650X

Merhaba.Hafta sonu bu motosikleti görme şahsım oldu. Kullanmadım sahibide yeni kullanıcıydı o yüzden titreşim yada kronik sorunları hakkında pek bilgi edinemedim. Görünüş ve özellik olarak kalıplı güzel hoş bir alet. O fiyata muadili japonların yanına dahi yaklaşamıyoruz. İşin ilginç yanı bu...
  16. Bergson

Yanlışlıkla Başkasının MTV sini Yatırmak

Merhaba. Mobil bankacılık üzerinden MTV yi yatıracakken kendi plakam yerine sehven bir harf farklı başka birinin mtv sini yatırdım. Bu hususta CİMER üzerinden ücret iadesi için başvuruda bulundum. Bana gelen cevap ödenen verginin iadesinin yalnızca ilgili tarafından talep edilebileceği.Yani...
  17. Bergson

Kanuni Kanuni Seha 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Kanuni başlığına en son Nisan 2022 yazılmış.:cherry: Neyse hafta sonu eşime ilk motosikleti olarak bunu 78 küsüre aldık. Perşembe teslim alacağım. O fiyata ns yada Hero da vardı. Eşim ns i istemedi Hero ise Hazirana kadar satmıyormuş ondan sonrada nasip Bu motosikletle deneyimlerimi yazacağım...
  18. Bergson

Yanıp Sönen Fren Lambası

Merhaba. Frene basınca yanıp sönen (bunlara çakarlı mı deniyor bilmiyorum yoksa çakar mavi kırmızı ışık saçana mı deniyor.Benim dediğim düz kırmızı) fren lambaları trafik açısından yasal mı. Dominar ın fren lambası bana çok sönük geldi.Bugün rodaj bakımında onuda değiştirip kırmızı renk yanıp...