Tofaş Almak

Çocukken 1994 model sıfır bir Şahin almıştık. Onun üzerine gerek ailemin gerek benim pekçok arabamız oldu ama o ilk arabanın tadı lezzeti bu yaşıma geldim hala hiçbir arabada olmadı. Şu aralar ikinci araç 1994 model üstü Şahin, Doğan hatta Kartal almak gibi bir niyetim var. Amacım çocukluğuma dair o hatıraları bir nebze olsa yakalanmak. Bide hep hayalim AVM vb yerlerde arabalarını saygısızca gelişi güzel koyup giden insanların kafasını yaşamak. Kıymetli araçlarım olduğu için buna cesaret edemiyordum ama böyle birşey alırsam şöyle iki kişilik yere gelişigüzel saygısızca park etmenin hazzını yaşamak istiyorum :)))
Sorum şu sizce bu iş bana çok pahalıya patlarmı?Araçların fiyatlarından bahsetmiyorum. Bakım tamir vs. Çünkü tüm ilanlarda neredeyse 20 üstü araçların hepsi sorunsuz, hepsinin kaporta süper, motor sıfır, tek bir pas bile yok :))
Böyle bir iş yapsam en en kötü ne olabilir,kaporta dan kazık yemem diye düşünüyorum iyce incelerim de atıyorum bu araçların motorunu komple atıp yeni motor takmanın maliyeti ne kadar dır ? Yada bu araçların bana çıkarabileceği en maksimum masraf ne olur sizce?

Motosikleti
D400
Öncelikle yaşadıgım şehire göre yazmak isterim; burada kimseyi rencide etmek gibi bir şeyim yok. sizin bulundugunuz bölgede farklı olabilir.

Burada tofaş : keko, bilinçsiz, uzak durulması gereken insan - anlamına gelmektedir.

Tofaş'larda : değişen - boya - hasar kaydına vs. bakılmaz; o aracı o araç oldugu araç olarak alıyoruz derler.

bizim arkadaşın araç 2 takla attı; neredeyse 2ye bölündü. yetkili servis vs. yok; bu nedenle kendi cebinden yaptırdı, ne hasar kaydı var araçta ne birşey ancak araç pert.

Bakım masrafları ucuz; ama sık sık problem yapıyor.

Kazanızda normal bir araca göre ölüm riskiniz x3 bence.

Alınır mı? alınmaz.

Motosikleti
Ns200 15"
Bizimkilerin Tipo'dan yola çıkarsam kaya gibi motoru vardır, gergi rulmanının somunu çıktı gergi rulmanı ve v kayışı uçtu gitti o halde su pompası çalışmadam hararet 130 dereceye kadar çıktı ve 0 problem. Arabada motor yağı olsun ama ne olursa olursa olsun önemli değil çalışır böyle saçma sapan sağlam bir motora sahip. Frenleri genelde insanlar zayıf bulur ama bakımları yapılıysa o frenler asla zayıf olmaz. Bu işin en zararlı yanı kelle koltukta gidiyor olmanız.

F54

civic çi ve tofaş çı isen her çevirmede arabanı arayacaklar ister aile kullansın ister arizona kertenkele tayfası hiç fark etmiyor bunu göz önünde bulundurun derim
tofaş yerine broadway veya fairway tavsiye ederim en azından fişlenmiş tayfadan olmazsın

Motosikleti
1190 ADV
Fabrikadan çıktığı gibi bir Tofaş bulabilirsen arkadaşların bahsettiği çevirme / polis problemlerini yaşamazsın. Çocukluk anılarını canlandırmak içinde alınabilir elbet. Parça maliyetleri düşük olur, işçilik maliyetleri heryerde yüksek. Yaşı ve kalitesinden dolayı sık sık problem yaşama ihtimalin var. Hidrolik direksiyonu yok bildiğim kadarıyla bu araçların. Klima da yok. Şehir içi konforlu değil, güvenli de değil... Kısaca çocukluk anılarını canlandırma ihtimali dışında hiçbir mantıklı yanı yok.

AVM de gelişi güzel saygısızca park edenlerin kafasını yaşamak için tofaş almana gerek yok, "sırtına ben bir sığırım, görgü kültür saygı sevgiyi bana çaksan girmez" yaz dolaş ortalıkta. En iyi böyle yaşarsın o kafayı.

Aslında sadece aracın mekanik masrafları ve sorunları hakkında bilgi talebim oldu ama sosyolojik tespitin dibine vurandan, kendine çaktırma fantazisi olana kadar geniş bir yelpaze var.
Sanırım herkes nişantaşı çocuğu sabahları röbdöşambırı ( ulan bu böyle mi yazılıyordu) üzerindeyken purosundan bir nefes alıp bir yandan viskisini yudumlarken bir yandan hayvarını tadıyor.

Motosikleti
1190 ADV
Aslında sadece aracın mekanik masrafları ve sorunları hakkında bilgi talebim oldu ama sosyolojik tespitin dibine vurandan, kendine çaktırma fantazisi olana kadar geniş bir yelpaze var.
Sanırım herkes nişantaşı çocuğu sabahları röbdöşambırı ( ulan bu böyle mi yazılıyordu) üzerindeyken purosundan bir nefes alıp bir yandan viskisini yudumlarken bir yandan hayvarını tadıyor.

Mekanik masrafları ve sorunlarını hakkında bilgi istiyorsan o şekilde bilgi talep et o zaman. Bize çocukluk anıları yaşama hevesinden, avm de düzgün araba park edemeyen öküzlerin hissiyatını yaşama hayalinden niye bahsediyorsun.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Zaten alacağın araç 200 250 bin.. Değerli araçlarım var dediğinden durumunun iyi olduğu kanısına varıyorum.. 250 ye aldığın araca 20 bin masraf etsen,30 aşağı satsan ki ölüsünü satarsın , bence düşünmene gerek bile yok.. Ben bile bazan çok oynanmamış kartal slx , R11 broadway falan alsam diye düşünüyorum..Parçaları WW ford pejo dan kat kat ucuz.. Zorda kalırsan işçişiği kendin bile yaparsın..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben Tofaşçıları seviyorum, adamların zararı yok, kendi hallerindeler. Tamam, şu an bu bunalım tripleri komik geliyor olabilir ama sol şeritte 2 km öteden selektör çakarak gelen beyaz Bmw sahibi yeni dönem zengini köylü çocuğu kadar antipatik değiller.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Aşiret paket Passat'tan iyidir.:wiinkk:

tofas-satisa-cikti.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
DUKE 250
hocam ben doğan şahin serisini yıllarca kullandım, hatta neredeyse 90lar 2010lar arasını onlarla geçirdim diyebilirim.
en son 5 sene önce evlenmeden önce kendi arabamı satıp, ayağımı yerden kessin diye eşek niyetine aldım bir tane.
aşırı çürükleri vardı, boyası aşırı soluktu ama motoru mekaniği sorunsuzdu, düğün haftası toplamda 7000 km ye yakın bir yol yaptım arabayla.

istanbul için artıları:
* millet senden korkuyor; şahinci geliyor diye kimse karşıdan karşıya geçmiyor, araya girmeye çalıştığım zaten vurur bu şimdi diye hemen durup yol veriyor :)
* genel olarak tüm parçaları çabuk bulunuyor ve ucuz,halen orjinal ve yan sanayi çok fazla yedek parçası mevcut.
* yürütme maliyeti düşük bir araç.
eksikleri:
* ufak bir hor görülme durumu var, o da kullanan apaçi kitleden kaynaklı. (ben pek takılmıyordum buna)
* tamirat konusunda usta bulamıyorsun, daha doğrusu kimse uğraşmak istemiyor, egzozu tutan bir takozu var 10 dk da takılacak bir parça, egzozcuya gittiğimde dükkan boş olmasına rağmen şu an çok yoğunum daha sonra getir dedi ve geçti yerine oturmaya devam etti. adam gibi lpg ayarı yaptıracak yada enjektörünü temizletecek kimseyi bulamadım tekirdağa gidip yaptırdım.
*avm vs kapalı parklara giremiyorsun.
* orjinal yedek parça pahalılığı; örneğin farlarını değiştirdim ben, opar alacaksan tanesi 1500 tl, depo marka çifti 250 tl ye aldım,
opar, mako gibi marka yedek parçaları çok fahiş fiyatlara satılıyor.
* çürüme problemi, belirli periyotta sağını solunu kontrol etmezsen bir anda tüm tabanı çürükler içinde kalıyor,
hakkıyla bir yere yaptırmak istesen kolay kolay yaptıramıyorsun. (bu yine istanbul için geçerli, anadoluda yine yaptırabiliyorsun)
* son olarak güvenlik, ilk ve en ufak kazada direkt yaradanla başbaşasın, camdan mı fırlarsın, aracın ikiye mi bölünür, yoksa sen mi ikiye bölünürsün o onun bileceği iş oluyor.

bunuda ne artı, ne eksi olarak yazayım, bu aracı kullanmak istiyorsan elin alet edevat, tornavida tutacak.
bir çok şeyini senin keşfedip bulup düzeltmen, biraz dilinden anlaman gerekiyor.
internette eski bir de forumu var, bu foruma göre bile daha aktif ve canlı bir forum :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Lada Samara varken Tofaş da neymiş.

hocam ben doğan şahin serisini yıllarca kullandım, hatta neredeyse 90lar 2010lar arasını onlarla geçirdim diyebilirim.
en son 5 sene önce evlenmeden önce kendi arabamı satıp, ayağımı yerden kessin diye eşek niyetine aldım bir tane.
aşırı çürükleri vardı, boyası aşırı soluktu ama motoru mekaniği sorunsuzdu, düğün haftası toplamda 7000 km ye yakın bir yol yaptım arabayla.

istanbul için artıları:
* millet senden korkuyor; şahinci geliyor diye kimse karşıdan karşıya geçmiyor, araya girmeye çalıştığım zaten vurur bu şimdi diye hemen durup yol veriyor :)
* genel olarak tüm parçaları çabuk bulunuyor ve ucuz,halen orjinal ve yan sanayi çok fazla yedek parçası mevcut.
* yürütme maliyeti düşük bir araç.
eksikleri:
* ufak bir hor görülme durumu var, o da kullanan apaçi kitleden kaynaklı. (ben pek takılmıyordum buna)
* tamirat konusunda usta bulamıyorsun, daha doğrusu kimse uğraşmak istemiyor, egzozu tutan bir takozu var 10 dk da takılacak bir parça, egzozcuya gittiğimde dükkan boş olmasına rağmen şu an çok yoğunum daha sonra getir dedi ve geçti yerine oturmaya devam etti. adam gibi lpg ayarı yaptıracak yada enjektörünü temizletecek kimseyi bulamadım tekirdağa gidip yaptırdım.
*avm vs kapalı parklara giremiyorsun.
* orjinal yedek parça pahalılığı; örneğin farlarını değiştirdim ben, opar alacaksan tanesi 1500 tl, depo marka çifti 250 tl ye aldım,
opar, mako gibi marka yedek parçaları çok fahiş fiyatlara satılıyor.
* çürüme problemi, belirli periyotta sağını solunu kontrol etmezsen bir anda tüm tabanı çürükler içinde kalıyor,
hakkıyla bir yere yaptırmak istesen kolay kolay yaptıramıyorsun. (bu yine istanbul için geçerli, anadoluda yine yaptırabiliyorsun)
* son olarak güvenlik, ilk ve en ufak kazada direkt yaradanla başbaşasın, camdan mı fırlarsın, aracın ikiye mi bölünür, yoksa sen mi ikiye bölünürsün o onun bileceği iş oluyor.

bunuda ne artı, ne eksi olarak yazayım, bu aracı kullanmak istiyorsan elin alet edevat, tornavida tutacak.
bir çok şeyini senin keşfedip bulup düzeltmen, biraz dilinden anlaman gerekiyor.
internette eski bir de forumu var, bu foruma göre bile daha aktif ve canlı bir forum :)

Elinize sağlık benimde amaç buzaten
Hani bayat Amerikan filmlerinde olur ya evin garajında eski bir araba olur başrol arada sırada canı sıkılınca gidip onunla uğraşır vs vs :))
Tabi konu bizde kadar dramatik değil. Sadece parçalarını kendim söküp takmak meşgale arada tek başına çıkıp turlamak.
Yoksa bu araçla çoluk çocuk şehirler arası gezeceğim hatta ülke değiştirecem demedim :))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar