Arama sonuçlarınız

1. T

Pirelli Scorpion MT90 A/T vs Metzeler Enduro Sahara 3

Hero Xpulse 200 kullanıcısıyım. Fabrika çıkışı üzerinde gelen Sahara 3'lerin 2 yıllık kullanımdan sonra yanak kısmında belirgin çatlaklar oluştuğu için değiştirmeyi düşünüyorum. Bu 2 yılda asfaltta her ne kadar tedirgin etse de karma kullanımda genel olarak memnun kaldım diyebilirim. Ancak bu...
  2. T

Jant Tamiri

Geçenlerde bir off-road sürüşü esnasında bir çukura çok sert düştüm. Aldığı darbeyle birlikte jantta tırnak boyutu kadar bir deforme oluştu. (Günışığında belli bir açıyla bakınca belli oluyor, o kadar küçük bir iz) Bu yüzden ön teker ufak ufak sekiyor şuan. Sürüşü bilfiil etkileyecek bir etkisi...
  3. T

İzmit Çevresi Usta/Servis Tavsiyesi

Hero Xpulse 200 4V motorum geçen yakalandığım bir sağanak esnasında arıza lambası yaktı. Yağmurda çok birşey yapamayacağımdan, en yakın servis varış noktamdan daha uzakta olduğundan ve gidişinde veya sesinde herhangi bir değişim olmadığından ötürü mecbur 3-4 saat daha o koşullarda yola devam...
  4. T

Yurtdışından 2 kaskı aynı anda getirmek?

Yakın zamanda yurtdışından dönücem. Kardeşime hali hazırda bir kask aldım, kendime de ekipman dizip dönmeyi planlıyorum. 2 kaskı aynı anda (birini valize verip diğerine sırt çantama koymayı planlıyorum) getirmek gümrük açısından sorun teşkil eder mi? İkisi de şahsi kullanım için , faturalarıyla...
  5. T

EICMA 2024 Hakkında

Bu yılki EICMA fuarına katılmayı düşünüyorum ama cevabını yerli/yabancı kaynaklarda bulamadığım bazı sorularım var. Mümkünse daha öncesinde bu fuara gitmiş yada bu sene gitmeyi planlayan abilerimden cevap bekliyorum. - Fuar tarihleri 7-10 Kasım olarak belirlenmiş, sizce hangi tarihe (veya...
  6. T

Hintlide de yüzümüz gülmedi

İlk motorum olan Mondial Drift'i çok güven vermediğinden, her an yolda bırakır düşüncesinden ötürü elden çıkarıp Hero Xpulse almıştım yaklaşık 3 ay önce. Dün 60-70 km hızlarda seyrederken birden bişeyler çatır çutur etmeye başladı, anında elektrik gitti. Hemen debriyajı çekip yol kenarında...
  7. T

TET'i ucundan ısırıcam , var mı eşlik edecek?

Ani bir kararla 7 Haziran'da TET rotasının 3. (Yalova-Gerede) ve 4.(Gerede-Kastamonu) sectionlarının bir kısmını içeren (Gölcük-Karabük arası) bir sürüş yapmaya karar verdim. Bu aralıkta eşlik etmek isteyen olursa beklerim. 2 gün içinde böyle bir yola şıp diye eşlik edecek birilerini bulacağımı...
  8. T

Kaza Sonrası Paslanma

Dün ufak bir kaza yaşadım. Viraj içinde park eden bir aracın geri geri çıkmasını geç farketmem (ve viraja göre bir tık hızlı olmam) dolayısıyla araçtan kaçarken yolun kenarındaki su oluğuna düştüm. Bu sırada motor bloğunun altındaki korumayı kaldırıma sürtmüşüm. Herhangi bir eğilme yamulma...
  9. T

Bir garip gösterge sorunu, daha da garip servis

Drift L'nin en büyük kroniklerinden göstergenin saçmalaması durumu yaklaşık 6 ay önce zuhur etti. Bir anda devir saati çalışmaz oldu. Neyse servise gidildi, yeni gösterge fabrikadan istendi, 4 ay gösterge beklendi, geldi, takıldı derken sorun çözülmedi. Yeni göstergenin sorunu çözmediği...
  10. T

Eldiven tavsiyesi

Yaklaşık 2500-3500TL arasında yazlık eldiven araştırıyorum. Motomax'ın sitesinde gezinirken shima marka eldivenler dikkatimi çekti, bu marka hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu bütçe aralığında önerdiğiniz başka marka/modeller var mı? (Mümkünse bileğe doğru uzanan , sliderlı tiplerden) Motomax'ın...
  11. T

Telefon tutucu uyumluluğu

Nukrotech MRT ürününü almayı düşünüyorum ancak ürünün sabitleme klipslerinin çapı 22-32 mm olarak belirtilmiş. Motosiklet gidon çapı ise 18 mm. Aradaki bu boşluğu lastik koyarak kompanse etsem verimli olur mu?
  12. T

Akü Önerisi

Arkadaşlar Mondial Drift L sahibiyim. Orjinal aküleri dandik olduğundan 2 ayda 2 kez şarj ettirmek durumunda kaldım. Önerebileceğiniz markalar nelerdir? (12V 9ah)
  13. T

Scoyco vs Hevik

Arkadaşıma yazlık fileli mont bakarken Scoyco JK100 ve Hevik Scirocco arasında kaldık. Sizce hangisini tercih etmeliyiz? Hevik'te iç astar varmış anladığım kadarıyla, çıkarıldığında tamamen fileli rahatlığına kavuşur mu? Yoksa 4 mevsim kafasında o kadar rahat olmaz mı? (Öyle olacaksa hiç...
  14. T

Drift L için lastik önerisi

Arkadaşlar motoru yaklaşık 300 km kullandıktan sonra üstündeki fabrika çıkışı naylon lastikler güven vermemeye başladı. Her zaman ufak kopmalar oluyordu da hakimiyet kazandıkça ben mi hissetmeye başladım yoksa yeni yeni mi tutuş kaybetmeye başladı emin değilim. Genel baktığımda michelin pilot...
  15. T

Büyük beden motosiklet pantolonu

Bütün ekipmanları tamamladım, bi pantolon kaldı geriye ancak kilolu olduğum için birçok pantolon modeli bana olmuyor. Prosev Sky 5XL denedim ucu ucuna olmadı. Revit Hercules 2XL beden olarak oldu ama koruma cepleri doğru yerde olmadığı için iade ettim. Bildiğiniz kalıpları geniş, büyük beden...
  16. T

Diz korumaları nasıl doğru yere oturtulur?

Ekipmanları tamamladık , ful set rahat rahat gezerim artık derken bişey farkettim. Pantolonun içindeki diz korumaları içeri bakıyor. Baya dizlerimin yarısı korumasız kalıyor. Pantolonu evirdim çevirdim, oturtmaya çalıştım, yok. Bir türlü dizimi ortalayamıyorum. Sizce bunun bir çözümü var mı...
  17. T

Uzun süre yatan motor kullanıma nasıl hazırlanmalı?

Yaklaşık 7 ay önce sıfır aldığım motosikletin akü kutup başlarını söküp, deposunu fulleyip orta sehpaya aldım ve öylece bıraktım. Arada ehliyeti , ekipmanları vs. çözdüm. İlk hareket için yapmam gereken bir şey var mı? Bayiden eve yaklaşık 5 km yol yaptı, onun dışında hiç çalıştırılmadı...
  18. T

Tekstil mont nasıl temizlenir?

Elimde Revit Eclipse mont var. Üstündeki kitapçıkta spesifik bir yıkama talimatı yok. Sitesinde ise "revit textile wash" isimli deterjanla 30 derecede durulamadan yıkanması gerektiği yazıyor. Bahsi geçen bu ürün Türkiye'de satılmıyor. Bunun yerine nasıl bir deterjan/sabun/temizleyici kullanmamı...
  19. T

Ehliyet Kursunun Motoru Bozuk?

Abilerim A2 kursuna yeni yazıldım. İlk direksiyon eğitiminde motorun vitesinde şöyle bir saçmalıkla karşılaştım. En başta hoca getirdi motosikleti, verdi bana. Bi baktım vites 1'de. Öyle duruyor stop etmeden. Sonrasında kafama takmadım ama işte parkur çalıştım gittim geldim vs. Motoru bırakıcam...
  20. T

Motosiklet Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Bugün hayırlısıyla ilk motosikletimi aldım. Ancak ehliyetim olmadığı (almaya da vaktim olmadığı) için motor yaklaşık 8 ay kadar evde yatacak. Bu süre zarfında akünün kutup başlarını sökmem dışında bir tavsiyeniz var mıdır? İçindeki yağın vaziyeti ne olur? Servisine sorduğumda ilk bakımına olması...

Yeni mesajlar