Arama sonuçlarınız

1. kasırga genç

Vidalar düşüyor

Merhaba abilerim, Bugün motorumla gezerken bir demir şıkırtısı duydum. Sonra ses kesildi bende yol boyunca aklıma takmadım eve geldim baktım, arka disliyi tutan 4 vidanın 2'si düşmüş. Orada birkaç yere tahribat vermiş. Büyük ihtimalle gevsediler, sonra etrafa çarpıp düştüler. Bunların...
  2. kasırga genç

projemde yardımcı olurmusunuz (fikir verin abiler)

şimdi abilerim ben liseli bir öğrenciyim. birazda okulum destek oldu,TÜBİTAK'ın liseler arası araştırma projeleri yarışmasına başvurdum. konu olarak motosikletlerde can kaybının azaltılmasını seçtim. konuyu sundum,kabul edildi şimdi projeyi yapmam gerekiyor. ama sorun şu ki konu sağlık...
  3. kasırga genç

motoru çalıştıramadım

abilerim yaklaşık 1 ay önce motoru kış uykusuna yatırdım. (babam zorladı) yoksa hayatta yapmam motor asıl kışın kullanılır. neyse konuya geçeyim. bugün tekrar dışarı çıkarttım. büyük bir hevesle marşa bastım ama çalışmadı. ilk marş normaldi 2. ve 3. marşlar sanki biraz daha çalışacakmış...
  4. kasırga genç

Farklı model gidon tapası

Motorun sağdaki gidon tapası düşmüş. Bugün 17 km yol yaptım. Kücükcuk şeyi yolda arayamam (üşendim). Ben buna YBR veya Cg için olanlardan alsam uyar mı sizce
  5. kasırga genç

cup motorla uzun yol yapılırmı

bizim küçük bir aile arabamız var.ve bu arabayla izni değerlendirmek için yaylaya çıkacağız. ama ne yazık ki bagaja 1 valiz 1 çanta anca sığıyor ve onun dışında götürmemiz gereken tonla eşya var.4 kişilik aileyiz. ben dedim ki: siz benim oturacağım yere eşyaları doldurun ben motorla geleyim...
  6. kasırga genç

yanlış yağ koymuş olablirim

merhabalar abilerim, motorumun yağ değişim vakti geldi, içindeki yağ 'motul 5100 10w40' babamla gidip rastgele bir motor yedek parça dükkanına girdik. direkt motul 5100 varmı dedim,kalmadı dedi. sonra motosikletimi sordu 50 lik cup dedim. sorduğum yağın cup için fazla kaliteli olduğunu...
  7. kasırga genç

motorumla dalga geçilmesinden bıktım artık

bir motorun 50cc olması kimseye dalga geçme veya aşağılama hakkı vermez. özellikle yolda giderken bakış atanlar oluyor beni görünce bir gaz açmalar falan adamın kör noktasındayım görebileceği yere geçiyorum beni gördüğü an gazı açıyor (herhalde benim motorum seninkinden güçlü demeye çalışıyor...
  8. kasırga genç

motorun rodajı yokmuş

abilerim bir süredir bu forumdayım yaklaşık 6 ay önce ikinci el arora kasırga ar 50-50 model bir cup aldım 4200 km civarında aldım ve yağını değiştirdim şuan 5000 de bu 6 aylık süreç boyunca birkaç defa aynı model motorla karşılaştım ve onların motorunun benimkinin neredeyse 2 katı kadar seri...
  9. kasırga genç

gevşeyen topcase sorunu

başlıktada belirttiğim gibi topcase gevşeyip duruyor haftada 2 defa sıkıyorum yine gevşiyor ve hafif bir gevşeme değil topcase düşecek kadar oluyor bunun bir çözümü varmı sıkıldım artık 3 günde bir vida sıkmaktan (ayrıca çok zaman kaybı oluyor)
  10. kasırga genç

motorum ısınmıyor (bildiğiniz ısınmıyor)

merhaba abilerim,başlıkta da belirttiğim gibi motorum ısınmıyor (çok geç ısınıyor) ben okula motorla gidiyorum evimle okul arası 6 km civarı sabah motorun yanına inince motoru direkt çalıştırıyorum ben de bu sırada hazırlıklarımı yapıyorum (kask,eldiven,motorun kilidi vb.)yaklaşık 4 dakika...
  11. kasırga genç

A1 ehliyet yaşı kaç

abilerim ben 15 yaşındayım (16'yı sabırsızlıkla bekliyorum) ben 16 yaşında alınıyor sanıyordum ama bugün bi yakınım 16 yaşında alamayacağımı 17 olmam gerektiğini söyledi 16 olunca 15 yıl+4 ay gibi gözüküyormuş bunun 16 yıla tamamlanması gerekiyormuş internette araştırdım ama bilgi bulamadım...
  12. kasırga genç

abiler durduğum yerde düştüm ya

daha yeni benzin almış eve geliyordum. sağ şeridin sağ taraftaki çizgisinin üstünden gidiyordum şimdi diyeceksiniz neden o kadar kenardasın 50 km/h ile gittiğim için bu kadar kenara çekildim. yol 70 civarı akıyor bi anda kadının birisi yola çıkıverdi (tabi ki görmemiş)hep aynı bahane zaten ben...
  13. kasırga genç

kask kırılmışmıdır

bugün yaklaşık 75-80 km/h ile giderken kaska çok sert bi şekilde birşey çarptı iyi ki kask vardı yoksa kafama çarpacaktı. ne olduğunu göremedim taşa benzemiyordu ama bi anlık kafamı geriye itebilecek kadar sert çarptı. durdum kaskı çıkarttım üstüne falan baktım gözle görünür birşey yoktu...
  14. kasırga genç

motorunuz kaç beygir

bi an merak ettim kimin motoru kaç beygir diye artık bakar bakar kıskanırım ben= 6 hp
  15. kasırga genç

Siz siz olun yerden para almayın

Bugün motorla yakın çevrede gezerken yerde 10 TL buldum etrafa bı baktım sahibi yok gibiydi bende parayı aldım sonra gidip onunla 10 liralık benzin aldım Eve gelene kadar 2 kere motor kaydı zor topladım yani yerden bulduğunuz parayla benzin almayın
  16. kasırga genç

bir cg en fazla kaç beygir olabilir

son 1 haftada sosyal medyada birisinin 200 beygir cg si olduğunu söylemesi üzerine küçük bir tartışma çıktı ben olmayacağını falan söyledim büyük ihtimalle cc yi beygirle karıştırıyor bide bunu destekleyen bir kişi daha var. yani sizce cg nin 200 beygir olması mümkün mü isterseniz ss alıp...
  17. kasırga genç

motosiklet neden çok yakar

merhaba abilerim benim motorumun 3.9 litre deposu var 1 depoyla yaklaşık 130-140 km gidiyor ama bu sefer 54 km oldu çeyrek depo benzin kaldı. benzin deposunun delik olmasından şüphelendim ama herhangi bir şekilde damlayan benzin veya dururken depoda azalma yok. sizin görüşleriniz neler...
  18. kasırga genç

Motoru ellememeleri için ne yapabilirim

Biz sitede oturuyoruz,motoru da binanın girişinde çok fazla görünmediği biryere koyuyorum yani hedefiniz motorla uğraşmak değilse hayatta aklınıza gelmez ama sitenin çocukları motorla oynuyor vitese falan takıyor üstüne çıkıyor direksiyonu zorluyorlar motora zarar geliyor direksiyonu hep sola...
  19. kasırga genç

motora karbüratörden yağ vermenin zararı varmı

birkaç defa sosyal medyada gördüm karbüratörden yaklaşık 1 şırınga kadar yağ basıyorlar motor yoğun bi duman atıyor sonra normale dönüyor. bunun subabları ve pistonu yağladığını ayrıca zararı olmadığını savunuyorlar ama bence bunun zararı var birde sizden görüş almak istedim
  20. kasırga genç

benzin vanası kapalıyken çok az kaçırıyor sıkıntı çıkarmı

bazen motorun 4-5 gün yatacağı zamanlar oluyor.böyle durumlarda benzin vanasını kapatıyorum ama tam olarak benzini kesmiyor karbüratöre biraz benzin gidiyor. şuan pek sanmıyorum ama ilerde daha farklı sorunlara yol açar mı.

Yeni mesajlar