motoru çalıştıramadım

abilerim

yaklaşık 1 ay önce motoru kış uykusuna yatırdım. (babam zorladı) yoksa hayatta yapmam motor asıl kışın kullanılır.

neyse konuya geçeyim.

bugün tekrar dışarı çıkarttım. büyük bir hevesle marşa bastım ama çalışmadı. ilk marş normaldi 2. ve 3. marşlar sanki biraz daha çalışacakmış gibiydi ama çalışmadı.

bujiyi ve yağı kontrol ettim herhangi bir sıkıntı yok. sizce neden çalışmıyor.

şuraya bir video bırakayım (ilk marş)

https://www.youtube.com/watch?v=AUtiMd1zhd8

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Videodan gördüğüm kadarıyla akün yeterli gücü veriyor gibi, çünkü marş motorunun çevirme sesi iyi.

Bujiyi kontrol ettim demişsin düzgün kıvılcım attığına baktın mı? Bujiyi sök, bobine tak, marş basarken bujiyi bloğa değdirerek iyi kıvılcım atıp atmadığına bak. Bu sırada eline eldiven giy, kıvılcım çarpmasın. Marş basarken buji de iyi ateşleme yapıyorsan bujin iyi demektir. Dıştan sağlam gözükse de ateşlemeyi düzgün yapmayan bujiler de olabiliyor, kontrol etmekte fayda var.

Senin sorunun çok büyük ihtimal karbüratör kaynaklı. Karbüratörlü motorlar yatmayı pek sevmiyor. Bir iki hafta yatsın ilk marşta hep nazlanırlar.

Jikle varsa jikleyi çekip hafiften de gaz vererek marş yapmayı dene. Karbüratöre benzin gitsin biraz.

Hatta karbüratöründe tahliye vidası olur, onu açıp biraz benzin akıt, içindeki benzin tazelensin.

Bu arada deponda benzin musluğu varsa kapalı olmadığına emin ol, bazen benzin musluğunu kapatıp sonradan unutma durumları oluyor. Benzinsiz de motor çalışmıyor haliyle, yıllar yıllar önce başıma gelmişti oradan biliyorum :)

Karbüratörlü motorlar yapar öyle. Soğuk havalarda motor sıcakken rölanti ayarını biraz yükselt. Motorun soğukta daha rahat ilk marş alır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB125F
Bugün bende yaşadım aynı sıkıntıyı
15 gündür yatıyordu.
Jikle çekili çalıştırabildim.
Sonuç alamazsan birde karbüratör tahliye vidasından kirli benzini temizle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar