gevşeyen topcase sorunu

başlıktada belirttiğim gibi topcase gevşeyip duruyor haftada 2 defa sıkıyorum yine gevşiyor ve hafif bir gevşeme değil topcase düşecek kadar oluyor bunun bir çözümü varmı sıkıldım artık 3 günde bir vida sıkmaktan (ayrıca çok zaman kaybı oluyor)

Benimde gevşiyordu hatta vidalarından birini kaybettim. Locktite kullandım 1 yıldır gevşeme yok.

Contalı somun alsan yeterli olur , internette aratırsan bulablirsin . Yeni sistemlerde contalı somun kullanılıyor gevşeme ihtimali sıfır.

Kırmızı loctite ve titreşimi engellemesi adına kalınca bir plastik pul çözer işini vidada pay varsa. Loctite için bir servise sanayiye gidip rica etsen çoğu yer bedavaya, diğer yerler 3 5 liraya iki damla sürer.

Nalburdan veya hırdavatçılardan "Fiberli Somun" isteyin, örnek somun götürürseniz kolaylık olur, yine de gevşeme olursa başka bir fiberli somun daha ekleyerek kontra yapın, asla gevşemeyecektir.

''

relax ınan gevşeğin ilişkisi
bazen zihnimi
ırgalar

motor fazla titreşimli mi
amortisör, süspansiyon...
kifayetsiz mi

ayazda mısın
naçar

Son düzenleme:
Fiberli somun tırtırlı pul rondela kullanırsanız her bir cıvatada bir daha gevşemez. Kullandığınız bağlantı elemanları m8 ve üstüyse paslanmaz kullanabilirsiniz. Yok ben güvenmem paslanmaza derseniz de beyaz tip diye tabir ettikleri kaplamalı bağlantı elemanlarını kullanabilirsiniz.

F54

2 tarafı delikli lama topcase yi alttan metrik 10 6 7 cm vida ile sabitle hiçbir derdin kalmasın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar