Arama sonuçlarınız

1. H

Çinli motorun garantisini bozmak daha mı mantıklı?

Bir Çinli motorum vardı. Şimdi de var ama artık kullanmıyorum. Köşede bekliyor. İlk 1,5 yıl boyunca tüm bakımlarını serviste yaptırdım. Yağ değişimi yapıyorlar 1500 liramı alıyorlardı. Hem de her 2000'de bir. Garantisi bozulmasın diye göz yumdum. Onlar da beni yoldukça yoldular. Sonunda...
  2. H

Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

Zontes'in 350 cc'lik motorunu almayı düşünüyordum. Ancak daha önce RKS'den yediğim darbe nedeniyle zontese mesafeli davranıyordum. Bir arkadaşım aldı motoru. Daha rodaj bitmeden motorun arka jant tellerinin tamamı dağıldı. Motor kullanılamaz hale geldi. Servisi aradık, motoru getirin bakalım...
  3. H

ZT-350 T1 (Zontes) hakkında

Arkadaşlar ZT-350 T1 (ZONTES) almayı düşünüyorum. Daha önce bu motosikleti kullanan oldu mu? Top speed nedir. Kronikleri var mıdır? Grenajı iyi midir? Titrer mi? Bu bilgilere gerçekten çok ihtiyacım var? Şimdiden teşekkürler.
  4. H

AYIPTIR YA HU!!! Motosikletle otobanda 9.200 TL emniyet şeridi cezası yemek...

Motorcuların emniyet şeridini kullanması artık kabul görmüş pratik bir uygulama olduğu halde, mahmutbey'de motorculara kurulan tuzak hiç etik değil. Tamam kanunen itiraz edebileceğimiz bir durum yok, tuzak çok temiz kurulmuş ama motorcuları emniyet şeridine alıştırıp sonra da bir günde yüzlerce...
  5. H

Motosikletlilerin, kendi güvenlikleri için hız sınırını aşmaları etik midir?

Bazen radar ve kameraların olmadığı yollarda araçlar aşırı hız yapıyorlar. Mesela Kuzey Marmara otoyolu, ya da Ispartakule Mahmutbey otobanları... Araçlar bazen 180-200 ile gidiyorlar. Benim Megan 4 var. Paralı yolda yolu boş buldum mu 180'in altına ender düşerim mesela. Bu yollara motosikletle...
  6. H

Motosiklet polis aracındaki hız radarına yakalanır mı?

Arkadaşlar, 90 km hız sınırı olan otoyolda, polis radarına 120 ile giderken yakalandım. Polis araçlarından birinin arkası bana dönüktü, diğerinin önü dönüktü. Sorum şu. Plakam arkada olduğu halde radara yakalanmış mıyımdır? Çevremdeki arkadaşlarıma sordu hep farklı cevaplar aldım. Konu hakkında...
  7. H

Bayiden yeni çıkan sıfır motora plakasız olduğu için ceza yazan insafsızlar

Sıfır aldığım motosikleti bayiden çıkardıktan hemen sonra, daha eve ulaşmadan, plakasız kullandığım gerekçesiyle 10.917 TL ceza kesildi. Zaten motoru alacak parayı zorlukla denkleştirmiştim. Şimdi ben ne halt yiyecem. İtiraz edersem ceza düşer mi? Benzer tecrübesi olan var mı aranızda...