Motosiklet polis aracındaki hız radarına yakalanır mı?

Motosikleti
Forza 250
Arkadaşlar, 90 km hız sınırı olan otoyolda, polis radarına 120 ile giderken yakalandım. Polis araçlarından birinin arkası bana dönüktü, diğerinin önü dönüktü. Sorum şu. Plakam arkada olduğu halde radara yakalanmış mıyımdır? Çevremdeki arkadaşlarıma sordu hep farklı cevaplar aldım. Konu hakkında bilgisi olan varsa hem bana faydası olur hem bu başlığı okuyanlar öğrenmiş olur. Şimdiden teşekkürler.

E-devlette giriş yapıp bakın çok gecikme olmuyor düşüyor oraya 1-2 gün kontrol edin.

Arkası dönük park etmiş radarlı polis arabasına hiç denk gelmedim , normal ekip arabasıdır radarlı ekibin yanında duruyordur herhalde..

Motosikleti
Forza 250
Arkası dönük park etmiş radarlı polis arabasına hiç denk gelmedim , normal ekip arabasıdır radarlı ekibin yanında duruyordur herhalde..
Belki o da radardan kurtulan araçların plakasını kaydediyordur diye düşünmüştüm.

Düz olanlarda tepede kamera oluyor,ters dönüklerde kamera içerde oluyor.Bu nedenle motorlarda önde plaka olmadığı için radar cezası yemezsin.Anca ilerde çevirme olsaydı anonsla durdururlardı.

Ceza gelseydi telefonuna hemen sms geliyor 😃

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Radarlarda çok uzunca zamandır yön zorunluluğu yok teknik olarak. Hem aracı görmek hem de anlık anons geçmek için yüzü trafiğe ters olarak duruyorlar.

Bir de ters durunca tuzak gibi oluyor. Mesleğine saygısı olan ekipler de bunu yapmıyor. Yoksa her yönden yapıştıracak kabiliyette cihazlar uzunca zamandır var. Yeni çıkan yapay zekalıların araca bile ihtiyacı yok, deneme için tabure üzerinde araba aküsüyle çalışan halini gördüm :(

Motosikleti
Forza 250
larda tepede kamera oluyor,ters dönüklerde kamera içerde oluyor.Bu nedenle motorlarda önde plaka olmadığı için radar cezası yemezsin.Anca ilerde çevir
Sağolasın abim. Belki işime geldiğindendir ama, içime sinen cevap bu oldu. Teşekkürler.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Radara girersin önde plaka olmadığı için birkaç km sonraki çevirmede gel gel yapar sarı yelekliler :D

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Okumaz. Ama ilerde daraltmalı çevirme varsa tutulursun/tutulurdun. Bunu suistimal etmeden devam edebilirsiniz.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
radar seni yakalar ama önden çektikleri için plakanı alamazlar, ileride çevirmesi yoksa ceza gelmez. arkadan plakaları görmeleri bir şey ifade etmiyor, kanıt yok çünkü

Motosikleti
Forza 250
Radara girersin önde plaka olmadığı için birkaç km sonraki çevirmede gel gel yapar sarı yelekliler :D
Bir ara yaptılar onu. "150 ile radara yakalanmışsın" demeleri üzerine: "Abiler bana inanmıyorsunuz motora da mı inanmıyorsunuz. Bu motor ben 100 yapamam diye bağırıyor." dedim. Yine de kestiler cezayı. Fotosu buyu şuyu her şeyi vardı. Ama bu kez durdurmadılar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

maz. Ama ilerde daraltmalı çevirme varsa tutulursun/tutulurdun. Bunu suistimal etmeden devam edebi
Canımız tatlı ve amaç A noktasından B noktasına ulaşmak. Ama bazen yolun hakkı olan hız sınırıyla devletin belirlediği hız sınırı uyuşmuyor. Özellikle de koca koca araçlar radar olma ihtimali düşük olduğu için sağımızdan solumuzdan vızır vızır geçerken biz de gaza yüklenmek zorunda kalabiliyoruz. Yine kendi güvenliğimiz açısından tabi...

Son düzenleme:
Vatandaşın haklı olduğu yerler çok, zamanında duruma göre tabelalar koymuşlar öylece kalmış, hiç güncelleme yok.

Geçen meskun mahalde gidiyoruz 70 km / h tabelası elli metre sonra 50 km / h tabelası hop yaya geçidi işareti 30 km / h tabelası tombala bariyerle yaya geçidini kapatmışlar ama tabelalar öylece kalmış.

Sonra aynı filim tekrar bir kilometre sonra aynısı 70 km / h tabelası 50 km / h ve yaya geçidi işareti 30 km / h ve yine yaya geçidi iptal.

Peki en son tabela ne 30 km / h tekrar 70 km / h çıkabilirsiniz diye bir tabela yok ki. Son tabelaya uysan belki elli km 30 km / h ile elli kilometre yol gideceksin.

Yani saçmalık, liyakatsizlik, neme lazımcılık, salla başı al maaşı,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar