Arama sonuçlarınız

1. MCV

Hero Xpulse 200 arazide arka lastik tamiri

Gezi esnasında bir vida batması sonucu lastiğim patladı. Hero xpulse 200 lerin şabrelli (iç lastikli) oluşu tamir edebilme imkanı sağlıyor. Tabiiki malzemelerin yeterli olması gerekli. Yaklaşık malzeme listesini de belirttiğim videomu paylaşmak istedim. Benim gibi arazi gezilerini sevenlerin ve...
  2. MCV

Sivas motosiklet gezilerim 7 göller gezim

Sivas motosiklet gezilerime devam ediyorum. Gidip görmediğim yerleri keşfetmek amaçlı bir rota belirledim. Rotam üzerinde 7 tane gölet ve baraj var. Yani Sivas'ın 7 göllerini gezmiş oldum :) Mevsimin yağışlı geçmesi sebebiyle her taraf yemyeşil. Barajlar ve göletler çoğunlukla tam dolmuşlar...
  3. MCV

Sivas motosiklet gezilerim Yolda lastiğim patladı,hemde arka lastik...

Sivas civarındaki gezilerime bu senede devam edeceğim. Yine belirlediğim bir rota üzerinden gezime başladım. Sivas'tan çıkıp Kurtlapa köyüne devam ettim. Devamında Asarcık-Adamlı-Gölgeli köylerinden geçtim. Yol süper manzaralı ve ormanlık idi. Mevsim gereği her yer yemyeşil ve çiçeklerle kaplı...
  4. MCV

Hero Xpulse 200 2V üst kapak terleme çözümü

Bundan önce kullandığım ve 18700 km de sattığım hero xpulse 200 motorumda hiç yaşamadığım üst kapak terleme olayını yeni aldığım motorumda ne yazıkki yaşadım. Demek ki hepsinde olmayan bir sıkıntı. Civatalarını sıkıp denememe rağmen devam edince sıvı conta ile çözüm buldum. Güzel bir...
  5. MCV

Hero XPulse 200 2V yağ değişim ve bakım ışığı resetleme

Yeni aldığım motorumun yağını değişip bakım ışığını resetledim. Güzel bir bakım oldu.
  6. MCV

Hero Xpulse 200 2 V motorum satılık

Yeni motor aldığımdan dolayı motorumu satışa koydum. Sıfır aldığım şuan 18700 kmde olan motorumun son bakımı 18675 km yapıldı. Bakımda yağı ve arka fren balataları değişti. Bugüne kadarki tüm bakımları yetkili serviste yapılmış olup garantisi devam etmektedir. Görenlerin hayırlı olsun...
  7. MCV

Hero XPulse 200 Arka fren balata bakım-değişim

Motorumun arka fren balatasını kontrol için söktüm. Biraz daha gideceğine kanaat getirerek temizliğini yapıp tekrar taktım. Balata üzerindeki kanallar tamamen bittiğinde değişmek gerekiyor. Değişim yapacak olsaydımda aynı işlemler yapılacaktı. Düşünen arkadaşlara faydalı olur sanırım.
  8. MCV

Yeni aldığım Hero XPulse 200 motorumun dönüşümü

Kmsi düşük bir hero xpulse 200 denk gelince dayanamayıp alıverdim. Diğer motoruma yaptığım modifiye işlemlerini bu motorumada yaptım. Hem eğlenceli bir çalışma oldu hemde motorumun ihtiyaçlarını karşıladım Diğer motorumun üzerindeki kendi imalatım bazı parçaları bu motora geçirdim. Eski motorum...
  9. MCV

Sivas Motosiklet gezileri devam 2

Sivas yakın köylerine yaptığım gezileri paylaşmaya devam edeyim. Mevsim gereği motora az bindiğimiz bu dönemde bunlarla yetinmeye çalışalım. Yakın civardaki Gündüz, Yağmurluseki, Korubaşı, Çavdar, İğdeli, Kuruköprü, Ulugöl, Sancakkale, Gül dede türbesi, Dereköy, Şenyurt, Örenlice...
  10. MCV

Sivas Motosiklet Gezilerine devam

Bu kış günlerinde motosiklet özlemini yaptığım geziyi paylaşarak gidermek istedim. Sivas yakın çevrelerinde gitmediğim köyleri gezerek görerek yeni yerler keşfetmek fırsatı buluyorum. Bu gezimde Emirhan yolundan ilerleyip Tahtıkement köyü yoluna girdim. Sıra ile Yavu-Ağılkaya-Saklı-...
  11. MCV

Hero XPULSE 200 bakım ışığı resetlemesi

Garantide olan motorların bakımından sonra servis bu resetlemeyi yapıyor. Garantiden düşmüş veya bakımı kendisi yapan arkadaşlardan bilmeyenler için paylaşmak istedim. Bakımları yaptıktan sonra bakım ışığı resetleniyor. 3000 km sonra tekrar uyarı ışığı yanıyor. Aynı işlem tekrarlanıyor...
  12. MCV

HERO XPULSE 200 2V Subap ayarı yapımı

Motorumun Kmsi 18.000 oldu. Subap boşluklarını kontrol etmek istedim. Gerçekten de ayarın bozulduğunu ve subap boşluklarının normal değerlerin üzerinde olduğunu gördüm. Normal değerler 2 V modelinde Emme 0,07 Ekzoz 0,09 olmalı. Benim değerler 0,15 e yakındı. Ayarları fabrika değerlerine...
  13. MCV

Sivas-Porsuk-Ozmuş-Zengi-Demirözü-Çatak yaylası-Almus-Tokat gezisi

Hero Xpulse 200 ile yine bir orman mıntıkasına yöneldim. Daha önceden gitmediğim ve merak ettiğim Çatak yaylasına gitmek nasip oldu. Sivas yakınında bu derece güzel ormanlar şaşırtıcı oluyor doğrusu. Ormanda ilerlerken ayı izlerine rastladım. Neyseki kendisi ile karşılaşmadım :) Yaylanın...
  14. MCV

TVS RTR 200 Tur camı montajı yaptık

Arkadaşımın motoru olan TVS RTR 200'e orijinal tur camı bulamadığımızdan Bajaj pulsar 200 için üretilen tur camı demirlerine işlem yaparak montaj yaptık. Sonuç oldukça güzel oldu. İlave hiçbir malzeme kullanmadan demirleri kesip, düzeltip, delerek yerine uyarladık.Hem rüzgar hemde görsel...
  15. MCV

Gezimde nadir görülen BOYNUZLU ANADOLU ENGEREĞİNE rastladım

Gezi sezonunu havalardan ve zamandan dolayı ancak açabildim. Sivas yakın çevresinde yaklaşık 100 km lik bir gezi ile başladım. Havaalanı yolundan ilerleyip arazideki güzel çiçeklerin arasından Çelebiler köyüne indim. Buradan Sivas verici istasyonuna çıkarken Güvercin sürüsüne denk geldim...
  16. MCV

D 915 Derebaşı Virajları Bayburt-Of ve Kemaliye Taşyolu gezisi 1100 Km

Merhabalar, Kıştan beri hayalini kurduğum ve plan yaptığım geziyi yapmak nasip oldu. Yol planım Sivastan yola çıkıp Bayburt-Derebaşı virajları-Of- Karadeniz sahilinden devam edip Ünye-Tokat hattından dönmekti. Fakat yağışlı hava nedeniyle karadeniz kısmını iptal etmek zorunda kaldım. Gelelim...
  17. MCV

HERO XPULSE 200 Ön Çamurluk yükseltme

Geçen sene bir tırmanış esnasında kuzey cephede kalan ve çamur olan yerde ön tekerimi saran çamur sebebiyle yolda kaldım. Resmen tekerim kitlendi. Çamuru epey bir uğraşı vererek çamurluğun arasından temizledikten sonra yola devam edebildim. Çamurdan kaçan biri olarak mecburen yaşadığım bu...
  18. MCV

HERO XPULSE 200 Kapalı Zincir Muhafazası yaptım.

Her zincir yağlamasından sonra jantların yağ olmasından sanırım herkes muzdariptir. Hele birde benim gibi titizseniz. Birde ilk arazi gezisinden sonra zincirin tozlanması ve hatta hava yağışlı ise çamur olmasıda ayrı bir konu. 6 Sene boyunca kullandığım Kuba Cup motorumun kapalı zincir...
  19. MCV

HERO XPULSE 200 ARKA AMORTİSÖRE KORUMA YAPTIM

Motoru aldığımda gördüğüm amortisör önündeki boşluk hiçte hoşuma gitmemişti. Bu kısma çare bulmak için bir tasarım yaptım. zincir muhafazasını söktüm. Çamurluk içindeki 2 civatayı kullanmaya karar verdim. Bir parça deri ayarladım. Bu boşluğa göre kestim. Bağlantıyı yapacağım sac parçasını...
  20. MCV

Kışlık eldivenlerime güçlendirme yaptım.

Havaların henüz düzelmediği bu dönemlerde 2 teker sevdasından geri kalmamak adına ufak bir çalışma yaptım. Normal kışlık eldivenime koruma yönlü bir güçlendirme yaptım. Sonuç umduğumdan daha güzel oldu doğrusu. Kullandığım malzeme katlanabilen yumuşaklıkta fakat darbeye dayanıklı, kırılmaz...

Yeni mesajlar