Arama sonuçlarınız

1. H

Moto guzzi alanların ortak sorunları:((((

Mühendis değilim ama Fabrikada insan eli ile üretilen ve birçok komponentten oluşan motosiklet gibi komplike bir üründe hele ki 100 sene sonra ilk kez su soğutmaya geçilince bu tarz bir sorun olması çok da anormal değil.Yeni olan birçok endüsti ürününde benzer sorunlar çıkar sonra zamanla gelen...
  2. H

Moto guzzi alanların ortak sorunları:((((

Bu kadar yoğun trafiği olan sitede trol kalabalığı ve karalama seviyesinde bilgi kirliliğine neden izin veriliyor anlamıyorum...Muhtemelen bu sebeple burası ne uzuyor ne kısalıyor hatta nitelik ve kalite yönünden geriliyor. Moto Guzzi Kullanıcısı değilim ama sürekli birlikte sürdüğümüz en yakın...
  3. H

Vergiler düşünüldüğünde en mantıklı motosiklet markaları?

Ben de yıllarca bu ilüzyona kendimi inandırıp bozulmaz , bakımı ucuz, dertsiz , kroniksiz diye Transalp 700 , Africa Twin , Supertenere gibi Japon Motorlara 12-13 sene bindim...O Km aldığım Africa Twin'i bana uygun olmadığı için 12k km'de sattım..Africa ile karşılaştırdığın Tiger , Multi...
  4. H

Ülkemizde Kıdemli Motorcular Neden Hep Adventure Makinaya Biniyor ?

Bu sorunun cevabı Uzun yol konforu....Adventure Motosikletlerin rahatlığı ve konforu sebebi ile çok uzun yollara çok konforlu ve çok daha az yorularak gidebiliyorsunuz...Dİğer tarafta GS'ler (1250 için konusuyorum)hızlı olmasa da KTM , Ducati ve Triumph'lar son derece hızlılar.Yolun bir kısmında...
  5. H

yamaha super tenere 1200 hakkında düşünceler

O kısım motorun sıcaklığını tahliye etmek için....Supertenere (Gavurların deyimi ile S10) 1200 cc'den aldığı yetki ile dur kalk trafikte çabuk ısınır ve fan açar...Ama bu boşluk sayesinde sıcaklığı kolay tahliye eder....Supertenere sonrası aldığım 2019 Triumh Tiger 1200 XRX'de şase , motor arası...
  6. H

Super Tenere'deki akıl almaz tasarım hatası

O kısım motorun sıcaklığını tahliye etmek için....Supertenere (Gavurların deyimi ile S10) 1200 cc'den aldığı yetki ile dur kalk trafikte çabuk ısınır ve fan açar...Ama bu boşluk sayesinde sıcaklığı kolay tahliye eder....Supertenere sonrası aldığım 2019 Triumh Tiger 1200 XRX'de şase , motor...
  7. H

AGV K6S Alınır mı?

Hafiflik , geniş vizör açısı ve kaliteli iç pedler ile çok güzel kask ..Geçen sene kask alırken ilgimi çekti...İç pedinin kalitesi shoei , shubert , arai ve hjc'den bence iyiydi.Yedek parça sıkıntısı olabileceği şüphesi ve yurtdışı seyahatinde çok uyguna shoei bulmam sebebi ile almadım.
  8. H

yamaha super tenere 1200 hakkında düşünceler

2019-2023 Arası Yaklaşık 35.000 km 2016 Model Elektronik Süspansiyonlusunu Kullandım.2 Kez Transfagarasan 1 kez Alplere gittim.Konforu güzeldir ama gidiş tarafından 1200'lük gibi yürümez yavaştır.Yön değiştirmeleri yavaş ve hantaldır.Yağ soğutmalı K25 Kasa GS'lere rakip olarak üretilmiştir.2013...
  9. H

Bir senkron ayarı uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor

hastası olduğum 3 silindirli Triumph'den vazgeçme sebebim bu yeşillerin lacivert olanları...ne zaman distrübütör değişir anında yazılırım
  10. H

Bir senkron ayarı uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor

Onları da son derece etkisiz servisler..Africa Twin Lastik Basınçını bilmeyen Honda servisi , Yamaha Tenere Fanının fişini takmayıp motorla adamı yanmaya gönderen Yamaha servisi gibi insanlar grubu (hepsi maalesef kendi tecrübelerim) ...Tork anahtarı görseler el bombası diye karakola götürür...
  11. H

Motor seçmeye yardım

Hepsi çok güzel hangisi olursa olsun keyifle ve sağlıklı günlerde kullanın.
  12. H

Piyasası olmayan motosikleti ikinci el olarak almak?

Tork anahtarı nedir bilmese de her şehirde servisi olsun fetişin yoksa Triumph 3 tane Honda 2 Yamaha eder.Yani Triumh , Hondanın Yamahanın % 90'ının değil % 120 sini verir. 15 sene bu boş beleş yanılğı ile Japon Motoruna bindim.Sonra Triumph ve Bmw'de kalite ve karakter nedir onu...
  13. H

sıcak kumlardan serin sulara akarken

Hoşgeldiniz...Triump Türkiyede değeri bilinmeyen biraz da Distrübütörü sebebi ile hazzedilmeyen bir makina.Ama frenleri , süspansiyonları , üç silindiri ve genel donanımı çok güzel olan ve muthiş yürüyen bir alet.2019 Tiger 1200 XRX'i 1 seneden biraz fazla kullandım ama hala unutamıyorum.Her...
  14. H

Güncel olarak 14k ya alınabilecek en iyi kask hangisi

retro tarzı olan motora önerim hjc v10...düz renkleri bütçeniz sınırlarında rengine siz karar verirsiniz. https://www.motoruma.com/hjc-v10-kapali-motosiklet-kaski-mat-siyah
  15. H

Motora Yazılım Atmak

Yazılım yapan yerler orijinal yazılımı kopyalayıp sizin için saklıyorlar.Dilerseniz Ecu'yu bilgisayara bağlayıp 5-10 dakikada fabrika yazılımına dönebiliyorsunuz.(en azından benim yaptırdığım ve iletişime geçtiğim arkadaşlarda uygulama bu şekildeydi)
  16. H

20 lt arka sele çanta önerisi

sizin ihtiyacınız körüklü bir kuyruk çantası.. Ben de givibin xl313 modelini uzun yıllardır kullanıyorum.Benden gören birçok arkadaşım topcase hantallığı ve ağırlığından kurtulmak için bu çantalara yöneldi.Givi , Sw motech ,Held bu işte gayet iyi.Aşağıda birkaç örnek iletiyorum...
  17. H

Motora Yazılım Atmak

Yazılımı ne için istediğinizle ilgili bir durum. Bazı motorların egsoz emiyonları sebebi ile berbat yakıt haritaları ve bunun doğal sonucu olarak berbat gaz tepkileri de olabiliyor. 4 sene 2016 model Yamaha Supertenere kullandım ve yurtdışında bu motoru alanların ilk yaptığı şey...
  18. H

Sizce Türkiye sosyolojik olarak iyileşir mi?

Hukukun üstünlüğünü herkes için sağlayıp Adaleti tesis eder bunu da herkese istinasız uygularsanız bir de siyasi yolsuzlukları en ağır şekilde cezalandırırsanız 2 senede dünyamız değişir 5 senede İsviçre gibi oluruz. Ama bunu yapma niyeti kimsede yok.Herkes ya sistemden beslenip zenginleşeyim...
  19. H

Bmw F750GS vs Suzuki vstrom 650 kıyaslaması

Bir grup sürekli züppe motoru olarak nitelendirdiği için Bmw'ye tavır almış olabilir ama sürüş keyfi , malzeme kalitesi ve motosikletin bileşenleri ( frenler , amortsörler vs) Avrupalılarda , Japonlara göre çok üst seviyede...Ben de 12 sene Japona bindikten sonra 3 senedir Önce Triumph sonra...
  20. H

Tucano urbano 4stroke mont alınır mı?

Alınır çok buyuk bir keyifle de giyilir...Fİyatının makul olmasının sebebi küçük ve daha çok scooter ile sehir içi ürünler üreten bir marka olup ülkemizde marka imajının gelişmiş olmaması .2013 yılında ilk montum tucano urbanoydu.Uzun zaman çok büyük keyifle kullandım.