Arama sonuçlarınız

1. D

Akü azalıyor mu dengede midir?

Sadece şeyden emin olamadım. Vrla aküye Recond modunu tavsiye etmiyor üreticiler. Önemli bir zararı olur mu denesem?
  2. D

Peki sülfatlaşma için şu cihazlardan biri iyileşme sağlar mı? Bosch c3 Einhell ce bc 4 m Akü muhtemelen vrla cinsi, kullanım kılavuzunda bu tavsiye edilmiş. Bu arada eskiden anında çalışırdı. Şimdi 3 saniye filan sürüyor. Değiştirmek elzem midir sizce? Sadece marşa basıyorum çalışana kadar...
  3. D

Hocam akşam park edip 12 saat sonra sabah ölçtüm. Çalışmıyorken 12.9v Kontak açık, marştan önce 12.33v Marş sırasında düştüğü minimum değer 8.9v Rölantide çalılırken 14.35v 3000 devirde 14.35v Eskisine göre daha geç marş alıyor. Bu değerler ne anlama geliyor?
  4. D

Akü Şarj Cihazı ve Starter önerisi

Akım şiddeti olarak demek istedim hocam. 4A veriyor 8AH lık aküye. 1/10 civarı olması gerek diye biliyorum. 1763791455 Hocam akşam park edip 12 saat sonra sabah ölçtüm. Çalışmıyorken 12.9v Kontak açık, marştan önce 12.33v Marş sırasında düştüğü minimum değer 8.9v Rölantide çalılırken 14.35v...
  5. D

Şimdi oturdu hocam sağ olun. Bendeki aküde ileride daha ileri bir bakım gereksinimi olursa almam gereken cihazda aramam gereken özellik ne olmalı recond dışında başka bir özellik var mı peki? 1763711031 Henüz hiç açıp bakmadım akü cinsine bu arada. Motosikletin kılavuzunda vrla yazıyor sadece...
  6. D

Akşam ölçüp yazacağım hocam. Sadece şunu merak ettim. Sülfatlaşmada tamir için uygulanan modlar, agm akülerde mi kullanılmıyor yoksa bu cihaz mı desteklemiyor?
  7. D

Hocam şimdi einhell ce 4m cihazının kullanım kılavuzunu indirip okudum. Agm akü için Recond modunu (sanırım sülfatlaşma için bakım yapan mod) kullanan var mı? Agm akü için kullanılmaz demiş. Yanlış mı anladım? 1763708719 Resim ekleyemedim bir türlü 1763708915 https://hizliresim.com/nwo90xr...
  8. D

4m olan ürün çok gelmiyor mu motosiklet aküsüne? Ya da diğer markaların yüksek amperli cihazları? Yoksa akıllı cihazlar toplam kapasiteyi hesaplayıp regüle mi ediyor?
  9. D

Teşekkür ederim hocam ölçeceğim. Hiçbir elektrik yükü yok ilave olarak. Sağolun
  10. D

Sağolun hocam chatgpt de benzer söyledi. Lityum daha hızlı doluyor ama yüksek voltaj zarar görme riski varmış. Bms özellikli olmalıymış. Sanırım sizin bahsettiğiniz devre. Aküden olduğuna emin olup şarj cihazı alacağım. Ölçeceğim voltaj dinlenmiş akü mü olmalı marş sırasında mı yoksa motor...
  11. D

Çok bilgili değilim fakat yüksek kapasiteli lityum akü de olsa yeterince şarj etmiyorsa zamanla o da azalacaktır. Eğer alternatör lityum aküyü daha yüksek amperle doldurur gibi bir durum varsa bilemiyorum tabi. Mümkün mü böyle bir şey?
  12. D

Yükte derken rölantide çalışırken mi ölçmem lazım? Yoksa marş sırasında mı? Kaç volt göstermesi gerekir?
  13. D

Pulsar ns 200 ug2 motosikletim marşta daha geç çalışmaya başladı. Sürüş mesafem kısa diye marşta aldığım enerjiyi yerine koyamıyor olabilir miyim? Haftada 3 kez işe gidip geliyorum. Mesafe 6 km 12 dk şehir içi kullanım. Sağlıklı bir motorda bu sürüş mesafesi, yeterince doldurabilir mi aküyü?
  14. D

Kışlık rüzgar geçirmez korumalı eldiven? 10k civarı

Telefon tutucu ve kameradan dolayı elcik korumaya pek yer kalmıyor. İşe gidiş 10 dk. Sürüyor zaten yazlık eldiven çok hava geçiriyor. Kışlık eldiven hava geçirmese yeterli. Vizör siliciden de vazgeçtim. Bilek koruması ve hava geçirmezliği olabildiğince en iyi seviye olursa öneriniz ne olur...
  15. D

Kışlık rüzgar geçirmez korumalı eldiven? 10k civarı

Özellikle soğuk ve rüzgar için 0 derecede sıcak tutacak eldiven önerebilir misiniz?Korumaları iyi olan, Vizör silici olursa iyi olur. Ve tabi ki yeni yasaya uygun. Şu an revit sand 4 yazlık kullanıyorum. Rüzgar çok üşümeye başladı. 10k civarı?
  16. D

Zincir bakımı nasıl olmalı?

Şimdi izliyorum hocam, lastik basınçlarını hep kitapçığa göre ayarlarım. Forumda da bu tavsiye edilir. Fakat videoda diyor ki kitapçık, stok lastik için o basıncı önerir. Farklı marka lastikte değişmesi gerekir. Doğru lastik basıncını nasıl bulacağız? Lastik üreticilerinin motor hacmine göre...
  17. D

Hocam ben motosikleti yıkarken lastikleri de yıkıyorum Dalinle :) bir sıkıntı yaratır mı?
  18. D

Ele bulaşınca sabunla bile zor çıkıyor. Sabun, bulaşık deterjanı veya Asperox sarı güç ve süngerle ovalayıp yıkarsanız çıkar bence.
  19. D

Ankara'da Buluşma-Muhabbet

Tur dışında da Ankarada yaşayan, tanışıp muhabbet etmek isteyen motosikletsever varsa buradayım.
  20. D

Ankara'da Buluşma-Muhabbet

Bilmiyorum forumun böyle bir etkinliği var mı? Ankara'da yaşayan motosikletseverler varsa bir cafede buluşup muhabbet edelim diyorum. Katılmak isteyen olur mu?

Yeni mesajlar