Zincir bakımı nasıl olmalı?

Ben aşağıda link bıraktığım videodan çok şey öğrendim. Hafiften bir Anlaş reklamı koksa da adamın dedikleri mantıklı olabilir. Adam lastiklerin organik bir madde olduğunu söylüyor ve hızlı ısındırıp soğutmanın, lastik üzerinde temizleme amaçlı kimyasal kullanmanın lastiğin ömrünü kısalttığını anlatıyor. Bana mantıklı geldi.

Şimdi izliyorum hocam, lastik basınçlarını hep kitapçığa göre ayarlarım. Forumda da bu tavsiye edilir. Fakat videoda diyor ki kitapçık, stok lastik için o basıncı önerir. Farklı marka lastikte değişmesi gerekir. Doğru lastik basıncını nasıl bulacağız? Lastik üreticilerinin motor hacmine göre basınç önerdiğini hiç bir yerde görmedim.

Motosikleti
yok:(
Ben aşağıda link bıraktığım videodan çok şey öğrendim. Hafiften bir Anlaş reklamı koksa da adamın dedikleri mantıklı olabilir. Adam lastiklerin organik bir madde olduğunu söylüyor ve hızlı ısındırıp soğutmanın, lastik üzerinde temizleme amaçlı kimyasal kullanmanın lastiğin ömrünü kısalttığını anlatıyor. Bana mantıklı geldi.

Yıldırayın ipiyle kuyuya inen kuyudan çıkamaz

Şimdi izliyorum hocam, lastik basınçlarını hep kitapçığa göre ayarlarım. Forumda da bu tavsiye edilir. Fakat videoda diyor ki kitapçık, stok lastik için o basıncı önerir. Farklı marka lastikte değişmesi gerekir. Doğru lastik basıncını nasıl bulacağız? Lastik üreticilerinin motor hacmine göre basınç önerdiğini hiç bir yerde görmedim.
Lastik basıncı markaya göre büyük değişiklik gerektirmez , farklı bir markanın lastiği deseni , hamuru farklı yol şartları için üretilmiş ise o zaman %10 hatta 20 zemine , yüke yada sürüş şartlarına göre + - basınç uygulanabilir , nerede ne kadar farklı basınç uygulanacağının tam bir izahı yoktur , deneme yanılma ve yıllar içinde edinilen tecrube konuşur diyebiliriz..

Genel olarak bozuk zemin , arazi gibi bir ortamda biraz düşürülür..

Asfaltta yüklü kullanımda özellikle arka lastik basinci artırılır..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar