Arama sonuçlarınız

1. lickup

Tipten Dolayı Çin'e Yönelecek Gibiyim

6-7 bin arası bütçem var, bu yaz 250'lik bi makineye geçmek istiyorum. Geçmişkende çin olmasın diyordum ancak tüm tipi güzel olan 250'likler çin malı (BuMoto Calibre, Splitzer vs.) Aslında gönlümde Hyo yatıyor ama tipi çok çirkin, çok kararsızım tip için çinli alınır mı?
  2. lickup

Kar Var, Don Olacakmış

Motor garajda duruyor. Okula motorla gidip geliyordum ancak hava şartları izin vermeyecek gibi. Napayım aküyü söküp bahara kadar veda mı edeyim yoksa günlük garaja gidip çalıştırayım mı? Bi sıkıntı olur mu?
  3. lickup

Selektör Kolu Tersine Döndü

Önceden ileri itince uzunları yakardı, 2 gündür geriye çekince yakıyor :mrgreen: Niye olabilir ki böyle birşey?
  4. lickup

Islak zeminde yapılmaması gerekenler

Malum kış geldi ve yağmurlu havalar var. Dolayısı ile bizlerin kabusu olan ıslak zeminler. Acemi arkadaşlarada yardımcı olması açısından böyle bir başlık açma gereği duydum. Herkes daha önce ıslak zeminde yaptığı hataları ve nelerin yapılmaması gerektiğini bildiği kadarıyla yazarsa çok...
  5. lickup

TOPCASE AÇILMIYOR

Cox marka 32 litre topcase aldım. Kargo bugün geldi ancak açmayı beceremedim. Ya kilitli anahtar koymayı unuttular ya da ben beceremedim açmayı. Nasıl yapıcaz? :pr:
  6. lickup

Nedir Bu Motorculardaki Kapışma Sevdası

Ne zaman ışıklarda bi motorluyla yan yana dursam hemen bi kapışma çabalarına giriyorlar. İnsanlardaki kibiri, üstünlük duygusunu anlayamıyorum. Mobilet ve Cub'lar haricinde toz yutturuyorlar zaten :P
  7. lickup

Üzerindeyken Çalıyorlardı Motorumu (Ders Olması İçin Okuyun)

1 Saat önce Konyalılar bilir Muhacir pazarında arkadaşlarla oturuyoduk. 19-20 yaşlarında birisi geldi, çok acelem var nolur şu göbeğe kadar at diye yalvarmaya başladı bana. Öyle bi yalvarıyor ki ayaklarıma kapanacak nerdeyse. Neyse tamam gel dedim, aldım bunu arkama göbeğe vardık, sola gir dedi...
  8. lickup

Debriyajı Nasıl Bırakmalıyız?

Kalkıştan bahsetmiyorum. Motor hareket halindeyken debriyajı nasıl bırakmalıyız. Arabalardaki gibi yumuşak bırakınca bazen bi bağırma sesi geliyor, yarım debriyaj denen olay oluyor galiba. Sert bırakıncada motor ileri atıyor kendini konforlu bir sürüş olmuyor. Üstadlardan cevap bekliyorum...
  9. lickup

Topcase Hakkında

İnternetten Topcase Alacağım Mondial Superboy için. İçine kask ve bi kaç malzeme sığacak birşey olsun yeter. Kaç litrelik almalıyım? Kask sığabilecek minimum hacim nedir?
  10. lickup

Sanki 2 Farklı Motosiklet Kullanıyorum

Bazen aynalardan bakılmayı imkansız hale getirecek bi titreme oluyor ve motorun sesi iğrenç çıkıyor. Bazende gürül gürül çalışıyor sıfır titreme ile, o kadar keyifli oluyor ki sürmesi :joker: Bu neden olabilir?
  11. lickup

Sizede Oluyor Mu?

Bazen trafiğin ortasında farkediyorum dişlerimi sıkmaktan ağzım uyuşmuş oluyor :mrgreen:
  12. lickup

Belediyenin Şoförleri de Bunu Yapıyorsa...

Daha öncede dibimden geçen, üzerime süren belediye otobüsleri oldu ancak ilk kez bu kadar tehlikeli ve korkuncunu yaşadım. Yarım saat önce küçük bi caddede 40-45 km hızla ilerliyorum şeridin ortasından.(Yol tek şerit gidiş gelişli) Dibimden bi anda çok hızlı şekilde otobüs geçti. O tekerlerin...
  13. lickup

Kafasını Değiştirmek İstiyorum

Motosikletimin kafasını değiştirmek istiyorum yuvarlak far hoşuma gitmiyor. Mümkün mü bu? Ve çok maliyetli ve zor birşey midir? Kendim yapabilir miyim?
  14. lickup

Meğer Hiçbirşey Bilmiyormuşum...

Bugün ilk kazamı yaptım. Allahtan acı bir tecrübe olmadı. Bacağım yüzüldü ve omzum incindi, buna da şükür... Baş aktör tahmin edebileceğiniz gibi yırtık dondan fırlar gibi fırlayan bir araba sürücüsü. Diger etkenler ise yola dökülmüş su veya yağ ve benim ön frene cart diye asılmam. Ve yer...
  15. lickup

Motorun Sesi İnce Gelmeye Başladı

Önceden gayet gür aslan kükremesi gibi çıkan ses şimdi mobiletin çıkardığı sese yakın bir ses çıkarıyor. Neden olmuş olabilir bi servise götüreyim mi?
  16. lickup

Arka frenle debriyajın yerini değiştirmek?

Arka freni sol elime debriyajı ayağıma almak istiyorum bu mümkün mü? Maliyeti nedir?
  17. lickup

Kaskınızı Nereye Koyuyorsunuz?

Motosikletinizle bir mekana, okula falan gittiğinizde kaskınızı nereye koyuyorsunuz? Bugün kaskımı sınıfa koydum güneş vizörünü elleriyle asılıp mekanizmasını bozmuşlar :pr: Bidaha tövbeliyim sınıfa birşey götürmem bozulacak/kırılacak. Okuluda motosikletle gidiyorum kasksızda gidemem...
  18. lickup

Plakamı Aldım Sonunda :)))

19. lickup

Kask Hayat Kurtarır Diyonuz da...

Ya bir kazada kaldırıma uçup vizör bölümünü kaldırımın sivri yerine çarparsak? O zaman kırılıp gözümüzü kör etmez mi??
  20. lickup

İlk Küçük Kazamı Yapmış Bulunuyorum

Motosiklete başlayalı 2 hafta oldu. 52 km yol yaptım ve bu akşam itibari ile ticari bir aracın bomboş yolda, sağ şeritten usul usul giderken dibime gelip sinyal lambalarıma vurdurarak hızlı bir şekilde yanımdan geçmesi ile ilk kazamı yapmış bulunuyorum. Forum ortamı olmasa çok doluyum içimden...