Arama sonuçlarınız

1. Z

Aküm Bitiyor

Akü bağlı iken aküden ölçümüm rölantide 13 volt, gaz verince 15 volt oluyor. Farı yakınca 11.75e kadar düşüyor. Dolayısıyla aküm bitiyor sürekli. Konjektörü geçen hafta değiştirdim. Akü az kullanıldı ama 5 ay bekledi. 5 ay öncesinde 3 dakika marşa bastığımı biliyorum. Şimdi 2. marşı bassa 3. yü...
  2. Z

Dengesiz Rölanti

Herkese merhaba, Akü dolmuyor diye regülatör almıştım ve jikle çalışmıyor diye de karbüratörle manifoldun birleştiği yerdeki fiber(bakalit)i aldım. Kaportayı bir kere sökmüş olmak için ikisini birlikte değişeyim dedim. Regülatörü değiştim motor çalışıyor bir sıkıntı yoktu. Fiberi değiştim motoru...
  3. Z

Sertleşen Vites Geçişleri

Herkese merhaba, En son debriyaj kaçırması gibi bir sorunum vardı. Motul 3000 koydum, sonra balata değişti sorun düzeldi. Vitesler sertti debriyaj ayarını biraz gevşek ayarladım düzeldi, ama bu günlerde yine sertleşti. Hatta bazen vites düşürürken çok sert oluyor gaz vermeden geçmiyor. Bende...
  4. Z

Plakadaki Çizikler

Herkese selam öncelikle, Bugün karşıya giderken Kavacık Köprüsü'nden önce gazı açtım, motor son devirlerine geldi ve gaz kestiğim anda çing çing diye bi metal sesi geldi. Ben umursamadım zincirden olduğunu düşünüp ve bi polis amca önüme geçip eliyle sağa geçmemi işaret etti. Durduk, bekledim...
  5. Z

Debriyajım Kaçırıyor

Herkese merhaba, Motorumu en son ağustosta kullanmıştım ve hiçbir sıkıntısı yoktu debriyaj kaçırmıyordu. Şimdi motoru İstanbul'a getirdim ve sürmeden önce sıfır hava filtresi, NGK buji aldım. Çıkardıktan sonra bi müddet akünün şarj olmasını bekledim, motorun ısınıp rölantisinin yükselmesini...
  6. Z

Hava Soğutmalı Motora Fan

Herkese merhaba, Bildiğiniz üzere cub motorlarda silindir yatık vaziyette, gel bana fan tak der gibi bir silindir kapağı var. Sizce resimde işaretlediğim yere(somunların olduğu yer) 12v güzel, sessiz bir fan taksak nasıl olur? Olur ya yükleneceğiz switchle çalıştırırız, yol yapmışızdır mola...
  7. Z

Motorumdan Gelen Sesler

Herkese merhaba. Motorumdan sesler geliyor ama sesleri ayırt edemedim. Hava filtresinin boğazından hava alıyor o sesi anladım ama sanki egzantrik zincirinden de geliyor. Bilenler bir yardımcı olursa sevinirim. https://www.youtube.com/watch?v=1a-ABRpOHSQ
  8. Z

Motor Yağı Değişim Aralığını Uzatmak

100cc Kuba XY100-E cub motorum var, alınca yağını değiştirdim ve motorcuya gidip kaç kmde değiştirilmeli diye sordu. Usta 1000km de bir yağın değiştirilmesini gerek dedi. Acaba bulabildiğimiz en kaliteli yağı alıp 2000km civarına çekebilirmiyiz bu aralığı?
  9. Z

Karbüratör Hava Ayarı Hakkında

Karbüratörün hava ayarını yaparken en yüksek rölantiyimi tutturmalıyız? En yüksek rölantiyi tutturuyorum ama yokuşta boğuluyor gibi hissediyorum. Birde ben sabit düşük gaz vermeme rağmen devir artan bir şekilde ilerliyor. Hava filtresinin boğazında bir yırtık var ordan hava sesi veriyor acaba...
  10. Z

İş Beğenmeyen Motorcu

Motorumu motorcudan aldım, alırken bazı kusurlarını bile bile aldım. Silindir kapak contasından ve yağ tapasından yağ sızdırıyor. Konuşmasıyla falan beni kendine güvendirdi aldık motoru. Neyse alırken motorcu yağını yeni değiştirdim demişti ve ben 20km uzaktaki evime gittim birazda gezdikten...
  11. Z

Motor Gaz Vermeden Çalışmıyor

Herkese selamlar öncelikle, 2007 model Kuba Skyjet 100 motorum var. Motor sıcak olsun soğuk olsun gaz vermeden çalışmıyor, çalışıyor ama 5 saniye falan marşa basmak gerekiyor. Karbüratörden rölanti yükselttim gene aynı. Sıkıntı neden olabilir?
  12. Z

NGK Buji vs GM Buji

3 gün önce BWS100 bujisi diye NGK BP5HS buji aldım. 3 gündür kullanıyorum düşük devirlerde gaz verince ateşlemenin kesilmesi, yüksek devirde anlık yığılma sorunları ortadan kalktı. Şimdiye kadar çoktan kurum bağlamıştır demiştim ama gayet temiz çıktı. Tırnak aralığını göz kararı kendi motorumda...
  13. Z

Beklemiş Motor Alınır mı?

İyi günler, Tanıdığım birinde 2012 model Kuba 150-25 var. 7700 kilometrede ve daha üzerindeki lastikler bile orijinal fabrikadan çıkan lastik(orijinalliğini belirtmek için yazıyorum). Koruma demirinin ufak bir yerinde ve arka bagaj demirinde ufak paslar var. Motorun sesi güzeldi ve benim için...
  14. Z

2 Zamanlı Silindir Çizikleri

Herkese iyi günler, Geçen sene piston ve bloğum çöp olmuştu fakat onları değiştirmemle sorun düzelmedi. Manyeto tarafındaki rulmanın keçesi sızdırıyormuş ve bunu bulana kadar tüm motoru rektifiye etmeyi tercih ettim. Motor rulmanlarına kadar değiştirdim 3 ay önce. Castrol Power Racing 2T...
  15. Z

2 Zamanlı Yağ Oranı

Merhabalar, Krepaj olan motorumu yeniden toplayacağım parça bekliyorum fakat bir sorum var. Castrol tam sentetik 2T yağ aldım ve "50:1" karışım öneriyor. Fakat fabrika verisinde 20:1 öneriliyor. Önceden Total mineral 2T 50:1 kullanıyordum ve motorun içi çizik, yarık doluydu. Kısa zaman sonra da...
  16. Z

Hangi Yağı Önerirsiniz?

Bu benim 80 cc motorlu bisikletimin motoru. 2 zamanlı. Krank dişlisi sürekli kırılıyor, kauçuk gres ve rulman gresi denedim onun hızına ve ısısına dayanamıyor. Bende bir şanzıman yağı kullanmayı düşünüyorum. Hangi yağı önerirsiniz sentetik olarak? https://hizliresim.com/6yDEd9
  17. Z

Başlangıç Motoru Polemiği

Herkese merhaba öncelikle, çocukluğumdan beri araba merakı olan biri olarak son 1 senedir motosiklete merak sarmış durumdayım, şuan 2 zamanlı bir 80cc motorlu bisikletim var(kendisinin piston ve yatağı krepaj oldu :P), kendim yaptığım için pek profesyonel bişey değil tabi ki. A1 ehliyete uygun...

Yeni mesajlar