Hangi Yağı Önerirsiniz?

Bu benim 80 cc motorlu bisikletimin motoru. 2 zamanlı. Krank dişlisi sürekli kırılıyor, kauçuk gres ve rulman gresi denedim onun hızına ve ısısına dayanamıyor. Bende bir şanzıman yağı kullanmayı düşünüyorum. Hangi yağı önerirsiniz sentetik olarak?

https://hizliresim.com/6yDEd9

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Bence krank dişlisinin kirilmasina sebep olan şey yağ değildir. Yeterli hacimde 2 zamanli motorlar icin üretilmis yağ kullanmalisiniz.

Bu benim 80 cc motorlu bisikletimin motoru. 2 zamanlı. Krank dişlisi sürekli kırılıyor, kauçuk gres ve rulman gresi denedim onun hızına ve ısısına dayanamıyor. Bende bir şanzıman yağı kullanmayı düşünüyorum. Hangi yağı önerirsiniz sentetik olarak?

https://hizliresim.com/6yDEd9

Kardeş sana bi soru sormak istiyorum o motor setini nereden aldın?
Link varsa atabilir misin?

Bağda köyde felan gezmeye iyi olur motora kıyamıyorum :D

Şanzıman için Castrol 2T Tam koruma var. Ben iki zamanlı motor kullanmıştım bir ara 4 zamanlı motorum da az 100 gr kadar eksik vardı castrol 2T ekledim sıkıntı çekmedim. Hatta çalışırken daha rahat çalıştı

Son düzenleme:
Bence krank dişlisinin kirilmasina sebep olan şey yağ değildir. Yeterli hacimde 2 zamanli motorlar icin üretilmis yağ kullanmalisiniz.

Dişli zaten gayet eskiydi 3-4 yıllık ayrıca motor yağı oraya uğramıyor gres işimi görmedi bölüm hocalarıma danıştım şanzıman yağı önerdiler fakat hangi modeli kullanacağım hakkında bir fikrim yok.

Kardeş sana bi soru sormak istiyorum o motor setini nereden aldın?
Link varsa atabilir misin?

Bağda köyde felan gezmeye iyi olur motora kıyamıyorum :D

Bayağı eski bendeki bende ikinci el aldım 3. sahibiyim 2T yağı bırakıp Ümraniye Sanayideki yağcıya güvendim ve 10-40 Mobil 1 Yarı Sentetik aldım. Piston yatak çöp oldu Aliexpressten yatak, piston, contalar, segmanlar, pim vs. sipariş ettim. Bende zaten bunu Sakarya'dan köyde sürerim diye aldım Bartın'a götürdüm ordan da İstanbul'a getirdim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:01 ----------

Abiler, 2T yağ önerisi istemiyorum. Resimdeki dişlilere uygun bir şanzıman yağı önerisi istiyorum, mümkünse Castrol.
Teşekkürler

90 numara sanzuman yagi al

Abim, dediğin şanzıman yağının özelliklerine baktım ve elimdeki Mobil 1 10W-40 Yarı Sentetik ile karşılaştırdım. Viskozite, parlama noktası, akma noktası, yoğunluk değerleri birbirine çok benziyor. 10W-40 kullansam olurmu sence?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar