Dengesiz Rölanti

Herkese merhaba,
Akü dolmuyor diye regülatör almıştım ve jikle çalışmıyor diye de karbüratörle manifoldun birleştiği yerdeki fiber(bakalit)i aldım. Kaportayı bir kere sökmüş olmak için ikisini birlikte değişeyim dedim. Regülatörü değiştim motor çalışıyor bir sıkıntı yoktu. Fiberi değiştim motoru çalıştırdım ama dengesiz bir çalışma vardı, eski karbüratör ayarının buna uymayacağını bildiğim için panik yapmadım ve karbüratör ayarı yapmak için ısınmasını bekledim. Isındıktan sonra karb. ayarı yaptım, hava ayarı en sona kadar dayandı. Rölantiyi düşürünce başladı bi dengesizlik, gaz verip bırakıyorum devir yavaşça düşüyor. Uğraştım durdum bir çözüm bulamadım. Sebebi ne olabilir? Neyi yanlış yaptım? Karbüratörde bir o-ring vardı onu çıkarmadım, fiberin içinde de bir o-ring vardı. Şimdiden sağolun.

gazı bırakınca devir yavaş düşüyorsa bi yerden hava alıyordur. emme manifolduna rölantideyken balata spreyi sık. devir kendi kendine artarsa hava alıyordur. (balata spreyi yanıcıdır. hava aldığı yerden balata spreyinin buharını çekip devir artar)

Bende bir motorcuya gidip manifolda hava tutturmayı düşünüyordum, eğer öyleyse balata spreyini denerim yarın. Bugün canımı çıkardın itoğlu, iyilikte yaramıyor bu merete. Başka bir ihtimal var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:58 ----------

Fiberi(contayı) ters takmışım. Hiç sorgulamadım nedense tersini düzünü o an elime nasıl geldiyse taktım. Rölanti düzeldi, egzoz patlatma düzeldi, devrin yavaş düşmesi düzeldi. Şuan jikle çalışmıyor yani başladığım yere geri döndüm. Ayrıca hava filtresinin boğazında küçümsenmeyecek miktarda yağ gördüm. Filtrenin ne durumda olduğunu bilmiyorum. O pek umrumda değil ama bu jiklenin çalışmaması sinirimi bozuyor. Sabah ısınsın diye bırakamıyorum direk stop ediyor jikle çekmediğim için. Sebebi ne olabilir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar