Arama sonuçlarınız

1. Z

Petrol Ofisi Yağları Nasıl?

PO'nun yağını deneyen var mı? Fiyatı çok uygun geldi, motosiklet yağı petrolde 30, 4 litre 10w40 araba yağı 70 lira idi. Kalitesini bilmediğim için bilgi almak istedim.
  2. Z

Kafayı Yemek Üzereyim

Evet cidden kafayı yiyeceğim. Yazın 106-110 gördüğüm motorum şuan 90a ulaşmıyor. Tork desen 4 le rahat çıktığım yokuşlar 3le zor çıkıyorum. Motorum 200km sonra 64bine ulaşacak. -Supap ayarı 5bin km önce yapıldı, sıkı olan supapları gevşetmiştim. -Buji 5bin önce değişti tırnak aralığını 0.80mm...
  3. Z

2020'deki İlk Kazam

2 senelik serüvenin sonunda ilk kez motordan düştüm :D Düşmemin sebebi geldiğim yolun buz tutması ve benim yol tutuşunun bu denli düştüğünü farketmeyip yanlamak istemem :D Tüm yolu izlemek isteyen olursa diye bunu da buraya bırakayım. https://youtu.be/hDdCPvIuwmw
  4. Z

Birazcık Acil

Biliyorum bu şekilde konu açmak yasak ama cidden acil. Yarın tamirci bulamayacağız. 150cc çin malı chopper motorumuzu uzun süre sıkıstırdık ve çın çın çın sesi çıkararak stop etti. Sorun ne olabilir? Şuanda söküp tamirciye götürecegim motoru itemiyoruz 17km uzakta. Çok acil yardımlarınıza...
  5. Z

Apaçilik Eğitimi

Herkese merhaba, Linç yemeden önce tek tekeri sadece kendimin ve motorumun zarar görebileceği bir yerde deniyorum. Neden deniyorum? Çünkü bağımlılık yaptı, zevkli. Amortisör keçem patladı şuan yapmıyorum, ama her yokuş çıkarken içimden bir ses "tokatlasana debriyajı" diyor. Benim sorunum...
  6. Z

Yağ Hakkında

Merhabalar yine ben, internette içerik bulamadım. Uzatmayayım arabaya eklemek için 1 lt Mobil yağ aldım. Aldığım yer Mobil distribütörü ama şimdi farkettim ağzında kapağı açtıktan sonra yırttığımız/deldiğimiz o folyo gibi şey yok. Kapak önceden açılmamıştı. Bu yağın orijinal olup olmadığını...
  7. Z

Ön Taraftan Gelen Ses

Bu sabah gelmeye başladı, 50kmnin üstündeki hızlarda yapıyor. Bu kış motorun her yerini tek tek bozacak galiba :D Başına gelen var mı neden olabilir?
  8. Z

Giderek Artan Titreşim

Hocalar, son 2bin kilometredir motorumda gitgide artan bir titreşim sözkonusu. Supap ayarı 4bin km önce yapılmıştı. Zorlamadan mıdır bilmiyorum 70te giderken bile ciddi rahatsız eden bir titreşim var motorun her bi yerinde hissediyorum. Yakıt tüketimi de arttı. Sebebi ne(ler) olabilir?
  9. Z

Elcik Isıtma Yapmak

Deneyen var mı? Ben rezistans teli ile denenekteyim şuan 1 metresi 1.4 amper akım çekiyor güzel ısıtıyor, 2 metresi 0.7 amper çekiyor ama bu sefer ısınmıyor. 1.4amper x 12volt yaparsak 16 watt yapıyor, bu değer sizce fazla mı? Önceden aklında fikir oluşturup pratiğe dökemeyen var mı...
  10. Z

Bir Anlık Daldım

Şu kamerayı aldım alalı başıma gelenler bitmiyor :D Enteresandır haksız olduğum halde çarptığım vatandaş arkasına bakmadan toz oldu
  11. Z

Egzoz İçi Temizliği?

Merhabalar yine ben; Eski orijinal egzozumu takacağım yarın, bugün farkettim egzozu bir yerlere vurunca içinden patur putur ufak çakıl gibi kurumlar dökülüyor. Egzozu değiştirince ufak çekiş artmasının sebebini biraz buna bağlıyorum. Bunları kolay yoldan temizlemenin bir yolu var mı?
  12. Z

Motor bi gidiyor bi gitmiyor?

Başlıktaki gibi, bazen rüzgar önden vursa bile yokuşları 100 ile tırmandığım oluyor, bazen hiç rüzgarsız havada düzde 90 zor görüyorum. Buji orijinal yeni, supap ayarını yeni yapmıştım supap ayarlarından şüphelendim kontrol ettim birdaha gayet iyi. Karbüratör/enjektör temizleyici koydum 50km...
  13. Z

Kendi DB Killerimi Yaptım

Köyümden okumaya Karabüğe gidiyorum, çevremdekiler orada egzozu affetmezler, bağlarlar vs vs şeyler söylediler. Hem egzozu sökmek istemedim hem de sesi çok çıkmasın diye çözüm aramaya başladım. Kullandığım malzeme taşyünü bi de resimdeki davlumbaz filtresi gibi birşey. Videoyu kulaklıkla...
  14. Z

Geri Yığılma

Herkese merhaba, yine bişeyleri bozdum. Yokuşlarda torkun yetmemesi sebebiyle buji ve karbüratörü elden geçireyim dedim. Karbüratörü söktüm dağıttım güzelce temizleyip topladım ve şuan 70ten sonra çeyrek ve daha az gaz vermelerde motor geri yığılıyor. Hızlanacağına yavaşlıyor. Gazı yarımdan...
  15. Z

Isınınca Sert Vites Geçişleri

Herkese merhaba, yine ben ama farklı bir motorla. O kadar araştırmadan sonra 2012 Honda CB125E aldık, sağolsun forumda bilinen biri çok yardımcı oldu. 51.xxx kmde gidişinde duruşunda hiçbir sıkıntı yok. Bakımlarını yaptım, aldığımda içinde 15W/40 scooter yağı vardı. Çok az kullanıp Motul 5100...
  16. Z

125cc Motor Seçimi

İyi forumlar yine ben, Şimdi elimizde 4,5bin TL gibi bir bütçe var. Üstüne çıkılamıyor maalesef. Forumda bir haftadan uzun süredir araştırıyorum tek tek modelleri. Şimdi aklıma 3 model var. Bajaj Discover 125ST, Honda CB125E, Yamaha YBR125(eski kasa). CB'ye ve YBR'ye hic binmedim ama Discover'ı...
  17. Z

Motor Soğukken Yağ Yakma

İyi forumlar öncelikle, Motor soğukken çalıştırınca ilk 15 saniye mavi duman atıyor. Son 2 gündür dikkatimi çekti. Belki de hava soğuyunca daha çok cereyan etti tam anlamadım. Motorun supapları, keçeleri ve tırnakları değişti. Egzantrik zinciri, gergiler ve makaralar da değişti. Karbüratör ve...
  18. Z

Denediğiniz Araba Yağları

Motorumun yağının değişmesi gerekiyor ve bir tanıdıktan elime Castrol GTX 10W-40 geçti 1 litre. Motosikletinde kullanan var mı? Motosikletinde araba yağı kullanan var mı? Ya da motosiklete araba yağı koyunca olası sorunlar nelerdir?
  19. Z

Kontrayı Alışkanlık Haline Getirmek

Herkese merhaba, Sanki kontra tekniğinin manuel modu var bende. Virajları kendimce güzel dönüyorum, ama kontrayla mı dönüyorum bilmiyorum. Sonra kontra deniyeyim diyorum yine aynı şekilde dönüyorum güzelce. Aklıma gelince kontra tekniği manuel oluyor unutunca otomatik sanki. Kendimi geliştirmek...
  20. Z

Falcon Mexico 150

Herkese merhaba, 150 yazıyor ama aslında 124cc imiş. Motoru Mondial Minör'e çok benziyor. Üstten egzantrikli(OHC) ve balansörlüymüş. İbresi göstergeleri ve renkleri(özellikle kırmızı) çok hoşuma gitti. Ama kimse detaylı inceleme vs. çekmemiş. Var mı kullanan eden gören bilen?

Yeni mesajlar