Denediğiniz Araba Yağları

Motorumun yağının değişmesi gerekiyor ve bir tanıdıktan elime Castrol GTX 10W-40 geçti 1 litre. Motosikletinde kullanan var mı? Motosikletinde araba yağı kullanan var mı? Ya da motosiklete araba yağı koyunca olası sorunlar nelerdir?

Motora son 5000'dir hep araba yağı koyuyorum. Motor yağı hem pahalı hem de motor yağı içiyor diye 20 litre araba yağı aldım. Rus malı markası falan bi değişik. Abartısız diyorum çok memnumum. Devir tutmayan motor devir tutuyor. Düzde 80 yapan motor 100 sabit gidiyor. Yokuş aşağı 130 gördüm 2 sene sonra. Dimdik yokuşta bile 120'yi geçemiyordum.
Bunları neden yağa bağladım? Motoruma hiçbir ayar vs yapmadan bu yağı koyunca düzeldi. Zararları nelerdir? Araba yağını araç pompayla basıyor. Benim motorda yağ pompası mekanik diye biliyorum. Belki yağı motora basamaz pek veya yapışamaz ilgili parçalara. Benim için önemli olan krank ve şanzımanın yağlı kalması. Piston silindir vs değiştireceğimden çok önemsemiyorum.

Ben kullanılmasını önermiyorum. Sonuçta bu işin okulunu okuyoruz ve her şeyin bi hesap kitabı var. Ama ben memnun kaldım.

Benim motorda kitapçıkta castrol 10-40 tavsiye ediyor ama daha hiç koymak nasip olmadı

Zararları nelerdir? Araba yağını araç pompayla basıyor. Benim motorda yağ pompası mekanik diye biliyorum. Belki yağı motora basamaz pek veya yapışamaz ilgili parçalara. Benim için önemli olan krank ve şanzımanın yağlı kalması.

Arabalarda da pompalar mekanik. Yenilerini bilmiyorum ama stajda açtıklarımızın hepsi kranka bağlı bir yağ pompası oluyordu.

motosikletin kullanım kitapçıpında hangi standartlardaki yağı kullanman gerektiği yazar. elindeki yağ ile tavsiye edileni karşılaştır. cevabı bulursun orada.

Yagın için de 8 katkı maddesi vardır .
Araç yaglarında teflon oranı yüksektir ,
ISlak karter için bu sorundur.,

Çözüm ;
Kamyon yagın kullanmak , onda teflon madde azdır MA, MA2 değerlerini yakalar , (Nerde ise motor yagı ile Kamyon yagı arasında katkı maddesi açısından fark yok , temizleyici kısımı biraz daha yüksek kamyon yagının) Kamyon yagını yüksek cc motorlarda bile gönül rahatlıgı ile kulanabilirisiniz...
Kaliteli Catorol EDGe gibi araba yagı uygun kesinlikle uygun değildir,
Ama kamyon yagını gönül rahatlıgı ile kulanabilirisiniz .

Kaliteli yağ , motor aksamı için sorun değil şanzıman vitesler için sorundur. Tabi motor güçsüz bir CG , bir CBF tarzı bir şey ise bu da çok sorun olmaya bilir ama güçlü bir motor için sıkıntı tavsiye etmem ..

Son düzenleme:
Yagın için de 8 katkı maddesi vardır .
Araç yaglarında teflon oranı yüksektir ,
ISlak karter için bu sorundur.,

Çözüm ;
Kamyon yagın kullanmak , onda teflon madde azdır MA, MA2 değerlerini yakalar , (Nerde ise motor yagı ile Kamyon yagı arasında katkı maddesi açısından fark yok , temizleyici kısımı biraz daha yüksek kamyon yagının) Kamyon yagını yüksek cc motorlarda bile gönül rahatlıgı ile kulanabilirisiniz...
Kaliteli Catorol EDGe gibi araba yagı uygun kesinlikle uygun değildir,
Ama kamyon yagını gönül rahatlıgı ile kulanabilirisiniz .

Kaliteli yağ , motor aksamı için sorun değil şanzıman vitesler için sorundur. Tabi motor güçsüz bir CG , bir CBF tarzı bir şey ise bu da çok sorun olmaya bilir ama güçlü bir motor için sıkıntı tavsiye etmem ..

Haydaaa, bir anda ilgimi çekti konu şimdi.
Cbr500e kamyon yağı koyulabilir mi yani :)

ponun 10-40 yağını kullaniyordum önceden motorcuda castrol 20-40 koymuslar son 4-5 yagim castrol power1 racing vites geçişleri bile değişiyor şuan 15-50 cevirdim yılda 100 tl bence yağ için çok degil

Konu sadece vites geçişleri vs değil, otomobillerde yağ sadece motoru yağlar. Motosiklette ise hem motoru, hem şanzımanı, hem de kavramayı yağlar. Üstelik motosikletler çok daha yüksek devirlerde ve sıcaklıklarda çalışıyorlar. Buna otomobil yağı dayanamayacağı için motosiklet yağı diye bir şey var. Başta bir sorun çıkmaz ama uzun vadede motorunuz çabuk yıpranacaktır.

Burda asıl sorun motorumun yağ değişim aralığının kısa olması. Kendi kılavuzunda 1000km dese de ben 2000km de değiştiriyorum ve 19 Ocak'tan bu yana 29xx küsür km oldu. Orta halli 1 litre motosiklet yağının fiyatı da 45-60 TL arası. Kaliteli yarı sentetik araba yağları 25-30 küsür lira. Asıl mevzum elimde araba yağı olmasından ve motosiklet yağının pahalı oluşu.

Bazı abilerim araba yağlarının yüksek sıcaklıklara dayanamadığını söylemiş, ben 10W-40 olan birkaç araba ve motosiklet yağını karşılaştırdım. Araba yağlarının viskozitesi soğukken 1cSt daha fazla. Ama sıcakken de daha akışkan. Burda kafama yatmayan tek konu debriyaj.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar