Birazcık Acil

Biliyorum bu şekilde konu açmak yasak ama cidden acil. Yarın tamirci bulamayacağız. 150cc çin malı chopper motorumuzu uzun süre sıkıstırdık ve çın çın çın sesi çıkararak stop etti. Sorun ne olabilir? Şuanda söküp tamirciye götürecegim motoru itemiyoruz 17km uzakta. Çok acil yardımlarınıza ihtiyacımız var. Kompresyon var gibi hissettiriyor.

Subap yakalamış olabilir bence çalıştırmak için uğraşmayın hangi şehir hangi semtte yolda kaldınız

Bartın Karabük yolunda kaldık. Motoru açtım supaplar açılıp kapanıyor kapandıgında çın diye bir ses geliyor.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Motoru sökmeye uğraşmayın bence. Motosiklet boşa alınmıyor mu? Boşta değilse zinciri sökün ondan sonra itin. Yada iki motor varsa iple yada başka bişi ile çekin. Yada yoldan geçenlerden yardım isteyin. Motorcuya el ettinizmi sizi görüp durur tahminim.

Neyse 17km ayağımla ittim tamirciye ulaştık. Egzozu söktük uğraşıyoruz sağolun...

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:07 ----------

Supap kesmiş.

Geçmiş olsun. Bu soğukta ben köpeği tuvalete çıkarırken donuyorum, siz nasıl bu havada motora subap yakalatacak kadar basabiliyorsunuz? Helal olsun walla. Neyseki hava kararmadan işinizi halletmişsiniz.

Supapları ve supap keçelerini değiştik, bu sefer dönüşte 10km sonra tangur tungur bir ses geliyor motorun içinde.

Mersin İl Temsilcisi
Geçmiş olsun..
Tangır tungur ses hiç hayra alamet değil..
Krank mı kesti klepej mi acep? Yağ seviyesi nedir?

Yağ seviyesi tam olmasi gereken yerde, supaplara baktık hareket ediyor halen. Yağ pompası da basıyor denedim. Ses volan tarafindan geliyor gibi. Egzantrik dişlisinden şüpheleniyor usta. Yarın bakacağız bakalım kaç para girecek.

Yüksek devir çevirdikten sonra subap kestiyse yaylarında muhakkak değişmesi gerekir , subap yakalama yayın subapı hızlı geri çekememesinden kaynaklanır , şansınız varmış ki silindirin içine düşmemiş..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar