Arama sonuçlarınız

1. Z

Anlas MB34 mü Winter Grip 2 mı?

2006 cbr 125im için yeni lastik bakıyorum bütçem anca bu iki lastiğe yetiyor, ikisinin de fiyatı aynı. Winter Grip ile eski motorunda 12bin tecrübem var kötü değil ama biraz motoru tutuyor sanki. Şuan üstünde 4 senelik mb34ler var çok kötü değil ama çatlamalar var. Sizce hangisini alayım?
  2. Z

9500 devir fazla mı?

Cbr125 için soruyorum uzun yolda 120yle giderken devir 9500e geliyor hararet sorunu yok ama motorun ömrü için fazla mı? 12bin kesici 10500 devir kırmızı bölge
  3. Z

CBR125R Motordan Gelen Ses

Motor soğukken 2-3dk boyunca geliyor sonra kesiliyor, sanırım üst kapaktan ama ne sesi olduğunu çözemedim. Yağ 10w-40 ve yeni. 2006 cbr125r ses ne olabilir? https://youtu.be/tXPO86T-bzI
  4. Z

CBR125 Kullanım Kılavuzu

Honda sitesinden kaldırmış galiba eski kılavuzları, elinde 2004 kasanın kullanım kılavuzu olan varsa atabilir mi?
  5. Z

Gaz kolunu çok sıkıyorum

Merhabalar, Son aylarda sağ el ve bilek ağrısı çekiyorum, elimi gevşetemiyorum gevşetirsem de gaz veremiyorum... Sadece kendi motorumda değil bütün motorlarda bunu yapiyorum, ozellikle mt07 bileğimi öldürüyor, ne kadar sakin sürsem de Sarıgazi'den Ümraniye'ye 3 molayla geldim... Neyi yanlış...
  6. Z

Motordan Gelen Ses

Yine ben yine değişik bir ses, eve 400 metre kala bir yokuşta yavaşlamıştım sonra birden bu ses gelmeye başladı, motoru kapatıp açtım, yağ ekledim ama kesilmedi bir türlü. Gaz verince devir yükselirken kesiliyor ama bırakınca geliyor, bana biyel kolu gibi geldi ama bilenlerin yorumunu...
  7. Z

Yan Sanayi Karbüratörün Etkileri

Merhabalar, Orijinal karbüratörün ayar civatası kilitlenmiş olduğu için ayar yapamıyorum, motoru da baştan yaptırıyorken onu da değişeyim diyorum. Orijinali 800 küsür lira, yan sanayisi 400 küsür(toptancı bişeyler daha yaparız dedi :D). Peki şimdi yan sanayi takarsam motora etkileri ne olur?
  8. Z

Sıfır Pulsar 200 mü RTR200 mü?

Yine başınızı ağrıtmaya geldim, Hangi motora baktıysam hepsinde bi içime sinmemezlik, hepsinde bi dalga dümen kokusu geldi. Hazır krediler de iyi durumdayken 20 küsüre sıfır almaya karar verdim. Şimdi soru; hangisi öğrenci adamı üzmez ve fiyatını daha çok hak ediyor? Motordan hız olarak...
  9. Z

Motosiklet Önerisi

Evet, 17bin km(satana kadar 20bin olur gibi) CB125 sürdükten sonra artık yükseltme vakti geldi gibi... Elimdekini sattıktan sonra cebime 14-15bin tl gibi bir para geçiyor, 1,5 ekipmana ayırdıktan sonra 13.x kalıyor ama ben hala bu paraya alacak motor bulamadım... Aklımda Ninja250r, CBF250...
  10. Z

Bu LS2'ler Orijinal mı?

Bu kasklar sizce orijinal mi? Çünkü ben 2,5 sene önce RS1 denen bilinmeyen şeye 250 lira vermiştim, fiyatları çok ucuz geldi...
  11. Z

Kalın yağ koymak kompresyon arttırır mı?

Üniversite sınavına çalışırken aklıma böyle bir soru dank etti; Örneğin yüksek km'ye ulaşmış bir motorumuz var, bu motorun yağı da 10w40 olsun. Motor bu yağı 1000kmde 100-150ml eksiltiyor diyelim. Aklımdan geçen şey 10w40 yağ, segmanla silindirin arasından sızıp yanma odasına kaçabildiğine...
  12. Z

Honda CB125/CBF150 Sente Hakkında

Egzantrik dişlisindeki çizgilerin silindir kapağı ile aynı hizada mı olması gerekiyor, yoksa onun bir önemi yok mu? Üst tarafı denk getirirsem alttaki T işareti denk gelmiyor, Tyi denk getirirsem usttekiler denk gelmiyor :D Külbütor kapağına helicoil attırmıştım o zaman senteyi kaçırmış...
  13. Z

Egzoz Patlaması

Merhabalar, Motorum son zamanlarda egzoz patlatmaya başladı, hava filtresi temiz, benzin filtresi temiz, karbüratör temiz, ateşleme güzel, top speed düşük olsa da çekiş de gayet güzel ama durduk yerde kompresyonda iken egzoz patlatma laf başladı. Sebebi ne olabilir?
  14. Z

Soğuk Çalıştırma Hakkında

İyi forumlar, Motorumda kışın 0 derecelere düşmeden jikle kullanmadım hiç sorun olmuyordu, şimdi havalar ısındı 15-22 derece arası değişiyor ama motoru jikle ile ısıtmam gerekiyor. Jiklesiz sadece rölantide çalışıyor gaz verirsem vuruntu yapıyor devirlenmiyor. Hava filtrem yeni, buji 7bin km'de...
  15. Z

Egzoz Sökmek Hakkında

Herkese merhabalar, Başlık apaçi şekilde yorumlanmasın, hem contayı değişmek hem egzozumu boyamak için sökmek istiyorum. Ama önceki motorumun sökerken saplamalar yalama olmuştu. Bu işin bir taktiği vs. var mıdır? Yoksa işin raconu mu bu?
  16. Z

Supap Ayarı Hakkında

Merhabalar, Sorumu hikaye kısmıyla beraber sorayım; 10bin km önce supap ayarı yapıldı diyelim, sonrasında motor zorlandı. Supapların kendini sıkma olasılığı var mıdır? Yani supaplar kullanımdan ötürü gevşemesi gerekmez mi? Benim motorumdaki belirtiler sanki sıkı supap belirtisi gibi, ama 10bin...
  17. Z

Bu Motor Nereden Kaymış?

Sürüş tarzını eleştirmezsek, bu motor nereden ve neden kaymış anlayabilen var mı?
  18. Z

Motul 6100...

Merhabalar, Bilindiği üzere 6100 bir araba yağı, sitemizde oturan bir hoca arabasının 5l yağ aldığını zannedip internette satılan 4+1 şeklinde almış, ustası 3.9l alıyor bu araba demiş ve sadece 4l olanı kullanmışlar. Sonuç olarak 1l artıyor ve bana vermek istedi ama bu yağ koyulur mu koyulmaz mı...
  19. Z

Egzoz Ceza Yönetmeliği Hakkında

Selamlar, Biliyorum bu konu çokça yazılıp çizildi ama bir soruya cevap bulamadım. Misal motorumuzun üstündeki egzoz orijinal değil, ama orijinal kadar hatta daha az ses çıkarıyor. Bu durumda yine ceza yer miyiz? Ceza yersek dB ölçümü yapılmadığı için itiraz edebiliyor muyuz? Kanundan...
  20. Z

Sırt Koruması Nasıl Olmalı?

Çok uyguna eskiden CFMOTO'nun motorlarını getiren Dorado firmasının ürettirdiği motosiklet montunu buldum. Dirsek, omuz, sırt koruması var, korumaların markası Zumatex(Pakistan), yanlarında "Scotchlite 3M" ve "CE Protectors" yazıyor. İlk montum olduğu için standardı bilmiyorum sırt koruma sanki...

Yeni mesajlar