Arama sonuçlarınız

1. superboycu

ateşleme gelmeyen motoru çalıştırmak?

Merhaba arkadaşlar , 400km gibi bir uzun yola çıkma planım var , motorun cg diye tabir edilen motor buloğuna sahip. 7 senedir kullanıyorum ve 6 kere stator arızalandı ve değiştirdim, stator ariza verdiği zaman motor ateşleme yapmiyor ve hep servise yakin yerlerde ariza verdi. fazla uzatmadan...
  2. superboycu

çekici ücretleri ?

Merhaba arkadaslar , motorunuzla çok güzel bir havada şehirden 100km uzak issiz bir yolda ilerliyorsunuz ve motorunuz bozuldu, çekici çağırdınız ve en yakın şehire motoru cektirdiniz ( 100km ) ortalama ne kadar ücret talep ederler
  3. superboycu

kurum derdi ?

Merhaba arkadaslar , tek silindir hava soğutmalı motoruma yeni (Sıfır) üst kapak ve silindir piston seti aldım , montajını güzelce yaptık ve ortalama 120km sürdükten sonra çekişi cc sine göre oldukça düşük geldi ( 150cc ) , üst kapağı söktük ve aşırı fazla kurum vardi , soyle izah edeyim...
  4. superboycu

motor kitleme kol çıkarma subap kirma

merhaba arkadaşlarım abilerim Özellikle cin mali diye tasfir edilen motorlarda en büyük korkum , herhangi bir şekilde motorun kitlemesi, krankin kırılması, bu korkum okadar buyuk ki 7 senedir kullanmış olduğum cin mali motorumun son hızına birkere bile ulasmadim kısacası basmaya korkuyorum...
  5. superboycu

Araba kiralarken nelere dikkat etmeliyim

merhaba arkadaşlarım yarin ordu ünyeye seyehatim var , orada güvenilir gunluk arac kiralayabilecegim biryer varmi , ilk kez kiralama yapicam nelere dikkat etmeliyim
  6. superboycu

8 gün bekle sonra gelen parçaya bak

Motorumun silindir kapağı tamiri olmayacak şekilde arızalandı , bende yeni bir silindir kapağı alayım dedim , başladım internette gezinmeye, bir site buldum ofisleri var hatta 444 lü numaraları var bildiğin mahalle yedek parcacısı degil buyuk bir kuruluş dedim o siteden silindir kapağını...
  7. superboycu

hem sevinç hemde üzüntü

Bugün bursaya makam olarak büyük biri geldi galiba , şehir merkezinde polisler 3 kilometrelik mesafeye dağılmış lar, bende muayenesi olmadığını bildiğim abimin motoruna atladım parça almaya gidiyordum, tophaneye çıkarken polis durdurdu ehliyet ruhsat sordu verdim , aracına giderek tableti...
  8. superboycu

piston pimi neden yerinden çıkar

merhaba arkadaşlarım , motordan sesler gelmesi üzerine motoru soktum ve pistonu kranka bağlayan pimi tutan sekman yerinde yoktu ve pim silindire vurarak silindiri boydan boya derince çizmiş, motor acil lazım olduğu için pimi ve sekmanı tekrar takarak toparladım ve gene ses yapmaya başladı ve...
  9. superboycu

Yalama olan silindir kapağı

Merhaba arkadaşlarım Cin mali 100cc hava soğutmalı bir motosikletim var , 7 seneyi devirdikten sonra , sök tak tamir et derken ķülbütör kapağı ve subapların silindir kapağına sabitleme yuvaları yalama oldu , tornacılar bunu düzelte bilirmi , nasil bir yol izlemem gerekli.
  10. superboycu

yağ cubuğundan duman atması

Herkese hayırlı sağlıklı günler dilerim. mondial marka motorum mevcut , egzozdan duman atma gibi bir sorunum yok fakat bugün motor çalışır vaziyette yağ çubuğunu çıkardım ve fark ettimki beyaz duman atıyor, gaz verdikce attığı duman miktarı çoğalıyor bu dumanı subap lastiklerinden dolayımı...
  11. superboycu

bu yakıt degeri sizce nasil

Karbüratörüm sorunluydu , 150cc olmasına rağmen 30km de 2 litre yakıyordu, bugün yeni parçalar takarak karbüratör ayarı yaptım. telefona indirilen GPS uygulaması ne kadar doğru gösterir bilemem ama toplam 1 litre 610ml yakıtla kısaca 1 buçuk litre yakıtla 65km yol yaptım sizce ideal bir...
  12. superboycu

akaryakıta zam #3

gün gecmiyorki akaryakıta zamcık gelmesin !! eskiden 5 krş 8krş zam gelirdi , artık 50kurus civarı zamlar geliyor ? Akaryakıta bu gece yarısından itibaren zam geldi. Benzinin litresine 44 kuruş, Euro dizele ise 38 kuruş artış olacak.
  13. superboycu

sağır kalma muhabbeti

Araba olsun motosiklet olsun bi sağır kalma muhabbeti var . Gerçekten motoru açma gibi bir durum varmı? şimdi oturup düşünüyorum , subaplar açılıyor pistonlar iniyor , aynı yakıtı yanma odasına gönderiyor yani sağır kalması için bu sistemin neresine ne oluyor. mesela adam derki motoru...
  14. superboycu

balata bulamıyorum

2013 model mondial 100mg superboy motosiklete sahibim. Olduki şuanda kendisi 68bin km ye geldi, kah güldük kah ağlattı beni. Motoru aldiğimda 1990TL idi ve şuana kadar bir okadar masraf açmıştır, motor yapıldı bildiğin heryeri değişti :) 6 senedir bu motoru kullanmaktayım balalatar bitti...
  15. superboycu

muayene problemi

Malum geçen actigim konuda bir tanidigimin vermiş olduğu ( çürüyeceğine sen kullan ) dediği motosikleti üzerime alayim dedim , ama bir baktımki 8 senedir muayenesi yok ( woww ) , asıl beni şaşırtan gecikme zammiyla suanki muayene ücreti :) 1500Tl yi buluyor, açık söylemek gerekirse yaptıracak...
  16. superboycu

buji neden değişir

Garip bir başlık, lakin bir soru sormak istiyorum. Motosiklet olsun yada otomobil , bakımları geldiğinde 10bin km yada 10bin km de servis bujileri değiştiriyor ama bujiler çalışıyor bir sorun yokken değişiyor asıl soru bu !! Aracımın 4 adet bujisini bugün servis değiştirdi , aynı araca sahip...
  17. superboycu

akaryakıta zam

Akaryakıt fiyatlarında bu geceden itibaren zamcık beklentisi oluştu. Buna göre benzinin litresinde 37 kuruş, motorin litresinde 32 kuruş fiyat artışı bekleniyor.
  18. superboycu

motor ters çalışırmı bir sorunum var

herkese hayırlı günler. 1 hafta önce akrabam elindeki eski cg motorunu , al parçalarını kullanırsın diye bana verdi. iyi hoş çalışıyor hatta 300km yakın yol yaptım, ışıklarda dururken birden stop etti ve gaz vererek çalıştırdım, gazi bırakınca stop ediyor , eve geldiğimde hava ayar vidasinin...
  19. superboycu

etanol testi :)

Herkese hayırlı günler dilerim. Elimde 10 litre saf etanol mevcut , biliyorsunuz ki bu yanıcı sıvıyı yakıt olarak kullanmak mümkün. Bu sıvıyı kullanılacak araçta herhangi bir modifikasyon yapmanıza gerek yok , etanolun iyi yönlerinden biri bu , zira diğer alkol türlerinde modifikasyonsuz...
  20. superboycu

Benzine 19 kuruş indirim

Ekonomist ve köşe yazarları şuanda benzine gelen zamların tek sebebi devletin akaryakıt üzerinde vergi arttırması, yani 4.90 lara düşen benzinin fiyat artışı tedarikten değilde vergiden dolayıymış. Normalde diğer ulkelerde akaryakıt dip yapmışken bizde fiyatı artıyor. Petrol fiyatlarındaki...

Yeni mesajlar