piston pimi neden yerinden çıkar

merhaba arkadaşlarım , motordan sesler gelmesi üzerine motoru soktum ve pistonu kranka bağlayan pimi tutan sekman yerinde yoktu ve pim silindire vurarak silindiri boydan boya derince çizmiş, motor acil lazım olduğu için pimi ve sekmanı tekrar takarak toparladım ve gene ses yapmaya başladı ve söktüm tekrardan sekman çıkmış, bunun sebebi nedir pistonun sekman yerindemi sorun vardır acaba

en iyi ihtimalle pistonun pim sekman kanalları aşınmıştır. piston değiştirerek çözersin

biyel kolundaki pimin girdiği delikte veya piston pim girişlerinde genişleme varsa da pim sekmanlarını atar

ya da pim çapı aşınarak küçülmüştür yuvada boşluk yapıyordur.

en kötü ihtimalle biyel kolu, piston ve pim değiştirerek çözersin. krank-biyel bağlantı kısmında boşluk oluşmuşsa komple değiştirmen gerekecek krankı

en iyi ihtimalle pistonun pim sekman kanalları aşınmıştır. piston değiştirerek çözersin

biyel kolundaki pimin girdiği delikte veya piston pim girişlerinde genişleme varsa da pim sekmanlarını atar

ya da pim çapı aşınarak küçülmüştür yuvada boşluk yapıyordur.

en kötü ihtimalle biyel kolu, piston ve pim değiştirerek çözersin. krank-biyel bağlantı kısmında boşluk oluşmuşsa komple değiştirmen gerekecek krankı

Peki silindiri sökerek kranki nasil kontrol edebilirim, kranki komple sökmek istemiyorum

pistonu pimi söküp basitçe kontrol edebilirsin biyel kolunda boşluk var mı diye

elinde kumpas veya mikrometre varsa pim çapını da ölçersin çünkü pimin biyel koluna bağlandığı orta kısım yağsız kalınca aşınır

ya sekman gevşemiştir ya da sekman kanalı aşınmıştır. piston, yeni pim, yeni sekman işini çözer.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Peki silindiri sökerek kranki nasil kontrol edebilirim, kranki komple sökmek istemiyorum

Silindiri sök, piston kolu sağa sola hafif boşluklu şekilde hareket edebilir fakat aşagi yukari kesinlikle boşluk olmamasi lazim kontrolu bu sekilde yapabilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar