sağır kalma muhabbeti

Araba olsun motosiklet olsun bi sağır kalma muhabbeti var .

Gerçekten motoru açma gibi bir durum varmı?

şimdi oturup düşünüyorum , subaplar açılıyor pistonlar iniyor , aynı yakıtı yanma odasına gönderiyor yani sağır kalması için bu sistemin neresine ne oluyor.

mesela adam derki motoru açmazsan rulmanlar kaşık bir şekilde çalışır ve güç kaybı olur der anlarım ama bu vatandaşlar sağır olan motorlarının hangi parçası sagirda gücü az oluyor motorun

onu bende bilmiyorum.ben motoru aldigimda hondadaki satici bana yeni nesil motorlarda rodaj falan yok dedi.otobana cikip istedigin kadar bas dedi.bende anlamadim niye böyle .

usta piston bir silindir gomleginin icinde gelir gider.
birde pistonun ustunde yagi siyiran sekmanlar var. bunlar elbet bir direnc uyguluyor.

eger rodaj iyi yapilirsa bu silindir piston sekman arasindaki tolerans az olur ve ne yag yakar nede performans dusuk olur.

ama rodaj kotu yapilir ise tolerans yüksek olur. bu yuzden kompresyon eksikligi yag yakmalar ve performans eksik olur.

toleranslar konusunda mühendislik, parca ve montaj kaliteside bir faktordur.

yeni nesil motorlarda rodajın öyle bir önemi olmaz kaliteli bir makinede ama yine belirli bir kilometre temkinli sürme durumu söz konusu, sağır kalma gibi yok rodajdan sonra bir uzun yola çık yapıştır motoru aç gibi gibi hikayeler var. bence şu an biraz efsane ve mit durumundalar, elbetteki benden büyük ve deneyimli abilerime saygım sonsuz fakat bazende bazıları (bunları adam gibi doğruyu konuşan abilerden ayırıyorum) sadece bilgi şovu olsun diye bilmeyen bilgisiz kardeşlerimi dolduran,sallayanlar ,anlatanlar bir temellere dayandıranlar var sırf saygı duyulma ilgi duyulma ihtiyaçlarını gidermek için olsa gerek :)

Düşük devirlerde silindir aşınması ile yüksek devirlerde silindir aşınması aynı değildir. Sürekli düşük devirlerde silindir aşındırılırsa yüksek devirlerde görece istenen güç alınamayabilir. Yüksek devirlerdeki yeterli (aşırı değil) aşınma düşük devirleri de güçlendirir, tüm devirler optimum olur.

rodaj ve sağır kalma denen şey cnc tezgahlar icad edilmeden önce daha önemliydi. şimdi milimetrenin bilmem kaçta biri hassasiyetinde işlem yapılıyor. artı metalurji bilimi de çok ilerledi. artık sıfır aldığın aracı istediğin gibi kullanmaya başlayabilirsin. tabi ki bir süre emniyetli sürmekte fayda var. cnc tezgah icad edildi ama motorları insan birleştiriyor hala. insandır bir yeri eksik takar, az sıkar veya su pompası yağ pompası gibi önemli parçalar da sorun olabilir. yani aracı alır almaz red line a gireyim, tapa gaz gideyim işi risklidir. bir süre test aşaması her zaman iyidir.

Motosikleti
Honda CBF 250
Babuş gayet tekniğiyle nedir, neden sağır kalır motor anlatmış. Kafa yormaya gerek yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar