Arama sonuçlarınız

1. hokahey

RPM (Revolutions per minute) nedir? RPM ışığı ne işe yarar?

Nedir abi bu rpm olayı? Biraz gaz açayım diyorum tak rpm ışığı yanıyor "morellerim" bozuluyor.
  2. hokahey

"Biz mi 2023'e Yoksa 2023'mü bize" Herkese İyi Seneler (Düzenlendi)

Şaka maka derken girdik 2023'e. Vatana ve millete hayırlı uğurlu olsun.
  3. hokahey

Siyah vizör iyi midir kötü müdür?

Arkadaşlar kaskıma siyah vizör takmak niyetinde idim ancak bazı yorumlarda siyah vizörün görüşü engellediğini, özellikle gece sürüşlerinde görüşü fevkalade düşürdüğü yazılmış. Peki sizce siyah vizör motor kullanımını tehlikeye atan bir faktör müdür? Siyah vizör takmazsam kapalı kaska güneş...
  4. hokahey

Motor üzerindeyken yapılan küçük şımarıklıklar

Bazen debriyajsız vites değiştirip kendimi şımartıyorum.
  5. hokahey

Oring reislerin çok nazik olmaları

Mazot, gazyağı bollaştırır, diğer kimyasallar deforme eder. Yeter yahu, bu oring reislerin gönlünü hoş tutan bir kimyasal var mı acaba merak ettim?
  6. hokahey

Mazot ile motor içi temizleme

Nette dolaşırken şöyle bir yazıya denk geldim: "Yeni yağı eklemeden önce aracınızın motor yağı bölümüne kapasitesinin yarısı kadar mazot ekleyin. Aracınızı mazot ile 30 saniye, maksimum 1 dakika kadar çalıştırın. Bu çalışma sayesinde mazot motor yağının ulaştığı tüm kısımlara ulaşacak ve eski...
  7. hokahey

Würth resmi sitesinin sadece kurumsal müşterilere satış yapması

Sahte olmasın diye resmi siteden alışveriş yapmak istedim ancak würth efendi sadece kurumsal müşterilere satış yapıyormuş. Sebebini bilen varsa beri gelsin. Ya biz zevkten resmi siteye girmiyoruz. Sahte olmasın diye tedbir alıyoruz. Hafif öfkeliyim şu an.
  8. hokahey

Sıvı gres önerisi almak istiyorum

Gündem yoğun ve harlı ancak benim kafamda sıvı gres var. Bu gres yağını eskiden açık yaralara sürüyorlarmış o kadar mübarek bir abimizdir kendileri. Ben de yeni motoruma tatbik etmek için yerli malı olan bir sıvı gres aldım fakat memnun kalmadım. Var mı önerisi olan, sıvı yerine açık gresi...
  9. hokahey

Sıvı vazelin plastik aksamı parlatır mı?

Siyah plastik aksam için sıvı vazelin kullanan varsa tecrübelerini dinlemek isterim.
  10. hokahey

Motor yıkama spreyi ile motosiklet yıkanır mı?

Hani şu arabaların kirli motorlarına bir sprey sıkıyorlar ya, su değdirmeden tertemiz oluyor; hah işte onu motosiklet üzerine sıksak etkili olur mu?
  11. hokahey

Adana'da yanarak kullanılamaz hale gelen motorlar

https://www.google.com/amp/s/www.yenicaggazetesi.com.tr/service/amp/adanada-mesaleli-karsilama-motosiklet-dukkanini-yakti-604039h.htm
  12. hokahey

Ustaların balata spreyi fantezisi

O kadar çok seviyorlar ki balata spreyi ile elini yıkayanı gördüm de yüzünü yıkasa yadırgamam. Nedir yahu bu balata spreyinin mucibesi? Konu açılmışken, motor temizliğinde özellikle zincir ve arka dişli tarafları; balata spreyi boca etsek herhangi bir sorun teşkil eder mi?
  13. hokahey

Vites göstergesi elzem midir?

Bizim forumdaşları bir konu altında bu meseleyi tartışırken gördüm ve başlık açmaya karar virdim. Evet virdim. Bana göre vites göstergesi elzemdir zira yolda giderken bir anda "ulan kaçıncı vitesteyim ben" soru işareti oluşuyor kafada.
  14. hokahey

Ev yapımı paddock stand önerileri

İlk defa orta sehpa olmayan bir motora biniyorum. Haliyle paddock stand ihtiyacı hasıl oldu. Hazır satın almadan evde paddock stand görevi gören bir mekanizma nasıl yapılabilir? Geçen gün sprey gres aldığım yerde ustadan rica ettim, ben motoru yan ayakta havaya kaldırdım usta spreyi sıktı...
  15. hokahey

Bu kazanın sebebi nedir?

https://www.instagram.com/reel/Ckuv_FGIs-U/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Üstatlari yoruma davet ediyorum.
  16. hokahey

Bajaj dominar d 250 stop etme sorunu

Son zamanlarda iyiden iyiye ayyuka çıkan sorun. Bende ilk 100 km oldu daha sonra geçti. Fakat facede bu sorunla karşılaşan çok insan görüyorum. Bugün geri çağırma haberini gördüm hemen servise seğirttim. Ustam sorun yoksa hiç ellemeyelim dedi. Elletmedim ben de.
  17. hokahey

Bir 'hayırlı olsun'unuzu rica edeceğim

Arkadaşlar cbf150'den çok sıkıldım, aşırı sıkıldım ama. Sağlam motor ama sıkıcı. Eski Doğu Alman kadın haltercileri gibi bir motor. İşyerine plastik kaplar içinde yemek getiren Çirkin ama sadık ve tutumlu bir kadın gibi. Çıkar telefonunu diyen dayılar gibi. Sıkıyor bir süre sonra. Neyse uzun...
  18. hokahey

Motor montajının bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum, şoklardayım!!!

Arkadaşlar YouTube'da takılırken önüme şöyle bir video düştü. 8 dakika ama ilginç geldi bana ve izlemeye başladım. https://youtu.be/rSRh5ANsUDo Yahu adamlar 8-10 kişi sıraya girmişler, lego birleştirir gibi parçaları birleştirip motor imal ettiler. Ben bunun bu kadar kolay bir şey olduğunu...
  19. hokahey

Motor ısındıktan sonra gelen şıkırtı sesi

Arkadaşlar biliyorsunuz bende cbf150 var. 40.000 km oldu. Motor ilk çalıştırmada sorunsuz, saat gibi ses geliyor. Fakat 10-15 km gittikten sonra rölantide şıkırtı sesi geliyor. Sanki iki parça birbirine değiyormuş da çarpıyormuş, buna bağlı olarak bir şıkırtı çıkıyormuş gibi bir ses. Bunun...
  20. hokahey

Domi 250 d alayım mı?

Cbf150'den sıkıldım, tarz değişikliği yapmak istiyorum. Sizce domi 250 alayım mı? Me dersiniz?

Yeni mesajlar