Arama sonuçlarınız

1. S

Lastiğe fitil atmak

Herkesin bildiği gibi lastiğe köpük sıkmak lastiğe zarar veriyor, sonra temizlemesi vs sıkıntı olabiliyor. Benim merak ettiğim, bazı insanlar lastikteki fitilin uzun kilometreler boyunca kullanılıp kullanılmayacağı. Yani lastiği patladı, fitili attım ve lastiği şişirdim, belli bir müddet sonra o...
  2. S

Lastik havası neden iner ?

Yaklaşık 10 15 gün önce virajları hafif yan yatarak aldığımda bir acaiplik olduğunu farkettim, fakat dışarıdan baktığımda lastik havası iyi gibi duruyordu, fakat aklımın bir ucunda şüphe de oluyordu. Bugün ise şüphelerimde haklı çıktım, öğlen motorun üstüne oturdum ve lastik basıncına baktım...
  3. S

Terör örgütlerinin yeni yöntemi motosikletler

Motosiklete tuzaklanan patlayıcılarla yapılması planlanan eylem türüne karşı tüm polis ve jandarma ekipleri uyarıldı. Türkiye’nin doğu illerinde terör örgütü PKK/KCK’ya, Gaziantep gibi bazı kentlerde de DAEŞ’e yönelik operasyonlar sürdürülürken, yürütülen istihbarati çalışmalar neticesinde...
  4. S

motosikletlerde egsoz muayenesi var mı yok mu ?

Bir arkadaşımı tembihledim bende bilmediğim için araç muayene istasyonunda randevu günü git sor, eğer var derlerse zaten orda hemen yapıyorlar diye, çünkü bende bilmiyorum yapılıp yapılmadığını. Herneyse Arkadaşım söz dinlemeyip gidip dışarıda sıradan bir muayene istasyonuna egsoz muayenesi...
  5. S

motosiklet aküyü neden şarj etmez ?

bu tür bir problem yaşıyorum. 3 ay kadar önce Akümün bittiğini, ömrünü tamamladığını düşünerek yeni akü aldım, fakat yeni aküyü taktıktan 1 ay sonra diğer akümde yaşadığım sorunu yaşamaya başladım. marş motoru zayıf çalışıyor, (normalde japon motorlarının çoğunda farlar sürekli açık olur, ben bu...
  6. S

zincir değişirken dişli değişimi şart mı ?

Sorum şu, genellikle bu ikisinin, yani zincir değişirken dişli değişimininde yapılması gerektiği söyleniyor, fakat benim motorum 20 bin de dişlilerine bakıyorum tek kırık, aşınma vs göremiyorum. Ben bu dişliyi neden değiştimeliyim, sapa sağlam olan bu dişli neden değişmeli ? Bu, her zincir...
  7. S

O ringli zincir de en iyi marka ?

Sizce bu zincirlerde en iyisi hangi markadır. Bilen arkadaşlar bi sıralama yapabilir mi ? zincir almam gerek fakat piyasada malum bir sürü marka var bilinmeyen.
  8. S

Yeni sigorta yaptıracaklara duyurulur.

Bu duyuruyu özellikle istanbul için yapıyorum. Malum istanbul Türkiyenin en kalabalık kenti olduğu için en riskli şehir olarak görülüyor, fakat bu da hali hazırda olan dolandırıcılara fırsat oluyor. Şimdi trafik sigortalarının istanbulda fiyat ortalaması 300 400 tl civarı olması gerekmekte...
  9. S

yeni bir alış veriş sitesi buldum

Fiyatlar türkiyenin altında, avantajlı ürün çok, kampanyalı ürünler var, işin garip tarafı kargo ücretleri diğer sitelerden çok daha ucuz misal 9 dolarlık bişey aldınız, 1 dolar kadar kargo ücreti oluyor. Türkiyede 50 60 tl den aşağı bulamayacağınız telefon tutucular sitede 9 dolar gibi...
  10. S

cb125 e filtreleri nerede ?

forumda araştırdım bulamadım, internettede araştırdım yok malesef. Kitapçığında bişey yazmıyor. Normalde bu tip motorlarda çay süzgeci tarzı yağ filtreleri olur fakat ben bu motorda aradım bulamadım, diğer sorum ise bu motorun yakıt filtresi mi yok, yoksa ben mi göremiyorum ?
  11. S

Zincir değiştirme kriterleri nelerdir ?

Zincir neye göre değiştirilmelidir ? daha 20 bin deki bir motorun zinciri değiştirilmelimidir honda marka. sadece zincir mi yoksa dişli takımıda beraberinde değiştirilmelimidir ?
  12. S

Arıza nerede ? Fikri olan ?

Merhabalar, yaklaşık 2 ay kadar önce ön fren diskim yalpaladığından dolayı değiştirdim. Aynı zaman da fren balatası da taktım, fakat bugün ne göreyim, ön takımdan bir uğultu geliyor. Biraz kurcaladıktan sonra bir baktım ön disk yine yalpa yapıyor. Sorun nerede bir türlü anlayamadım. Fren...
  13. S

Arızalı parça ne anlamadım, var mı anlayan ?

Merhabalar, yaklaşık 2 ay kadar önce ön fren diskim yalpaladığından dolayı değiştirdim. Aynı zaman da fren balatası da taktım, fakat bugün ne göreyim, ön takımdan bir uğultu geliyor. Biraz kurcaladıktan sonra bir baktım ön disk yine yalpa yapıyor. Sorun nerede bir türlü anlayamadım. Fren...
  14. S

honda cb125 e far butonu yapmak

merhaba arkadaşlar. Honda cb125 e motorumun ön farı sürekli olarak yandığından dolayı aküyü zayıflatıyor. Uzun mesafede şarj olayı sorun olmuyor, gayet iyi dolduruyor fakat iş yerim evime yakın 3 km kadar. Gidip gelirken kısa mesafedenmidir, soğuklardanmıdır, aküyü zayıflatıyor. Daha öncede bir...
  15. S

honda 125 e ye far anahtarı yaptım yardım !

merhaba arkadaşlar. Honda cb125 e motorumun ön farı sürekli olarak yandığından dolayı aküyü zayıflatıyor. Uzun mesafede şarj olayı sorun olmuyor, gayet iyi dolduruyor fakat iş yerim evime yakın 3 km kadar. Gidip gelirken kısa mesafedenmidir, soğuklardanmıdır, aküyü zayıflatıyor. Daha öncede bir...
  16. S

Yeni taktığım balata diske neden sürtüyor ?

3 gün önce ön fren diskim yamuk olduğu için yenisini aldım ve hazır açmışken fren balatasını da değiştireyim dedim. Diski söktüğümde balata konusunda haksız olmadığımı gördüm, zira balata yamuk yumuk yemişti sürtünmeden dolayı, yani eksilinimi epey hatalı duruyordu. Herneyse diski değiştirdim...
  17. S

Yeni akü nasıl şarj edilmeli

Bugün CBTX7L-BS YTX7L-BS kodlu Varta marka bir akü sipariş ettim, gayet uygun bir fiyata ve 2015 üretimi olduğu bilgisi verildi. Fiyat 120 tl kargo dahil merak edenler için. Şimdi benim sorum, bu akünün ilk dolumu, yani şarjı nasıl olmalı, kaç saat şarj etmeli, elimde şuan bi adaptör var...
  18. S

Akü almalıyım yardım!

Arkadaşlar, honda cb125e motosikletim var, geçende burda motorumun çalışmaması hakkında bi konu açmıştım, anladıkki akü bitmiş ve yeni aküye ihtiyacım var. Sizce hangi marka ve ne tür bi akü almalıyım, neler yapmalıyım hiç bilmiyorum, yardımlarınızı bekliyorum. Bütçem 100tl
  19. S

marş çalışmıyor yardım !!!

Merhabalar, bugün motor yağı değişimi yaptım, sonrasında ise ateşlemenin bir çalışıp bir çalışmadığını farkettim, yani marş alıyordum tüm gün boyunca, karla ıslaklıkla ilgili bi sorunmu, akü kutup başlarımı ıslandı bilmiyorum, orta yerden bir şey yokken böyle bir sorunun çıkması sizce neden...
  20. S

Lastiğe vida girmiş (kısa bir macera içerir)

Geçen hafta, evden dışarı çıktım, motora bineceğim ve motorun üstüne oturdum marşı çalıştırdım birde baktım gidişatta sıkıntı var, lastiğin inik olduğunu farkettim. Lastiğe bakar bakmaz vidayı farketmem bir oldu. En yakın tamirci 200 m uzakta. Motora binmeden ağır ağır götürüyorum motoru, biraz...

Yeni mesajlar