Arama sonuçlarınız

1. S

Tosunu sehpaya almak

Selamlar. 200, 210 kg bir motosikleti tek başına sehpaya almak biraz zorlayıcı oluyor. MT-25 varken yapabiliyordum ama şimdi her ihtimale karşı oğlumu yanımda götürüyorum. Ön teker sabitleyici diye bir şey gördüm. Bununla motoru sabitlesem, sonra da sehpaya alsam nasıl olur? Şunun gibi bir...
  2. S

Ağırlık merkezi

Selam arkadaşlar. Yine zihni sinir bir soruyla karşınızdayım. Bir motosikletin ağırlık merkezi yandan bakıldığında anlaşılabilir bir şey midir? Yani ne bileyim debrijayın olduğu yuvarlağın tam ortasına denk gelir filan gibi bir şey var mıdır?
  3. S

Kapanma sorunsalı

Selam herkese tekrar. Gazlayınca motorun üstüne kapanıyorum. Bu sefer de haliyle yan aynalar işlevini yitiriyor. Kapandığım zaman da sağımı solumu görebilmek adına bir çift daha yan ayna takayım diyorum. Bir öneriniz olur mu?
  4. S

Max tork demişken

Selamlar. Bu max tork ile ilgili iki sorum var. Motor üreticileri max tork değerini söylerken hangi RPM değerinde olduğunu da söylüyor. Örnek "6250 RPM 64 NM" yazıyor. 1. Bu tork değeri her vites için geçerli bir değer midir? 2. Yukardaki örneğe göre, 6250 RPM değeri, vites yükseltme için de...
  5. S

Vurdurma meselesi

Selam arkadaşlar. Saçma gelebilir ama şunu merak ettim. Immobilizer olan motorlar vurdurarak çalıştırılabilir mi? Çalınma riskini öğrenebilmek adına soruyorum.
  6. S

Egzoz borusundaki leke

Selamlar. Yeni motorumun egzoz borusunda siyah bir leke oldu. Bu nasıl oldu diye düşününce aklıma gelen tek şey, geçenlerde bir arabanın akıttığı yağın üzerinden geçmek zorunda kalmıştım. Herhalde ön tekerlekten sıçrayan yağ, egzozun motor bloğundan çıkan kısmına geldi. Sonuç olarak sıcak...
  7. S

Rüzgarlık temizliği

Selamlar. Çıplak motordan sport touring motora geçince, artık bir rüzgarlığım oldu. Bunu neyle silmek lazım? Öyle camsil gibi bir şey olur mu? Yoksa bunun da mı özel bir temizleyicisi var? Sinek temizlemek için bile özel spreyi var Motul'un. Görünce şaşırdım. Kandırmaca şeyler gibi geliyor ya...
  8. S

5 yıldız

Selamlar herkese. Forum 101 sorusu. Bazı konu başlıklarında 5 tane sarı yıldız görüyorum. Bu ne demek oluyor acaba?
  9. S

Satılık: Akrapoviç karbon slip-on egzoz

Buradan buyurun: https://www.sahibinden.com/1195762059
  10. S

Motora binerkene aklıma gelen

Selamlar. Yan ayak açıkken, motorun sol pegine basarak binilebilir mi? Yan ayak bu yükü taşıyabilir mi? Motorun sele yüksekliği fazla olduğunda, üzerinden bacağınızı atmanız zor olabiliyor.
  11. S

Virajın ortasında hayati karar

Selamlar. Diyelim ki viraja girdik ve anladık kı hızlı girmişiz. Nedenini boş verin, olmuş diyelim. Şimdi ön frene basacak olsak, motor dikleşip, dönüş çemberini daha da genişletecek, akabinde gözümüz yandaki bariyerlere kayacak, bodoslama gireceğiz. Peki doğru olan refleks ne olmalı...
  12. S

Low side, high side

Selamlar. Low side, high side için Türkçe'de hangi terimleri kullanıyoruz? Gece gece bunu merak ettim valla
  13. S

Motoru açmak ya da açmamak, işte bütün mesele bu

Selamlar. MT-25 sayfasına bakınca şöyle yazıyor: Maksimum güç 26.4kW (35.9PS) @ 12,000 rpm Maksimum tork 26.6Nm (2.3kgf+m) @ 10,000 rpm Bu motoru en verimli şekilde kullanmak için hangi devirde vites değiştirmek gerekir? Fazla üzmeyeyim, bağırtmayayım deyip, 5000-6000 devirlerde mi dolanayım...
  14. S

Araba krikosu ile motor kaldırma

Selamlar herkese. Motorumun zincirini ilk defa yağladım ve motoru kaldırmak için araba krikosu kullandım. Motoru kaldırmak için birkaç şey izledim. Kütük, sopa, arkadaş veya padok standı kullanıldığını gördüm ama hiç kriko görmedim. Bendeki bir MT-25. Zincir tarafındaki maşanın altından kriko...