Rüzgarlık temizliği

Selamlar.

Çıplak motordan sport touring motora geçince, artık bir rüzgarlığım oldu.

Bunu neyle silmek lazım?

Öyle camsil gibi bir şey olur mu? Yoksa bunun da mı özel bir temizleyicisi var?
Sinek temizlemek için bile özel spreyi var Motul'un. Görünce şaşırdım.
Kandırmaca şeyler gibi geliyor ya neyse.

Benim kastım rüzgarlığın tozunu filan almak için.
Motoru genelde arap sabunlu suyla silip kuruluyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Rüzgarlık için camsil, su, Dalin şampuan vs bir çok ürün kullanabilirsiniz.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ben sıvı sabunlu suyu püskürtüp biraz bekliyorum akabinde evden aşırdığım şu yeni moda yüzey temizlik havluları ile girişip en son kağıt havlu ile kuruluyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben sıvı sabunlu suyu püskürtüp biraz bekliyorum akabinde evden aşırdığım şu yeni moda yüzey temizlik havluları ile girişip en son kağıt havlu ile kuruluyorum.

Şeffaf plastikleri kurulamak için kağıt havlu kullanmayın. İlk başta iyi iş görüyor ama zaman içerisinde çiziyor. Nasıl diyeceksiniz? Doğal ağaç hamuru içindeki silika bulunabiliyormuş. Bir de tuvalet kağıdı aksine kağıt havluya dayanıklılık için kimyasallar ekleniyormuş. Yerine temiz pamuklu havlu ya da mikrofiber bez Kullanın. Vizör için de öyle. Bir de ne kadar az temizlerseniz o kadar iyi. Çünkü her kuruladığınızda ister istemez azar azar çizeceksiniz.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
8 senedir maxi scooter kullandım halen kullanıyorum. Su ile yıkar bez ile siler, kurularım abidik gubidik atraksiyonlara gerek yok bence. :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
A101'de satılan en dandik en ucuz üzerinde "silikonlu camsil" yazan bir camsil var onu kullanıyorum. fıs fıs sıkıp sonra duruluyorum ve bezle kurulayınca pırıl pırıl oluyor. Motoru da onunla yıkıyorum. Sinek böcek ölülerini çok güzel çıkarıyor. Hatta arabanın silecek suyu haznesine de bir miktar döküyorum araba camını da güzel temizliyor.

Normal camsil de iş görüyor ama silikonlu camsil denen şeyler daha güzel parlatıyor.

Motosikleti
DUKE 250
A101'de satılan en dandik en ucuz üzerinde "silikonlu camsil" yazan bir camsil var onu kullanıyorum. fıs fıs sıkıp sonra duruluyorum ve bezle kurulayınca pırıl pırıl oluyor. Motoru da onunla yıkıyorum. Sinek böcek ölülerini çok güzel çıkarıyor. Hatta arabanın silecek suyu haznesine de bir miktar döküyorum araba camını da güzel temizliyor.

Normal camsil de iş görüyor ama silikonlu camsil denen şeyler daha güzel parlatıyor.

o silikonlu arabanın kaportasında da güzel iş çıkarıyor.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Şeffaf plastikleri kurulamak için kağıt havlu kullanmayın. İlk başta iyi iş görüyor ama zaman içerisinde çiziyor. Nasıl diyeceksiniz? Doğal ağaç hamuru içindeki silika bulunabiliyormuş. Bir de tuvalet kağıdı aksine kağıt havluya dayanıklılık için kimyasallar ekleniyormuş. Yerine temiz pamuklu havlu ya da mikrofiber bez Kullanın. Vizör için de öyle. Bir de ne kadar az temizlerseniz o kadar iyi. Çünkü her kuruladığınızda ister istemez azar azar çizeceksiniz.
Teşekkür ederim Üstadım, hemen microfibera dönüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar