Arama sonuçlarınız

1. E

Hava filtresi bölümünde benzin akıntısı

Hava filtresini temizlemek için açtığımda ağır bir benzin kokusu aldım. Filtreyi çıkardım benzin kokuyordu, bulunduğu bölümün tabanında ise ince şerit kadar benzin vardı çok az yayılmış, bu normal mi bilemedim daha önce böyle birşey yoktu önemli bir sorunsa yaptıracağım ama emin olamadım.
  2. E

Aküyü yanlış bağladım

Aküyü ters koymuşum + ve - leri yanlış bağladım ikinciyi bağladığımda ateş attı dokanamadım 10 saniye felan , sele altından duman gelince aceleyle söktüm kutup başlarını sonra aküye baktım yanlış duruyor aküyü geri düzelttim bağladım çalıştırdım herhangi bir sorun yok tüm sinyaller korna...
  3. E

El Marşı vs Ayak marşı

Kışın Ankarada el marşıyla çalışmıyor motor, bende ayak marşıyla çalıştırıyorum fakat motor sıcakken deneyeyim dedim el marşını yine çalıştırmadı, uzun uzun zorluyorum olmuyor yinede, sıcağı sever yazın tek marşta çalışırdı kışın niye böyle yapar motor anlamıyorum, bari sıcakken çalış yine...
  4. E

Kış için rüzgarlık

Arkadaşlar -4 -5 lere dayanabilecek el koruma ve diz koruma araştırdım ancak yorum yapan, gerçekten koruyormu, ne kadar süre koruyor yazan olmamış. Tavsiye edebileceğiniz var mı , sabah -4 havada işe gidiyorum ekipman korumuyor artık ne alsam üşütmez hiçbir fikrim yok.
  5. E

Ne oldu benim keçelerime (amortisör keçesi)

İlk Çin motorumu gönül rahatlığıyla aldıktan sonra kendisini yavaş yavaş salmaya başlamış olmalı ki ikinci arızasını çıkardı ve ön amortisisörler hareket ettikçe yağ sızdırmaya başladı. Fren disk hizasına kadar batmış durumda sanırım amortisör keçeleri patlamış olmalı. Bir kaç video izledikten...
  6. E

Marş motorum keyfine göre çalışıyor

Dün yolda dinlenmek için durduktan sonra marşa basınca hiçbir hareket olmadı yani boşta butona basıp duruyordum, biraz kontrol ettikten sonra butonun arkasından çıkan 8-10 cm'lik kablonun 2 başlı soket şeklinde girdiği yerden çıkmış olduğunu gördüm(kablonun ucu dişi diye tabir edilen kısım)...
  7. E

İlk çalıştırmada Vites 1'e alırken motorun ileriye atılması

Sabah ilk çalıştırdığımda 1-1,5 dakika motoru ısıttıktan sonra debriyaja basıp vitesi 1'e attığımda dişlilerden TAK ! diye ses geliyor ve motor ileri atılıyor istop felanda etmiyor. Sanki viteste çalıştırmış gibi oluyor. Bu sorun bu ilk çalıştırmadan sonra ortadan kalkıyor ve o gün aynı sorunu...
  8. E

4 vitesli motoru 5 vites yapmak

Motorum en aşağıda 1. vites, onun üstü boş, sonra 2-3-4 diye gidiyor ve ben motoru 4 vites sanıyordum. Daha sonra boş olan arada ki vitesin aslında tam arada olmadığını, 1-2 arasında yarım vites olduğunu keşfettim ve ben ışıklarda 1 ile kalkıp sonra 2 yukarıya alınca ( bir yukarı boş, ikinci...
  9. E

Düşük km - Muayene sorun olur mu

Arkadaşlar motosikletin gösterge kısmı parçalanmış ve yeniden toplanmış motorun ilk sahibi tarafından ve son muayenede 9300 km olan motorun km sayacı şu an 2800 küsür gösteriyor. Muayenede ne gibi sorun olur bu düzeltilebilir mi ? Motor Falcon Crown 150 dijital göstergesi var.
  10. E

Falcon Crown 150 Kullanıcı El Kitabı

Arkadaşlar motosikleti aldığımda sahibi kaybetmiş olduğu için elime geçmedi. Firmayla iletişime geçtim ellerinde olmadığını söylediler. Eğer Dijitali yada sayfalarının resmini çekerek yollayabilecek olan varsa çok sevinirim.
  11. E

Yüksek devirde sinyallerin çalışmaması, aniden gaza gelme

Motoru geçen hafta aldım 2 sorunla karşılaştım 1) 2. sürüşümde farkettim ki sinyallerve korna motor 1-2. viteste iken çalışıyor ancak hareket halinde 3.4. viteslerde çalışmıyor. Durmaya yakın tekrar yanıyor. Durduğum yerde 3.4. vitese atınca çalışıyor. Sanırım bir temassızlık var masraflı...
  12. E

Sürpriz sigorta bekliyebilirmiyim ?

Yarın arkadaşlar kısmetse motosikletimin devrini alıyorum. Yaş 28 ilk motorum 2013 model Falcon Crown 150. Aracın kaza geçmişi yok. Sigorta en düşük ne çıkar ? İlk defa sigorta yaptıranlar 4. basamaktan başlıyor 491 tl yazıyor geçen sene için ama 1000 tl altına bulamayanda var kafamı karıştırdı...
  13. E

Tüm motorsever arkadaşlara merhabalar

Herkese merhabalar ehliyet sonrası ekipmanımızı asgari oranda motosiklet kaskı, korumalı mont, motosiklet eldiveni, dizlik olmak üzere 4 parça olarak aldık motorumuza kavuşma anını ve sonrasında ki motosiklet kurslarını beklerken uzun süredir takip ettiğim motosiklet.net'e bu gün katılmak...

Yeni mesajlar