Arama sonuçlarınız

1. R

Honda Pcx125 e kaydolmaya karar verdim. Bu konuda fikrinizi alabilir miyim?

Merhabalar, hero dash 125 kullanıcısıyım, Yaklaşık 2000km dir kullanıyorum. Bu konu hakkında düşününce, şehir içi kullanabileceğim, canım istediğinde yakın mesafe(100-300km)şehirlere gidebileceğim, 90-100 stabil hızda rahat gidebileceğim, az yakan, jantı büyük, hafif motor(130kg) ve abs li...
  2. R

Ufak bir kaza geçirdim. Herkes kazasız belasız sürer inşallah

Merhabalar, artçılı mahalle aralarında yani şehir içinde motor sürüyordum. Muhtemelen 15/20 km/sa hızla gidiyorduk. Karşıya mı aşağı yola mı döneceğime sonradan karar verdim fakat yine de çok kıyıdan değil motoru yola ortalayarak gidiyordum,fakat güzel andığım bir kişi, çop poşetini yola...
  3. R

A ehliyeti almak mantıklı mı, bulunduğunuz yerde ücreti ne kadar?

Merhabalar, sizce bu devirde A ehliyeti almak mantıklı mı? Ben ilerde chopper yada sport touring tipinde motorlar kullanmak istediğimden A ehliyeti mantıklı geliyor ama A ehliyeti ile kullanılacak motorlar da 500 600 bin tl den başladığından insanı düşündürüyor. Ben bizim burda sürücü kursuna...
  4. R

Gerektiğinde uzun yolculuk yapılacak motorlar hangi tür motorlardır?

İlerde hedefim chopper almak. Ama şuan gerektiğinde rahat, uzun yolculuklar yapmak için hangi tür motorlar kullanılmalı? 125lik scooterım var onunla da 350km yaptım uzun yol. Hız maksimum 111 km/sa yaptım, arada hızlanmak gerektiğinde 120-130 u bulabilse daha iyi olur ve tabi çanta/çantalar...
  5. R

Bluetoth ile navigasyon kullanabileceğim naked motor önerebilir misiniz

Merhabalar, birkaç ay önce motor araştırıyordum ve buradaki arkadaşların abilerin tavsiyeleriyle hero dash 125 almıştım. Gayet memnunum, bluetoth ile uygulamaya bağlanıp navigasyon kullanabiliyorum(sadece ok gösteriyor ama yeterli sayılır, çok da işime yaradı) Fakat sele altı çok küçük, kask...
  6. R

Naked motora hangisi ile başlamalıyım, nk250,duke 250, pulsar ns200, n250, domi 400?

Hero dash 125 ile 1500 km tecrübem var. İki kez uzun yol yaptım, 1'i 6.5 saat sürdü, diğeri git gel 3 saat. Scooter'dan memnunum ama vitesli daha zevkli olduğunu düşünüyorum Hangi naked motor önerirsiniz
  7. R

Hero dash 125 1500km tecrübe daha üst bir motora geçmek için yeterli mi?

250cc motor düşünüyorum, scooter yada naked. Naked ı daha çok istiyorum sürmesi daha zevklidir, ehliyet alırken mondial zone 180 sürmüştüm vites değiştirmek hoşuma gitmişti. Scooter alırsam sadece sele altı bagajı için alıcam 2 kez uzun yol tecrübesi de yaşadım. ilki kayseri - tokat erbaa...
  8. R

250 cc motor almak için 125cc lik motor kaç km tecrübe etmeliyim?

hero dash 125 te 1000km tecrübem oldu. 1 yıl içerisinde honda forza 250, kymco downtown 250, sym joymax z+, yada honda cb250r aklımda var. Kymco yada sym alırsam taksit seçeneği var diye, yoksa şimdilik forza250 düşünüyorum. 125lik motoru ne kadar kullanmalıyım yeni motora geçmeden önce?
  9. R

İlk uzun yolculuğumuzu başarıyla atlattık, tüm mesaj atanlara teşekkürler

Merhabalar, 19 mayıs cuma günü için Kayseri Talas tan memleket Tokat Erbaa ya yolculuk yapmayı planlamıştım. Sabah 7.00 da talastan yola çıktım. 2 yakıt alma arası, 1 de kasktan dolayı kulağın acımasından dolayı(15dk falan), toplamda 20-30dk arası mola ile tokat a yaklaşık 5 saatte vardım...
  10. R

Cuma günü 343km lik yola çıkacağım. Tavsiyeleriniz varsa dinlerim.

İlk motorum(hero dash 125) motor 500km de. İlk bakıma sokup, Cuma sabah erkenden yola çıkmayı düşünüyorum. Bir arkadaş yanına 500ml lik yakıt al dedi ne olur ne olmaz diye. Hedef Kayseri Talas tan - Tokat Erbaa ya sağ salim varmak. Selamlar,
  11. R

Dijital basınç ölçer olarak öneriniz var mı, motomaxtaki ürün yeterli midir

https://www.motomax.com.tr/4riders-dijital-basinc-olcer 219 tl den 159 tl ye inmiş, alıyım selede dursun, motor sürdüğüm zamanlar günlük olarak kontrol edeyim diyorum.
  12. R

Motorsiklet hafif olduğunda rüzgarda savrulup düşebilir mi

Merhabalar, düz yolda bile eğer hava rüzgarlı ise 55-70km hızlara ulaştığımda sanki rüzgarda savrulacakmış gibi hissettiğim oluyor. Bu sadece his mi yoksa gerçekten motor hafif olduğundan(113kg, 71kg da ben), rüzgarda düşme tehlikesi olur mu?
  13. R

Ardarda iki kaza geçirdim, çok şükür iyiyim

Merhabalar, motorsiklet macerasına 1-1.5 hafta önce hero dash 125 le başlamış biriyim. Toplam 250 km yol aldım. Şuan kayserideyim. Burada battı çıktı denen yollar var, motorla ilk kez buradan bugün geçtim. Battı çıktıya girerken ilk dönemeç sağa doğruydu, ben de aslında yavaşça sağdan...
  14. R

Scooter paspası olarak araba paspası kullanmak abes durur mu

Selamlar, kullanılmayan bir araba paspasını biraz kesip scooterın ayaklık ucuna serdim de sizce abes mi yoksa motora özel paspas yaptırmak daha mı iyi olur
  15. R

Motor sürüşümü kameraya kaydetmek ne satın almalıyım?

Kullandığım kask bu: https://www.trendyol.com/ls2/rapid-slide-beyaz-siyah-kirmizi-kask-p-371990158?boutiqueId=61&merchantId=382502 Nasıl arama yapmalıyım? Nelere ihtiyacım var, çekim yapıp konuşmak için neler gerekli, Teşekkürler
  16. R

Hava soğutmalı 125cc scooter ile uzun yol yapılır mı

Merhaba, rodaj bittikten sonrası için soruyorum. Yani sürekli 70-100km (75 i gördüm daha çıkmadım ama 90a ulaşır gibi) hızlarla 300-350km lik yol gitsem sorun olur mu? Kimisi hava soğutmalı motor şişer vs diyor ama şu soruda okuduğum kadarıyla hiçbir sorun olmaz diyen de var...
  17. R

Pantolon yerine dizlik alsam olur mu?

Çok şükür mont, eldiven ve kask aldım. Pantolon alınca hep sabit şey giymek zorunda kalındığından, pantolon yerine koruma için dizlik alsam olur mu? Bunun haricinde sanırım her şeyi tamamladık gibi bot dışında. Scooter kullandığımdan bot almayı düşünmüyorum açıkçası, en azından şimdilik.
  18. R

Motorla 3.gün-toplam 80km-İyi ki hafif scooterla başlamışım

Merhabalar, tekrardan soruma cevaplarıyla destek olan herkese teşekkür ederim. Scooterla motor sürmeye başladık. Bazen elle ittirmemi gereken anlar olabiliyor veya trafikte dururken dengeyi sağlamak amacıyla hafif skuterle motor sürmeye başlamak benim için güzel tecrübe oldu. Motorum 113kg. Ne...
  19. R

Hero muz hayırlı uğurlu olsun inşallah

1 1.5 saat önce aldım plaka da taktırdık. 8 km yol aldım. Herkese güvenli sürüşler Cevaplarıyla bana yardımcı olan abilerime ve kardeşlerime teşekkür ederim. https://ibb.co/TKMd5Pv https://ibb.co/CKpR17g Ayaklıkları açmak biraz sıkıntı olabiliyor demirden dolayı ama çok sorun değil. Arka...
  20. R

Motor sürmeye yeni başlayacaklar için sigorta ücreti ne kadar olursa uygundur?

bir sigortayı aradım trafik sigortası 2 - 2.5bin i bulur dedi kasko sordum, 48bin tl motor için 10-15bin tl yi bulur dedi. Kaskodan vazgeçtim. Motor riskli grupta olduğundan çok para alıyorlarmış

Yeni mesajlar