Arama sonuçlarınız

1. zileliorhan

Genel Şikayet Konusu: TROLLER/KLAVYE DELİKANLILARI. Bunu Nasıl Önleyebiliriz?

Herkese merhaba, Her gün çok sayıda trolün saçma sapan mesajlar yazdığına hepimiz şahit oluyoruz. Bu kişiler ve bunların mesajları yüzünden birçok faydalı mesaja gerçek değerini veremiyoruz. Trol sandığımız kişiyi muhatap alarak, hakaretamiz şeyler yazıyoruz. Bu da gereksiz kalp kırgınlıklarına...
  2. zileliorhan

Motor seçmede hangi kriter önemlidir? BG? Tork? Fiyat? Yakıt Tüketim? Servis? ...

200 cc'den 650 cc'ye 15bin km tecrübe ile geçilir mi? Lütfen tavsiye!... (http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/151867-200-cc%27den-650-cc%27ye-15bin-km-tecrube-ile-gecilir-mi-lutfen-tavsiye.html) başlığını açtığımda, bazı arkadaşlar farklı Japonları önerdiler. Ben de örnek olarak 650 cc...
  3. zileliorhan

200 cc'den 650 cc'ye 15bin km tecrübe ile geçilir mi? Lütfen tavsiye!...

2 yıl önce Mondial 100 UKH aldım ve 1,5 yılda 9bin km yaptım (Bu motor hala duruyor ve şehir içi için kullanıyorum). Bu yıl Mart Ayı'nda CBF 150 aldım ve 1.000 km yaptım. Uzun yolda 95'den fazla yapmaması üzerine sattım. Nisan'da Pulsar aldım ve 4 ayda tamamına yakını şehirlerarası yol olmak...
  4. zileliorhan

Trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsünü tabancasıyla öldüren İst. Emn. Müd. Tutukl

Yorumsuz olarak haberi kopyalıyorum: Trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsünü tabancasıyla vurarak öldüren Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca ve Silivri'den sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Alınan bilgiye göre...
  5. zileliorhan

"Redline"(Kırmızı bölge) ile "Limitör"(Hız kesme) Kavramlarını Birbiriyle Karıştırmak

"Redline"(Kırmızı bölge) ile "Limitör"(Hız kesme) Kavramlarını Birbiriyle Karıştırmak Redline (Kırmızı Bölge) devir saatinde üzerinde genellikle kırmızı renk ile gösterilen bir bölgedir. Motorun devrinin, dakikada yaptığı devir bakımından motora zarar verecek şekilde fazla döndüğünü gösteren...
  6. zileliorhan

Modifiye Edilmemiş bir Pulsar Kırmızı Bölgeye Girmeden 158-159 km/s Sürat Yapar mı?

Herkese merhaba, Facebook pulsar grubunda bir tartışmaya girdik. Bu konuda bilenler bizi aydınlatırsa sevinirim. TC Kaan Çağlayan adında bir Pulsar kullanıcısı motorunda, lastik ebadı, zincir, dişli, chip tuning vs. gibi hiç bir şey modifikasyon yapmadığını, ancak motorunun kırmızı bölgeye...
  7. zileliorhan

Motosiklet ile giderken, yabani hayvanlar ile karşılaşınca ne yapmak gerekir?

Foruma 3 gün önce "Motosiklet ile (veya yaya) giderken, köpek ile karşılaşınca ne yapmak gerekir?" başlığını açtım, bayağı ilgi gördü. 3 günde 39 cevap verildi ve yaklaşık 900 görüntü oldu. Yine dün "Motosiklet İle Giderken, Evcil Hayvanlar İle Karşılaşınca Ne Yapmak Gerekir?" başlığını açtım, 1...
  8. zileliorhan

Motosiklet İle Giderken, Evcil Hayvanlar İle Karşılaşınca Ne Yapmak Gerekir?

EVCİL HAYVANLAR HAKKINDA BAZI GENEL BİLGİLER Önce prensip olarak bir konuyu benimsememiz gerekir. Biz her zaman insan-hayvan ilişkilerinde konuya hep insan tarafında bakmaya eğilimliyiz. Eğer konuya hayvan gözüyle bakacak ve onun bazı haklarına saygı gösterecek olsak, insan-hayvan ilişkilerinde...
  9. zileliorhan

Motosiklet ile (veya yaya) giderken, köpek ile karşılaşınca ne yapmak gerekir?

Öncelikle köpeklerin 2 tür (species) özelliğini belirtmek gerekir. 1. Köpek tarafından saldırıya uğramamak için, olaya köpeği gözü ile bakmanız gerekir. Köpek türünün en önemli özelliği sadakati ve koruma özelliğidir. Köpek bir yerde bekliyorsa oradaki evi, iş yerini, hayvan sürüsünü veya...
  10. zileliorhan

Motoru Ana Caddede Buzda Kaydırıp, Düşünce Kaskın Çok Önemli Bir Başka Faydası !...

11 Ocak günü "Ardahan'da Kar ve Buzda -7'de Cub Sürmenin Dayanılmaz Hafifliği" başlığı ile yazdığım mesajdan sonra bir çok arkadaş bu konuda önerilerini yaptılar ve beni uyardılar. Optimum kalitede mont, kask vs. gibi ekipmanlarım olmadan kar ve buzda yola çıkmamamı söylediler. Çok haklılar...
  11. zileliorhan

Şehir içi trafikte seyir halinde araçların ara/yanlarından geçmek normal mi?

Gençliğimden bu yaşa kadar 4 tekerli araç kullandım. 1984 yılından beri E sınıfı ağır vasıta ehliyetim vardır. Dürüst konuşayım, 4 tekerli şehir içinde araç kullanırken veya trafik lambalarında beklerken, motosikletlerin araçların arasından geçmesini pek hazzetmezdim. Büyük motor sahipleri...
  12. zileliorhan

Ardahan'da Kar ve Buzda -7'de Cub Sürmenin Dayanılmaz Hafifliği

Ardahan'da 4 gün önce işe başladım. Gelmeden 1 gün önce eşyalarım ile birlikte motosikletimi de PTT kargoya vermiştim. Hatta konuyu "Motosikletin kargo ücreti, neredeyse motosiklet fiyatına" başlığı ile duyurmuştum. 2 gün önce kargo ile motorum geldi. Çok kötü ambalajlamama rağmen, motorun...
  13. zileliorhan

Sık Yapılan Bir Hata: Motosikletlerde Beygir gücü ile Tork kuvvetini karıştırmak !...

İçten yanmalı motorlarda aracın hızını belirleyen ana faktör beygir gücü (HP: Horse Power), çekişi belirleyen ana faktör ise tork (Nm: Newton Metre) dur. Daha kolay anlaşılması ve sık görüldüğü için otomobillerdeki benzinli ve dizel araçlardan bir örnek verelim. Örneğin 2.000 cc motor hacmine...
  14. zileliorhan

Motosikletin kargo ücreti, neredeyse motosiklet fiyatına !...

Tabir caizse "ayağımı yerden kesen" iyi kötü bir 2011 model Mondial UKH 100 cub'ım var. Başka bir vilayete atanacak olmam nedeni ile motorumu kargo ile yollamak istedim. Motoru şu an satsam, 500 TL etmez, özel kargo şirketleri motoru Çanakkale'den Ardahan'a nakil için motorun bedelinden fazla...

Yeni mesajlar