- Konu Yazar
Foruma 3 gün önce "Motosiklet ile (veya yaya) giderken, köpek ile karşılaşınca ne yapmak gerekir?" başlığını açtım, bayağı ilgi gördü. 3 günde 39 cevap verildi ve yaklaşık 900 görüntü oldu. Yine dün "Motosiklet İle Giderken, Evcil Hayvanlar İle Karşılaşınca Ne Yapmak Gerekir?" başlığını açtım, 1 günde 2 cevap verildi ve yaklaşık 200 görüntü oldu. Yani evcil hayvan konusuna ilgi çok az. Demekki motosiklet sürücüleri deve, manda, sığır, koyun, keçi, at, eşek, katır, kedi, evcil tavşan, tavuk, hindi, kaz, ördek, güvercin, arı, ipekböceği, evcil domuz gibi hayvanları yolda fazlaca bir tehlike olarak olarak görmüyor. Halbuki bunların bazıları motosiklet sürücüleri için en az köpek kadar tehlikelidir. Daha önce "Motosiklet ile giderken, yabani hayvanlar ile karşılaşınca ne yapmak gerekir?" başlığı açacağımı da duyurmuştum. Herhalde motosiklet sürücüleri ayı, kurt, sırtlan, tilki, çakal, yaban domuzu, vaşak gibi yabani hayvanları yolda hiç tehlike olarak görmez diye düşünüyorum. Bu nedenle bu konuyu yazmamaya karar verdim. Ancak talep olursa, istek üzerine yazabilirim.
Ocak 2006 tarihinde Türk Kangal (Karabaş) Çoban Köpeği'nin kökeninin Orta Asya olduğunu ispat etmek için karayolu ile İran, Afganistan ve Türkmenistan'a gitmiş ve bu 3 ülkede de bu köpeği görüntülemiştim. Bu fotoğrafları da sizlerle paylaşmak istedim. Bu rotayı motosiklet ile yeniden, diğer Türkî Cumhuriyetleri, Moğolistan, Rusya Altay Özerk Cumhuriyeti ve Çin Uygur Özerk Bölgesi'ni kapsayacak şekilde geniş tutarak kat etmeyi düşünüyorum.

Ocak 2006 tarihinde Türk Kangal (Karabaş) Çoban Köpeği'nin kökeninin Orta Asya olduğunu ispat etmek için karayolu ile İran, Afganistan ve Türkmenistan'a gitmiş ve bu 3 ülkede de bu köpeği görüntülemiştim. Bu fotoğrafları da sizlerle paylaşmak istedim. Bu rotayı motosiklet ile yeniden, diğer Türkî Cumhuriyetleri, Moğolistan, Rusya Altay Özerk Cumhuriyeti ve Çin Uygur Özerk Bölgesi'ni kapsayacak şekilde geniş tutarak kat etmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme: