Arama sonuçlarınız

1. F

Scooter arka sehpadayken

Scooterimizi arka sehpaya aldık. Motoru çalıştırdık. Arka teker havada. Gaz verdik, arka teker doğal olarak dönmeye başladı. Ve gazı arttırdık. Sanki 80 le gider gibi gaz veriyoruz. Teker fıldır fıldır dönüyor. Böyle yarım saat veya bir saat oynasak bir zararı olur mu?
  2. F

Okuyunuz

http://seyler.eksisozluk.com/amp/araba-kullanan-suruculerin-motosiklet-kullananlara-karsi-olan-ofkesinin-hakli-sebepleri
  3. F

Cross motorlar hakkında bilgi verir misiniz

Dostlar merhaba Başlıkta da belirttiğim üzere yamaha ve honda gibi popüler markaların da ürettiği cross motorlar hakkında bilgi verir misiniz. Dağ tepe kullanıldığını biliyorum. Bunun dışında uzun yolda kullanılır mı Yakıt tüketimi emsal ccdeki farklı model (scooter veya comuter) motorlara göre...
  4. F

Ön far sabit mi olmalı hareketli mi

Bazı motosiklet ve scooterlerde ön far gidona bağlı (hareketli), bazılarında ise gövdeye bağlıdır (hareketsiz). Sizce hangisi daha doğru ve daha kullanışlıdır ? Özellikle (hareketsizlerden örnek) dönüşlerde gidonu sola çevirdiğimizde ışıkların karşıya bakması bana biraz yanlış gibi geliyor...
  5. F

Masraflarından dolayı motosikleti bırakan var mı?

Hepimiz motosikleti seviyoruz. Sevmesek burada olmazdık. En başta benzin sonra, bakımı yağı vergisi sigortası kaskosı park parası , trafikteki ölüm tehlikesi ve hatta çalınma ihtimali gibi sebeplerden dolayı motosikletten soğuyan veya bırakan arkadaşlar var mı
  6. F

Xcity bu kadar hassas mı

Bugün bostancı sahil yolu üzerinde xcity nin üzerinde, ışıklarda yayalarla beraber karşıdan karşıya geçmek isteyen bir çift (artçı olan bayan) , olduğu yerde yani kaldırımın eğimli kısmında düştü. (Muhtemelen yolun karşısına geçip, direkt soldan devam edeceklerdi). Scooter sağ tarafa devrildi...
  7. F

Elektrikli Scooterlerda vergi sigorta plaka var mı

Dostlar merhaba meseleyi tam olarak öğrenebilmek için bu konu başlığını açmak istedim. Şehiriçinde özellikle mahalle aralarında ve sokaklarda, vızır vızır gezen irili ufaklı bir çok elektrikli scooter görüyoruz. Bu elektrikli scooterler vergiye plakaya sigortaya tabi mi? Veya belli bir kilowatın...
  8. F

Pcx 125 niye var, Pcx 150 niye var

Dostlar merhaba Bildiğiniz gibi Honda Pcx 125 ve Pcx 150 olarak aynı modelde iki adet scooter var. 125 cc varsa 150 cc niye var. 150cc varsa 125 niye var. Birisi 125 iken diğeri 250 olsa anlayacağım. Veya birisi 150 iken diğeri 300 veya 400 olsa anlayacağım. Ama 125 ve 150 cc arasındaki fark...
  9. F

Servisi iyi olan, motosiklet markası yok mu

Dostlar merhaba Genelde iyi bildiğimiz iki marka olan Yamaha ve Honda nın, servislerinin iyi olmadığı söylenir. Peki istanbulda servisi tamiri iyi olan, işinin hakkını veren, müşteriyi o markayı aldığına pişman etmeyen motosiklet markası yok mudur
  10. F

Burada ne anlatılıyor tam olarak

http://www.adaletbiz.com/m/yargitay-kararlari/motosiklet-hirsizligi-h9013.html
  11. F

Hevesiniz azalıyor mu, motordan soğuyor musunuz?

Motosiklet hırsızlığın çok yaygın ve yasal ! oluşu, benzin fiyatlarının hem yüksek olması hem de artmaya devam etmesi, trafikte bizi öldürmek isteyen sürücüler ve buna benzer sebeplerden dolayı motosikletten soğuduğunuz oluyormu, "satayım kurtulayım" dediğiniz oluyor mu?
  12. F

Neden scooter olmayan otomatik vites yok

Dostlar selam Bildiğiniz üzere scooterler kullanımı otomatik vites olduğu için kullanımı kolay fakat benzin deposunu bacaklarınız arasında hissetmediğiniz için daha dengesiz düşünülebilir. Manuel vitesli motosikletler ise denge açısından son derece dengeli, değil elinizle, bacaklarınızla bile...
  13. F

Neden artçı deniyor

Arkadaşlar selamlar, hani motosikletin arkasına oturup yolculuk eden kişiye neden "artçı" deniyor ?. Artçı kelimesini ilk defa 99 depreminde rahmetli deprem dede tarafından duyuyorduk (artçı deprem). Fakat motosiklette sürücünün arkasına oturan kişi için söylenen artçı kelimesi (size de öyle...
  14. F

Hangisi daha az yakar

Dostlar yamaha crypton 115 ve yamaha xcity 250 Aynı markanın iki farklı modeli Sabit olarak 60 km hızla gitsek , 100 kilometrede hangisi daha az yakar Bu soruyu iki tecrübeli kişiye sordum. Birinci şahıs motoru küçük olduğu için crypton 115 in daha az yakacağını söyledi İkinci şahıs motoru büyük...
  15. F

Yakında Petrol Biterse

Dostlar merhaba Dünyada bir sürü otomobil motosiklet tren ve uçak ve gemi fabrikaları var. Bu araçlar benzin veya mazot ile çalışıyorlar (bildiğim kadarıyla) Bunun dışında benzin veya mazot ile çalışan araçlar veya makinalar olabilir. Bizim çocukluğumuzda ilkokulda veya ortaokulda, petrolün...
  16. F

Cub motorlarda ayak freni

Dostlar merhaba, bildiğimiz cub motorlarda ayak frenini iptal edip, arka freni sol manete taktırabilirmiyiz, teknik konuları pek bilmiyorum, ama scooterlar gibi iki manette fren olduğu zaman cub motor daha tatlı olur diye düşünüyorum, bu konudaki ustaların yorumlarını merak ediyorum ----------...
  17. F

Az yakan motor örnekleri

Dostlar rica etsem 50cc gibi küçük olmayan ama 100 kmde en fazla 2 maksimum 2,5 lt benzin tüketen motor örnekleri yazabilirmisiniz. 3 lt veya 3,5 litre benzin yakan bir motorun benzin masrafını mümkün değil karşılayamam. Çünkü bütçem pek iyi olmadığı için ayağımı yerden kesecek az yakan bir...

Yeni mesajlar