Hayatım boyunca bir tane bira dahi olsa bir kez bile olsun alkollü araç kullanmadım, kırmızı ışıkta gecenin bir yarısı in cin top oynarken EDS olsun olmasın gözetmeksizin bir kez dahi geçmedim (arkadan ambulansın geldiği 1-2 durum dışında), sıkışık trafikte arabayla emniyet şeridini hiçbir zaman kullanmadım ve 3-5 defa da kullananları engellemek adına aracımın bir kısmını emniyet şeridinde tutmuştum (doğrudur-yanlıştır tartışılır lakin ben sosyal sorumluluk adına insanların biraz utanması adına yaptım bunu) Audi A4'ü olan bir şahıs "köpeğimi kaybettim onu arıyorum" demişti ben de "emniyet şeridinde mi arıyorsun?" dediğimde silah çekmişti, "haydi vur" dediğimde de geri koyup polis kimliği gibi bir şey göstermişti yine de yol vermedim trafik açılınca da bastı gitti. Ben bunları yaparken Türk insanının bir arpa boyu yol katedemediğini hatta tersine daha da sorumsuzca davrandığını farkeder oldum. Bu yazılıp çizilenlerin büyük bir kısmı her biri en az 1 ton ağırlığında ortalama 10 m2 alan kaplayan her biri yüksek oranda yalnız bir insan taşıyan arabalar tarafından da gayet yapılan ihlaller. Zaten trafikte ölümle cebelleşen benim, belediyenin fışkiye(!) terörü ile cebelleşen benim, hava koşullarıyla cebelleşen benim, hırsızlarla cebelleşen benim, cam gibi asfalt ile cebelleşen benim,... Ben bunlar ile cebelleşirken sağ duyulu araba şoförlerini tenzih ederek söylüyorum kimsenin (araba şoförleri ve devlet) umrunda olmayan da benim. Yasalarda beni koruyacak şekilde bile değil. En basitinden yolunuzda giderken önünüze bir araba veya bir insan fırladığında -ki bu Türkiye'de her gün 10'larca kez yaşadığımız bir olay- fren veya ani manevra ile yere yapıştığımızda eğer motosiklet yola fırlayana temas etmediyse sigorta 1 kuruş bile karşılamıyor ve sizi hiçbir şey korumuyor olan zarar size oluyor yola fırlayan da yalandan "Bir şeyin var mı?" diyerek duyarlılık gösteriyor o da BELKİ. Biz bunlar ile uğraşırken masajlı ve ısıtmalı sürücü koltuğunda sağ ayağının ucuyla kontrol ettiği klimalı aracında son ses müzik dinlerken bir elinde telefonu Instagram'da geziniyorken aynalarına bile bakmaya tenezzül etmeden sinyal kolu bir tarafına kaçmışcasına yerini bulamayan araba şoförü "Çoh tehlikeli kullanıyorlar bu motorları yauv" diyor.
Madem orman kuralları geçiyor, kaldırıma da parkedeceğim, aralardan da geçeceğim, emniyet şeridini de kullanacağım,...