Arama sonuçlarınız

1. E

Motosiklet Düşmanlığı - Sebepler ve Çözümler

Son yıllarda motosiklet kullanımı, hem ekonomik sebepler hem de artan trafik yoğunluğu nedeniyle ciddi şekilde arttı. Ama yıllardır (gördüğüm kadarıyla) değişmeyen bir şey var, o da iki teker - dört teker düşmanlığı. Daha çok otomobil sürücülerinin motosikletlere önyargılı yaklaşması...
  2. E

Motosikletin Sağ Şeritte Araçlar Arasında Seyri

İki şeritli bir yolda park yasağı olan sağ şeride araçlar park etmiş, sol şeritten araçlar gidiyor. Motosikletin sağ şerit içerisinde (şerit ihlali olmadan) iki aracın arasında seyretmesi kanunen yasak mı? Olabilecek bir kazada (sol şeritteki aracın kapısını açması gibi) kim suçlu olur?
  3. E

Scooter Ön Lastiğinde Yağ Benzeri Sıvı

Motosikletin ön lastiğine fotoğraftaki gibi sarımsı, yağ benzeri bir sıvı sızmış. Bu nereden geliyor ve nedeni ne olabilir?
  4. E

Boyun Koruması Ne Kadar Gerekli?

Boyun koruması kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız ne kullanıyorsunuz? Ülkemizde pek önem verilmiyor. Sizce ne kadar gerekli? Yani bir sıralama yapacak olsanız; kask, mont, pantolon, ayakkabı gibi ekipmanlar arasında kaçıncı sırada olur?
  5. E

Yağlanan Disk Nasıl Temizlenir?

Motosiklet diskim yağ olmuş, tutmuyor gibi bir şey. Diske Asperox sıkılır mı? Balata temizleyici de var ama pek etkili olmadı. Edit: Asperox ve balata spreyi kullandım, kısa süreli tutuş düzeldi gibi oldu ama yine aynı, maalesef tutmuyor. Basınçlı su ile yıkasam geçer mi veya başka bir öneriniz...
  6. E

Trafik Sigortası Çok Yüksek Çıkıyor

Sıfır scooter aldım, trafik sigortası 12 binden aşağıya çıkmıyor. Bir de sigorta ve fatura ile eve kadar götürebilir miyim, plakasız olduğu için polis çevirirse bir sıkıntı olur mu?
  7. E

Otobüs İle Motosiklet Taşımak

Şehir dışından PCX alacağım. Bulunduğum yere yaklaşık 700 km uzaklıkta. Kullanarak getirebilirim ama hem havalar soğuk ve yağışlı, scooter rodajda, hem de yorucu olur. Ucuza nasıl getirebilirim? Otobüsle motor taşınıyormuş ama bu iş nasıl oluyor? Nereyle görüşmek gerekiyor, önceden randevu falan...
  8. E

Varyatörden ses geliyor, normal mi?

Varyatörden değişik bir ses geliyor, normal mi? Videoda pek belli olmamış, metal metale vuruyormuş gibi tiz bir ses. https://youtube.com/shorts/Nhvi240k3W4?si=PKGbBtf3nat67AK8
  9. E

6 Bin TL'ye Disk Kilidi ve Zincir Önerisi

Disk kilidi ve zincir önerir misiniz? Bütçem 6 bin. ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:07 ---------- Önerisi olan yok mu?
  10. E

Somun Sıkma Makinesi Tavsiyesi

Motosiklet varyatörünü vs. sökmek için somun sıkma makinesi almayı düşünüyorum. 3 bin lira civarında bütçem var. Bu ürünü buldum, nasıldır...
  11. E

SYM Jet X vs Voge SR1 ADV

Taksit ile scooter alacağım; PCX'e vade farksız taksit yapmıyorlar bu yüzden eledim. SR1 ADV'nin tipi çok güzel, teknik olarak da dolu bir motor ama servis ve parça konusu şüpheli. Jet X'in de deposu sele altında, bir de servis ve parça maliyetleri yüksek deniyor. Ayrıca bunların ikinci el...
  12. E

Voge SR1 alınır mı?

Voge SR1 almayı düşünüyorum, alınır mı? Kullanan varsa ne kadardır kullanıyorsunuz, bir sıkıntı yaşadınız mı? Yakıtı nasıl ve yedek parça bulunabiliyor mu? Bu fiyatlara önerebileceğiniz, özellikle ön arka disk ABS ve anahtarsız çalıştırma olan başka scooter var mı?
  13. E

Hava durumu tahmini için hangi siteyi kullanıyorsunuz?

Hava durumu tahmini için tutarlı hangi siteyi veya uygulamayı önerirsiniz?
  14. E

Motosiklet Pantolonu Önerisi

Knox Flex-Lite dizliğim var ama sadece dizlik koruma için yeterli değil. 4 bin liraya kadar korumalı motosiklet pantolonu önerir misiniz? Prosev titanyum korumalı motosiklet pantolonu buldum, nasıldır?
  15. E

Motor Çantasının Ruhsata İşlenmesi Hakkında

Apec PS5 motosikletim var, kuryelik yapıyorum. Çantayı ruhsata işletmek için proje çizdirmek gerekiyormuş maliyeti yaklaşık 10-12 bin lira. Bunu yaptırmak yerine çantası işlenmiş başka bir motor mu almalıyım? Sanırım bazı sıfır motorların uygunluk belgesinde çanta ile ilgili ibare olunca projeye...
  16. E

Apec 125 motosikletin lastik hava basınçları kaç olmalı?

Apec PS5 motosikletin lastik hava basınçları kaç olmalı? Kullanma kılavuzunda 36 psi yazıyor ama bana biraz fazla geldi. Kaç olması gerekiyor? Lastik: Anlas MB-80 3.50-10
  17. E

Motosiklet hususiden ticariye nasıl çevirilir?

Merhaba, Yemeksepeti'ne yeni başladım. Bugün bir çekicide birçok kuryenin motorunu bağladıklarını gördüm. Sanırım motoru ticari yapmak ve çanta için proje çizdirip ruhsata işletmek gerekiyormuş. Bu işlemler nasıl gerçekleşiyor ve ne kadar maliyeti var? Bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
  18. E

Mondial Fury 110i alınır mı?

Mondial Fury 110i alınır mı?
  19. E

Mondial Fury 110İ vs Kuba Pesaro 125 X

Sıfır başlangıç için scooter olarak hangisini önerirsiniz? Mondial Fury 110i mi Kuba Pesaro 125 X mi? Kullanan var mı?
  20. E

25 bin liraya scooter önerisi

İlk motorum olacak; biraz motoru öğrenmek ve birkaç ay kuryelik yapmayı düşünüyorum. Bayilerde Honda yok olsa belki borçla alabilirdim. 25 bin liraya ikinci el scooter önerir misiniz? Hero ve SYM markalarını düşünüyorum. Nasıl alınır? Bu fiyat aralığında ne alınabilir ve hangi markayı...