- Konu Yazar
Son yıllarda motosiklet kullanımı, hem ekonomik sebepler hem de artan trafik yoğunluğu nedeniyle ciddi şekilde arttı. Ama yıllardır (gördüğüm kadarıyla) değişmeyen bir şey var, o da iki teker - dört teker düşmanlığı. Daha çok otomobil sürücülerinin motosikletlere önyargılı yaklaşması diyebiliriz. Işık, kaldırım, kask demeden fütursuzca motosiklet kullanan ve hiçbir kurala uymayan sürücüler maalesef var. Ancak motosiklet sürücülerinde olduğu gibi otomobil sürücülerinde de çok sayıda kural ihlali yapan var. Buna rağmen motosikletlere karşı daha düşmanca ve daha önyargılı bir yaklaşım var. Hatta motosikletlerin yasaklanması gerektiğini söyleyen bile duydum. 
Bu durumun saygı, hoşgörü, empati ve tahammül eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bence bazı otomobil sürücüleri, trafikte beklerken bir motosikletin yanlarından geçip gitmesini hazmedemiyor.
Diğer araç sürücüleri de (özellikle ticari ve modifiyeli araçlar) çok sayıda kural ihlali yapıyor. Makas atma, aşırı hız, şerit ihlali gibi ancak nedense tüm öfke motosiklet sürücülerine yöneliyor.
Hem motosiklet hem de otomobil kullanıyorum. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Bu önyargıyı nasıl kırabiliriz?
Bu durumun saygı, hoşgörü, empati ve tahammül eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bence bazı otomobil sürücüleri, trafikte beklerken bir motosikletin yanlarından geçip gitmesini hazmedemiyor.
Diğer araç sürücüleri de (özellikle ticari ve modifiyeli araçlar) çok sayıda kural ihlali yapıyor. Makas atma, aşırı hız, şerit ihlali gibi ancak nedense tüm öfke motosiklet sürücülerine yöneliyor.
Hem motosiklet hem de otomobil kullanıyorum. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Bu önyargıyı nasıl kırabiliriz?