Motosiklet Düşmanlığı - Sebepler ve Çözümler

Son yıllarda motosiklet kullanımı, hem ekonomik sebepler hem de artan trafik yoğunluğu nedeniyle ciddi şekilde arttı. Ama yıllardır (gördüğüm kadarıyla) değişmeyen bir şey var, o da iki teker - dört teker düşmanlığı. Daha çok otomobil sürücülerinin motosikletlere önyargılı yaklaşması diyebiliriz. Işık, kaldırım, kask demeden fütursuzca motosiklet kullanan ve hiçbir kurala uymayan sürücüler maalesef var. Ancak motosiklet sürücülerinde olduğu gibi otomobil sürücülerinde de çok sayıda kural ihlali yapan var. Buna rağmen motosikletlere karşı daha düşmanca ve daha önyargılı bir yaklaşım var. Hatta motosikletlerin yasaklanması gerektiğini söyleyen bile duydum. 😄
Bu durumun saygı, hoşgörü, empati ve tahammül eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bence bazı otomobil sürücüleri, trafikte beklerken bir motosikletin yanlarından geçip gitmesini hazmedemiyor.

Diğer araç sürücüleri de (özellikle ticari ve modifiyeli araçlar) çok sayıda kural ihlali yapıyor. Makas atma, aşırı hız, şerit ihlali gibi ancak nedense tüm öfke motosiklet sürücülerine yöneliyor.

Hem motosiklet hem de otomobil kullanıyorum. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Bu önyargıyı nasıl kırabiliriz?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben de trafikte davar gibi 3 4 saat harcasaydım birisi yanımdan trafikte beklemek zorunda olmadan gitseydi ben de kıskanır o aleti sürenlerden nefret ederdim sebebi aşağılık kompleksi

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
dün şile otobanından ümraniy çekmeköy istikametinde 125 cc motorla kasksız, plakasız, tshirtlü bir canlımsı gidiyordu.

Makas atarak ve aralara dalarak. ve gidebildi.

Bize olsa anında çeviriliriz.

bu tür canlımsılar varken 100 tane iyi örnek olsun, sonuç değişmez.

Ucuza satış yapıldıkça, durum bu.

Motosikleti
Triumph Trident 660
dün şile otobanından ümraniy çekmeköy istikametinde 125 cc motorla kasksız, plakasız, tshirtlü bir canlımsı gidiyordu.

Makas atarak ve aralara dalarak. ve gidebildi.

Bize olsa anında çeviriliriz.

bu tür canlımsılar varken 100 tane iyi örnek olsun, sonuç değişmez.

Ucuza satış yapıldıkça, durum bu.
Canlımsı güzel bir tabir 😁

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ülkede herkes kendi gibi olmayana düşman. Hayat bazı şeyleri iplemek için çok kısa. Gezelim, tozalım, kendimizi eksik gördüğümüz alanlarda yetiştirelim, bakalım dalgamıza.
Aynen öyle, bu ülke insanı kendinden nefret ediyor "öteki"den hayli hayli nefret eder. Çözümsüz bir sorun.

Motosikleti
Ns200 15"
Trafik 125 ve 250 cc motosiklet kullanan apaçi gençlerle dolu, ışıklarda beklerken polisin önünden teker yaparak geçerek keko grubu vardı. Bunlara apaçi demek elim vermiyor, apaçilik ince bir çizgidir.

Şu an trafikte gördüğüm kadarıyla Nk, Sr, Raider ve Drift L kullanan gençler trafikte olur olmaz hareketler yapıp motosiklet kullananlara kötü izlenim bırakıyor.

Trafikteki 125 ve 250 cc grubu kalksa seviye ciddi derecede artar, sanki arkadan Zeki Müren çalan boş bir sokak gibi olur motosiklet trafiği.

Not:Kurallara uyanlara lafım yok.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Her motosiklet sürücüsü motorcu olmadığı için. Trafikte bende vallahi arabadan çok özellikle 300cc altı motorların yanından uzaklaşıyorum , scooterlar vesaire trafiği tam terörize ediyorlar . Tamam trafikte filtreleme yapalım ama insanların seni farketmediği yerlere de girmeye yayaları tehdit etmeye gerek yok .

Her motosiklet sürücüsü motorcu olmadığı için. Trafikte bende vallahi arabadan çok özellikle 300cc altı motorların yanından uzaklaşıyorum , scooterlar vesaire trafiği tam terörize ediyorlar . Tamam trafikte filtreleme yapalım ama insanların seni farketmediği yerlere de girmeye yayaları tehdit etmeye gerek yok .
Motorcu ne oluyor acaba yada arabacı, kendinizi üstün görmek için uydurduğunuz terim mi? Düşük cc kullanan niye motorcu olmuyor. Bende nerde süper sport kullanan özelikle grup sürüşü yapanlar, plakalar kapalı eşek gibi bağıran egzoz v.s yada mt gibi naked motor kullananları onları trafikte rahatsız hareketler yaparken görüyorum. Şimdi bende yüksek cc kullananlar apaçidir mi diyeyim bu nasıl bir genelleme.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Motorcu ne oluyor acaba yada arabacı, kendinizi üstün görmek için uydurduğunuz terim mi? Düşük cc kullanan niye motorcu olmuyor. Bende nerde süper sport kullanan özelikle grup sürüşü yapanlar, plakalar kapalı eşek gibi bağıran egzoz v.s yada mt gibi naked motor kullananları onları trafikte rahatsız hareketler yaparken görüyorum. Şimdi bende yüksek cc kullananlar apaçidir mi diyeyim bu nasıl bir genelleme.
Bende 250cc hint malı motosiklet kullanıcısıyım . Motorcu dediğin adam üstüne elinden geldiği kadar ekimpanı korumasını tamlayıp çevresine bilinçli şekilde yaklaşım gösteren performanslı sürerken sakince yol alırken de adabı ile süren adamdır. İşi trafiği terörize etmek olan salak salak hareketlere giren adam bizden değildir. Ne sürdüğü farketmez ister 1000lik racing ister gsa isterse cg .

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
motosiklete binen herkes motorcudur boş boş gatekeeplere gerek yok

Motosikleti
Yamaha MT-25
değildir dayı sabaha kadar konuşalım isterseniz

Motosikleti
Honda CRF250L
Trafik 125 ve 250 cc motosiklet kullanan apaçi gençlerle dolu, ışıklarda beklerken polisin önünden teker yaparak geçerek keko grubu vardı. Bunlara apaçi demek elim vermiyor, apaçilik ince bir çizgidir.

Şu an trafikte gördüğüm kadarıyla Nk, Sr, Raider ve Drift L kullanan gençler trafikte olur olmaz hareketler yapıp motosiklet kullananlara kötü izlenim bırakıyor.

Trafikteki 125 ve 250 cc grubu kalksa seviye ciddi derecede artar, sanki arkadan Zeki Müren çalan boş bir sokak gibi olur motosiklet trafiği.

Not:Kurallara uyanlara lafım yok.
Crf 250 sürücüsü olarak incindim hocam :) :) :)

Bende 250cc hint malı motosiklet kullanıcısıyım . Motorcu dediğin adam üstüne elinden geldiği kadar ekimpanı korumasını tamlayıp çevresine bilinçli şekilde yaklaşım gösteren performanslı sürerken sakince yol alırken de adabı ile süren adamdır. İşi trafiği terörize etmek olan salak salak hareketlere giren adam bizden değildir. Ne sürdüğü farketmez ister 1000lik racing ister gsa isterse cg .
Bende aynı fikirdeyim ama cümleniz o şekilde değil. Direk düşük cc olarak yazmışsınız

Motosikleti
Yamaha MT-25
Anlatmak istediğim küçük motosikletlerin akan da olsa durağan da olsa trafikte aralara dalması , şerit işgali yapması , kaldırıma çıkması vs gibi şeylerden dolayı bu cami bu kadar nefret görüyor . Bunun sebebi de düşük cclerin çok yaygın kullanılması . Çoğunlukla motosiklet ile alakalı olmayan bireylerin alıp eeeee ben istediğimi yapar heryerden girip çıkarım demesinden dolayı. Yoksa ben de kimseyi tabiiki dışlamak istemem . Ama yanlış anlaşılmış ise benim hatam kusura bakmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar