Trafik Sigortası Çok Yüksek Çıkıyor

Sıfır scooter aldım, trafik sigortası 12 binden aşağıya çıkmıyor. Bir de sigorta ve fatura ile eve kadar götürebilir miyim, plakasız olduğu için polis çevirirse bir sıkıntı olur mu?

Motosikleti
CB650R
Öncelikle hayırlı olsun. Trafik sigortası ucu açık bir mecra, en az 3 sigortacıya sorun, birinin çalışıp birinin çalışmadığı firmalar olabileceği için aşağı/yukarı yönlü fiyat farkı çıkabilir
Polis çevirirse resmi kanuna göre sıkıntı olur, bazısı bir şey demez gönderir bazısı işlem yapar

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
4 ay önce yaptırdım, 3 bin 400 lira... sigorta yaptırmadan 5 ay önce trafik kazasına karışmıştım ve karşı tarafın aracında 34 bin liralık masraf gideri yansımış benim sigortaya...

kaza detayını fazla vermeyeyim, o araç bana çarpmıştı onu söyleyeyim sadece, yani arabanın boyası çizilse utanmasalar 20 bin lira masraf yazacak namussuzlar...

neyse işte bu sigorta şişmesine rağmen 3400 lira ucuz vermişler bana galiba, siz şimdi 12 bin lira deyince baya şaşırdım, çok yüksek geldi bana.

edit: motosiklet ruhsatı kimin üzerine? ben annemin üzerine yapmıştım yaşı büyük diye, yaşı büyüklere az çıkıyor diye duymuştum ama büyük bir şok yaşadım o yıllarda, asgari ücret 1600 liralarda iken 2500 lira anadolu sigorta çıkarmıştı bana... sonradan bir şeyler daha duydum, kadınların üzerine olduğunda sigorta daha yüksek çıkıyormuş... ne kadar doğru araştırmadım bilmiyorum ama yani gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

Son düzenleme:
Sıfır scooter aldım, trafik sigortası 12 binden aşağıya çıkmıyor. Bir de sigorta ve fatura ile eve kadar götürebilir miyim, plakasız olduğu için polis çevirirse bir sıkıntı olur mu?

Acenteye göre fiyatlar değişiyo ve sigortacıların anlaşmalı olduğu acenteciler farklı oluyor , 2-3 sigortacıya sor . Yeni ehliyet alan 18 yaşındaki bir arkadaşım sordu 14bin TL demişlerdi . Ben 18den küçük olduğum için babam yaptırıyor 25 yıldır 0 kazası olduğu için 3,5-4 arası birşeye yaptırmıştık.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yanlış biliyorsam düzeltin ama plaka çıkarmadan bayiden teslim alamıyor olmanız lazım motoru. Bir ara kanun o şekilde değişmişti.

2021 yılında önce sigorta yaptırıp sonra plakayı almıştım ben de.

Yaşa göre değişir sigorta ama farklı yerlerden fiyat al.
Motoru plakasız kullanma.
Plaka çıkarmak en fazla 1 saat bayiden kağıdı al plaka basıma git yarım saat 1 saate işin çözülür.
Boşuna 8,9 bin tl ceza yemene gerek yok.
Hayırlı olsun kazasız sürüşler.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
yaşınız, plakanın kayıtlı olduğu şehir sigorta fiyatına etkendir, 7. basamakta iseniz fiyatlar normal gibi, ben 2 ay önce arabaya 8000 liraya yaptırdım 4. basamaktayım (en uygun basamak)

Sabah Sigortam.net gibi sitelerden tekrar sorguladığımda 5.500'e buldum. Sigortacıya sormadım, büyük ihtimalle o da yakın bir fiyat verirdi. Plakalı teslim alacağım. Cevap verenlere teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar