Arama sonuçlarınız

1. J

Sim Kart Modemi (Modülü) Kullanan ? Bilen ?

Bimcell konusu açılmış, konunun içinde bu soru kaybolabilir diye, bu konuyu açtım. Şimdi bi bimcell hat alsak bunu pc ye nasıl bağlarız, internetini kullanmak için vs.
  2. J

Piston Sübab İşçilik

Arkadaşlar derbi etx150 var benim sekman atmış subablar vs. degistirilecekmis. Piston subab ust kapak taşlanıp, alıştırılacakmış tornacı 120 tl istiyormuş. Subab kapakları, keçeleri contaları sekmanları vs. Toplam maaliyet 400tl deniliyor. Fazla gibi geldi, size tanışmak istedim fotolar aşağı da.
  3. J

Vurdu Kaçtı - Sonrası ?

Başına gelen var mı? biri kaza yapmanıza sebebiyet verdi ve olay yerinden kaçtı. Plakalı plakasız karakola şikayet ettik. Kısaca süreç nasıl işliyor? Neler yapmamız lazım ve ne zamana sonuçlanır?
  4. J

1 Günde 2 Kaza - Yinemi Ya

Bu gün öğlen hızlı gidiyordum kabul 90kmh ile, önde ki servis aracı ile aramda 50-60metre mesafe vardı. Karşı yoldan gelen tır, sağ taraftaki yola girmek için sola açıldı ve sağdaki yola giriyordu. Servis şoförü yavaşladı ben gazı bıraktım, servisçi tırın dorsesine sürtmeden geçti ve durdu...
  5. J

Mahkemede Tanık Olmak

Arkadaşlar tebligat geldi mahkemeden tanık olacak mışım, olmak istemezsem ne yapmam gerekir. Veya gittim mahkemeye hakim çok soru sorar mı? Cevap verme zorunluluğum var mı? İnternetten baktım da aydınlanamadım. Daha önceden polise ifade verdim, ifademe ek olarak ekliyeceğim bir şey yok...
  6. J

Pahalı Ürünleri vs. Nasıl Alıyorsunuz

Pahalı motosiklet kask vs. vs. almak için nasıl bir yol izliyorsunuz, bütçeyi nasıl yapıyorsunuz. Motosikleti yeni almış olan arkadaşlar özellikle birikimi nasıl yaptılar. Çoğumuz elimize bile geçmeyen paranın hesabını yapıyoruz. Misal ben elime para geçince max. 1 hafta durur veya durmaz karta...
  7. J

Okuma Yanlışları

Genel olarak okumayı sevmeyen bir ülkeyiz, okumak istesek bile çabuk sıkılır veya daha mühim başka bir konuyla meşgul oluruz. Bu günler de bilgi edinme isteğim arttı fakat herhangi bir konuyu okumak uzun sürüyordu. Değerli zamanımı daha verimli kullanmak için, nasıl daha hızlı okurum diye, bir...
  8. J

Kurallar Cok Sıkı

Eskiden forumun bu bölümü baya güncel ve hararetli bir bölümdü. En aşağıya bölüm kurallarının kopyaladım. Kendini aşan arkadaşlar var tamam da niye çoğunluğu etkiliyor bu kararlar, itirazım var benim bu konuya, etkileşim içinde daha fazla bilgi alış verişinde bulunmamız, tartışmamız lazım...
  9. J

Kırık kemik sağlıkçılar bakabilir mi

Elim 2 hafta önce böyleydi, doktor yerine oturtup alçıyı aldı. Dün kontrol için röntgen çektirdim halen aynı gibi, üst taraftaki çıkıntı biraz daha yatık(alt kemiğe yakın) vaziyette fakat halen ayrı kemikler, birazda elimi ben zorlamış olabilirim. Ağrı sızı yok, zorlayınca ağrı oluyor sadece...
  10. J

Sonunda bi yerimi kırdım

Alt geçit virajında bariyere geçirmek suretiyle, sol el, yüzük parmak, tarağını kırmış bulunmaktayım. Kaza geçirmeye alıştım artık, çok normal geliyor. Allah beterini yaşatmasın, cümlemize. Antalya, mevlanadan, burhanettin onat tarafına çıkan alt geçitte çok keskin viraj varmış, öğrenmiş...
  11. J

Otomatik Dik Motorlu Motosiklet?

Ülkemizde dik otomatik bir model yok, merak ettim araştırdım, maalesef :pale: Şöyle 100cc bacaklar ile motoru tutabileceğimiz, vergisiz, çok yakmayan, debriyajmış vitesmiş uğraştırmayan bir model olsa fena mı olurdu. Aslında var ama baya bi eski, mobylette 52'ler :) Değerli forumdaşlar...
  12. J

Düştüm

4 ay sonra ilk defa düştüm, ilk motorumdan. Olay kırmızı ışıkta, durgun trafikte oldu, arabanın arkasına yaklaşırken, pat yerdeyim :santa: Nasıl olduğunu da anlamadım, yavaş yavaş ön freni sıkıyordum her zaman ki gibi, ön teker kaydı. 2 metre kadar motor sürüklenmiş +1,2 metre de ben...
  13. J

Bisiklet gibi, motosiklet

Nette böyle bir fotoğraf buldum, çok hoşuma gitti. Fikirlerinizi almak istiyorum, nasıl yapılmış, ne kullanılmış, ne kadara mal olur. Ordan burdan, şunları toplanır, bunlar alınır, şöyle yapılır vs. bilginizi istiyorum.
  14. J

Ölüm ile ilgili

Bir ay kadar önce dedem vefat etmişti. ilk kez ölü gördüm, vücut kaskatı, solgun ve soğuktu. Çaresizlik hissettim, ürktüm açıkçası. Ölüm ile ilgili yazılar okudum, videolar izledim. Vefat eden kişi için üzülmemem gerektiğini kanısına varsam da, o içteki burkulma devam ediyor. İzlediğim kısa...
  15. J

Yolun neresinden gidersiniz?

yolda benimde hakkım olduğu için uygun hızda şeridi ortalayıp gidiyorum. yavaş akan trafikte ise kesinlikle sağdan sollama yapmam, geçende emniyet şeridine güvendim araba ani bir sinyal ile önüme kırınca, akıllandım :) konu biraz saçma olabilir ama trafikte dikkat edilmiyoruz, fark edilmek için...
  16. J

ilk kazamı kıl payı atlattım

Hızım 60 70km civarıydı, kırmızı ışık yanmış trafikte baya var, sağdan geçiyorum arabaları, sıkışma vs. mevcut değil. Denyonun teki sağa sapmak için ani bir sinyal ve dönüş 40km falan hızı da gireceği yolda müsait keskin degil, 3-5 metre var aramızda. Arka frene yavaştan abandım ve ön frene...
  17. J

Merhabalar

Ben Antalya'dan İsmail yaşım 23, üç beş aydır forumu takip edip bilgi ediniyordum :) İlk motorumu aldım acemiyim, değerli birikimlerinizden faydalanmak isterim :cherry: Herkese kazasız, belasız yürüşler dilerim.
  18. J

Cub tavsiyesi ilk motor

Merhabalar öncelikle, 2 hafta içinde rahat 40 50 konu gezdiğimi belirtmek isterim. 2. el e pek güvenmiyorum sağlam olabilir, fakat bu kullanıcıya göre değişir diye tahmin ediyorum. Çinli cubların, scooterlara göre daha sağlam olduğu okudum. ilk motor olacağı için düşme, kaza, bilmediğim...

Yeni mesajlar