İlk motor

Merhaba arkadaşlar. İlk motorumu almayı düşünüyorum yaşım 27 boy163. Genellikle İstanbul içi ufak tefek işlerim oluyor. Haftalık 50-60 km civarı tahmin ediyorum. Çevre yolu e5 gibi yerlerde kullanacağım. Onun dışında da istediğim zaman il dışına İzmir’e Manisa’ya gitmek istediğinde onu da yapabilsin diye bakıyorum. Şahsen motordan aradığım trafiği filtrelemek be hız vs. değil araba gibi kullanma benim için gayet konforlu. Sadece otobanda sollama yapmak için 130-140 a çıkabilmeli. Onun dışında 120 civarı seyir etsem yeter. Bu sebeblerden ötürü en az 250lik bakıyorum

İş aile eğitim gibi faktörlerden ötürü motorun kendisiyle çok meşgul etmemesi sadece benzini koy bin git modunda olması benim için önemli. Ve mümkün olduğunca sanayiye gitmemeli. Ve uzun süre kullanmayı planlıyorum en azından iyi senaryo ile 5-6 yıl- kötü senaryoda 2-3 yıl gibi. Sürekli al sat deneyimle yükselt kafasında değilim.

Motorda da Mümkün olduğunca depolama alanı olması ve rüzgarı kesmesi ve yolda e5 te vs. Araçların sıkıştırmaması için biraz kalıplı olması işime yarar diyorum. (Ağır motor başlangıçta sıkıntı olacağını düşünmüyorum arkadaşımın mt7 siyle motoru öğrendim onu yerden zorlanmadan kaldırıyordum. Hem acelem yok yavaş yavaş öğreniriz.)

Bu standartlara uygun ya tur motoru yada maxi scooterler var. Benim ilk motorum ve boyum kısa olmasından tur motoruyla başlamayayım dedim. Tür olarak Şu anda maxi scooterda karar kıldım.

Marka model olarak xmax en cazip gelen model. Malzeme kalitesi uzun süre kulanılabilirlik. Yedek parça vs. Vs.

Size sorum
bu ihtiyaçlarımı karşılayacak başka motor önerilerinizi alabilirim
Başka model maxi scooter seçenekleri tavsiyeniz
Xmax 250 mi 350 mi
Bütçem 200k ama çok zorlarsam 250k belki. Şu anda 2019-21 model 10-30 bin arası ağır hasar kaydı olmayan motorlara bakıyorum. Bu konuda da tavsiyeniz varsa ….

Motosikleti
D400
Forza 250 nin fiyatlarını bilmiyorum ama varsa konfor bakımından iyi bir seçenek

Motosikleti
Şimdilik yok
Bütçenize göre temiz ikinci el Xmax 250 çok iyi seçenek, sadece abs li olanları tercih edin. Sınıfının en iyisi (y)

Koruyucu ekipmanlarınız tam mı
Daha hiçbirşey almadım. Birkaç programım il dışı seyahatlerim var. 10 Temmuz gibi İstanbul’a döneceğim. O zaman alacağım. Motoru almadan önce gidip ekipmanları alırım diye düşünüyorum. Nereden ekipman alınır tavsiyeniz varsa alabilirim. İstanbul’da

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
Boyunuzdan dolayı cruiser önermek istiyorum fakat o fiyat bandında gözü kapalı alınabilecek bir model söyleyemiyorum yine de Benda Rock 250' nin 2. ellerine bir bakın derim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Daha hiçbirşey almadım. Birkaç programım il dışı seyahatlerim var. 10 Temmuz gibi İstanbul’a döneceğim. O zaman alacağım. Motoru almadan önce gidip ekipmanları alırım diye düşünüyorum. Nereden ekipman alınır tavsiyeniz varsa alabilirim. İstanbul’da
Kadıköy/Hasanpaşa'da araddığınız her malzemeyi bulabilirsiniz. Belirtilen bütçeye bu harcama dahil mi hariç mi olacak daha doğru öneri alırsınız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar