Arama sonuçlarınız

1. sodurlu88

Motosiklet için yaptığım tek tekerlekli römork yorumlarınızı alabilir miyim?

Abicim önce okumayı öğren ondan sonra benimle tartış.
  2. sodurlu88

O1 sınıfı römork nedir biliyor musun ? Yönetmeliğin başlığını okuyabiliyormuşsun. Birde 4. fıkrasını oku bakıyım ne yazıyor ? Senin anlayacağın şekilde açıklıyım. Bu yönetmelik M ve N kategorisindeki motorlu araçlar ve bunların O kategorisindeki römorklarını kapsar. Motosikletler L...
  3. sodurlu88

Nerede yazıyor tip onay belgesiz yasal olarak kullanamayacağı, ilgili MARTOY maddesini paylaşsana... Onu geçtim, kara yolları trafik kanununda yada yönetmeliğinde motosikletlerin ve römorkların aynı satırda yazıldığı bir madde paylaş... Bazen bir şey biliyormuş gibi yazmak hiçbir şey...
  4. sodurlu88

Önemli Olan Boyuymuş.

Ortalamaya bakarsak 19 inç iyidir. 17 inç Türkiye şartlarında küçük. 21 inç olanları da hakkıyla kullanacak kimse yok.
  5. sodurlu88

Uğraşıp emek vermişsiniz ama ben beğenmedim, * Çok ağır gözüküyor, daha hafif malzemeler kullanabilirdiniz. * Parçalarda sivri köşeler mevcut, güvenlik açısından riskli bunlar. Düşme yada kaza durumunda size zarar verebilir sivri metal cisimler. Basit bir düşmeyi bile ciddi duruma çevirebilir...
  6. sodurlu88

Önemli Olan Boyuymuş.

Boyu, yüksekliği gibi sesi de önemli. Polisler abuk subuk ceza yazmasalar, sesi gür çıkan bir egzozu denemeni tavsiye ederdim ama KTM'nin kendi traktör sesi de yeter :) İlave olarak beyaz kask, reflektif yelek kombini yaparsan yol veren sayısı ciddi derecede artar ;) Hayırlı olsun.
  7. sodurlu88

motorun aküsüyle telefon şarj etmek

Genel bilgi olarak çok fazla da detaya girmeden yazayım, birilerinin işine yarar faydası olur belki :) Araçlarda kullanılan aküler genelde kurşun asit akü diye geçer. Yani kurşun plakalar bulunur, bu plakalar arasına da sülfürik asit koyulur. Elektrik depolanır ve geri alınır (kimyasal tepkime...
  8. sodurlu88

Bu hesaplama ile bir yere varılmaz zaten. Tekrar söylüyorum, araç aküleri anlık yüksek güç vermek için vardır. Voltaj 12.8'den 12'ye düşsün, akü motoru çalıştırmaz. Akünün şarj edilmesi gerekir. Starter akülerin enerji kapasitesinin %20/30'unu kullanabiliriz. Sonrasında şarj etmek gerekir...
  9. sodurlu88

Bu nasıl bir hesaplama böyle :) Tesla falan mezarında ters dönmüştür. V x A = W V x Ah = Wh Kapasitesi 8 Ah olan bir aküden 10 Ah enerji çekemezsin. ------------------------------------------------------------------------------------------ Motosikletlerde yada arabalardaki aküler...
  10. sodurlu88

Motosiklet Taşıma Aparatı

Motokaravanlara yapıyorlar ama motokaravana çevrilen araçlar zaten tamamen farklı, yük çekmek için imal edilmiş araçlar. Şasi ile kupa ayrı yapılar. Resimdeki şasi ile Fabia nın şasi aynı mı ? :) Motosikleti sığdırmak için aparatı araçtan biraz daha uzaklaştırman gerekir, yani dikey...
  11. sodurlu88

Motosiklet Taşıma Aparatı

Aparatı takacağınız araç modeli nedir ? Taşıyacağınız motor modeli nedir ? Otomobillerin %90'ında çeki demirine max. 80kg dikey yükleme yapılabilir. Gösterdiğiniz tarzda yükleme yaptığınızda aracın arka dingili destek noktası gibi olacaktır ve ön tekerlekteki yol tutuşunu olumsuz etkiler...
  12. sodurlu88

KOVE 800 X

Bazı sorular için işleri kolaylaştırayım. Kove 800 X - CFmoto 800MT - KTM 790 motor bloğunun karşılaştırma videosunu ekliyorum. İngilizce bilmeyenler için sonuç şu şekilde. Kove 800 X motor bloğundaki parçalar KTM 790 bloğundaki parçalar ile %90 uyumlu. Birebir aynı olan parçalar var...
  13. sodurlu88

Motorcular için Takograf ve Zorunlu Mola Dönemi Başlıyor

Valla admin kusura bakma ama buna şaka değil "eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek" denir. 2 gün sonra böyle bir uygulama çıkarırlarsa sebebi sensin :)
  14. sodurlu88

Crf 250 ye Rakip Gelmiş

Honda CBR 250 bloğuna aynısı yaptı CRF 250 diye senelerdir satıyor. Onda oluyor da CF de niye olmasın ?
  15. sodurlu88

Motosiklet Eğitimi Sürücü Kursları Yetersiz Olması

Mevcut sistemin doğru olan hiç bir yanı yok ki. Öncelikle sınava girmek için kursa gitme zorunluluğu kaldırılmalı. İnsanlar zaten bildiği şeylerin yarısını öğretsin diye niye kursa onca para veriyor. Sınava girsin, geçemezse nasıl istiyorsa kendisini geliştirsin. Sınava girecekler alacağı...
  16. sodurlu88

Motosiklet Eğitimi Sürücü Kursları Yetersiz Olması

Sürücü kursları biraz gelişmiş yazdıklarına göre. 15-20 yıl öncesinde ehliyet alanlar bilirler. Şahsen ben hem otomobil hem motosiklet için ehliyet alacağımda parasını verip hiç kursa gitmedim. Kurs binası nerede onu bile bilmiyordum. Otomobil direksiyon sınavı için 500 metre düz gittik, sağa...
  17. sodurlu88

En Sorunsuz KTM modeli

Japonların iyi ustası olduğundan kaynaklanmıyor o. Japonlar da Avrupa'lı markalardaki gibi teknoloji yok. DL650 dediğin motorun en teknolojik olayı ABS si olması. Birde düdüğü var. :)
  18. sodurlu88

Virajda ön fren (ABS)

Sol ayak freni olanlar ne olacak deyip pimi geri çıkarırım...
  19. sodurlu88

Motomax Alışveriş Deneyimi - Tüketici Hakem Heyeti Şikayeti

Ne alakası var, satış yapan firmalar müşterinin hiçbir sebep göstermeden iade edebileceğini bilerek satıyor. İade kargo ücretini de satıcı öder. Böyle bir hak varsa, kullanılması niye yanlış olsun. Sen bu durumdan mustaripsen internetten alma yada satma. Bu kadar basit.
  20. sodurlu88

Motomax Alışveriş Deneyimi - Tüketici Hakem Heyeti Şikayeti

Düzgün firmalardan alışveriş yaparsanız hiç böyle sorunlar olmuyor. Amazon'dan kask aldım. Bedeni uymadı. İade işlemlerini başlattım. Kargoya götürdüm verdim. 1 gün sonra kargocu geri aradı, verdiğiniz iade kodu zarf boyutunda bir ürün için gözüküyor, bir sorun var dedi. Amazon müşteri...

Yeni mesajlar