- Motosikleti
- 1190 ADV
Mevcut sistemin doğru olan hiç bir yanı yok ki.Evet hatırlıyorum, motosiklet ehliyeti verirken Polis "karşıdaki şu ağaca kadar git gel" diyordu.
Ben araba ehliyetini alırken de sadece düz gittim o da 500mt falan.
Şu andaki parkurlar ve istenen yetenek düzeyi biraz daha zorlayıcı. Bundan yana hiç bir şikayetim yok. Fakat eğitenlerin biraz daha bilinçli olması, özellikle araç motosiklet ise bu konuda özel bir eğitiminin olması gerekiyor.
Benim iş yerimden emekli olan yakın dostum, 50 yaşında motosiklet ehliyeti aldı. Usta öğreticilik belgesini de aldı. Şimdi motosiklet usta öğretici olarak çalışıyor. İnanın motosiklet eğitimi ile uzaktan yakından alakası yok. Kendi motosileti de yok. Kursa gelince görüyor motosikleti.
Bu "hoca" nın verdiği eğitimden ne olur?
Öncelikle sınava girmek için kursa gitme zorunluluğu kaldırılmalı.
İnsanlar zaten bildiği şeylerin yarısını öğretsin diye niye kursa onca para veriyor. Sınava girsin, geçemezse nasıl istiyorsa kendisini geliştirsin.
Sınava girecekler alacağı ehliyetine uygun aracı isterse kendisi getirebilmeli. Adamın boyu 2 metre, çoğu motosiklete sığmıyor. Eğitim gördüğü yada sınava girdiği motosiklet mt07. Yada adamın süreceği araç 2025 model Volvo çekici, sınava 20 yaşında BMC ile giriyor.
Sınavların hepsi uygulamalı sınav olmalı.